Sterke groei voor Scania Zwolle

Zwolle – De vestiging van Scania in Zwolle zal binnen de wereldwijde Scania-organisatie de komende jaren sterk groeien. Momenteel produceert de assemblagefabriek in Zwolle al de meeste trucks van alle Scania-fabrieken ter wereld en dat zal in de nabije toekomst alleen maar verder toenemen.

scania_zwolle.jpg 

De technische capaciteit ligt thans op zo’n 160 trucks per dag. Met de onlangs gestarte bouw van een nieuwe hal van ca. 10.000 vierkante meter voor Scania Logistics onderbouwt het bedrijf haar groeiambities. Zes jaar geleden werd Scania Logistics opgericht, een nieuw logistiek bedrijf om de inkomende en uitgaande goederenstromen in goede banen te leiden. Het nieuwe bedrijf wordt de wereldwijde spil van al het logistieke verkeer. De duizenden onderdelen van onder meer producenten in Azië gaan grotendeel straks via het eigen productiebedrijf, maar bijvoorbeeld ook naar de fabriek in Brazilië en zelfs naar de bakermat van Scania in Zweden.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Dat Scania er voor kiest om in Zwolle de grootste vestiging van de wereld neer te zetten, zegt natuurlijk genoeg over de gunstige ligging van Zwolle ten opzicht van ‘de rest van de wereld’.

    Het is jammer voor Staphorst dat daar ‘banen verdwijnen’, maar het is voor het imago van de regio als vestigingsplaats wel heel gunstig denk ik.


    ⚠️ Meld

Reageer