Warme wachtruimtes op station Zwolle

Zwolle – Zwolle is een belangrijk ov-knooppunt: er komen treinen uit acht richtingen aan. Veel bus- en treinreizigers stappen over op station Zwolle. Dat aantal zal in de toekomst alleen maar toenemen. Om die reden maakt ProRail het station geschikt voor de toekomst.

wachtruimte_station_zwolle.jpg
Foto: Gemeente Zwolle

Het station heeft nu een moderne bredere reizigerstunnel, nieuwe liften, roltrappen, perronkappen, winkeltjes en een nieuw toilet in de tunnel. De vernieuwingsklus wordt op dit moment afgerond met de installatie van nieuw meubilair op de perrons en de bouw van wachtruimtes. Reizen met openbaar vervoer betekent namelijk ook wachten. De perrons op station Zwolle worden volgens het ProRailprogramma ‘Prettig wachten’ omgebouwd om het wachten te veraangenamen. Zo krijgen enkele perrons verwarmde wachtruimtes om reizigers te beschermen tegen de ergste kou en wind. Er komen geen warmtezuilen op station Zwolle, omdat deze niet passen in het duurzaamheidsbeleid van ProRail.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. @stadshagen Spreek je uit eigen ervaring? Ik ben elke dag op het station te vinden, het station is rookvrij, er zijn een paar rokerszones waar iedereen zich netjes aan houd. Er word streng gecontroleerd elke dag. Dus snap niet helemaal waar je dit vandaan haalt.


    ⚠️ Meld

  2. Station wordt steeds mooier! En is inderdaad rookvrij, muv rookpalen zones. Mensen houden zich er prima aan. Snap opmerking Stadshagen ook niet. Misschien op ander tijdstip savonds laat ofzo??


    ⚠️ Meld

Reageer