Op avontuur voor het goede doel

Zwolle – "Jongeren willen zich best inzetten voor een goed doel, maar niet door langs de deuren te lopen met een collectebus," volgens Anja Seinen. Samen met Monique Huls, Sean Pellaers en Kevin van Ekeren gaan ze in november met een auto van Zwolle naar startplaats Amsterdam en vandaaruit naar Dakar in Afrika. Niet alleen voor het avontuur, maar ook om geld in te zamelen voor ambulance ferry’s voor Gambia. Ze noemen zichzelf het MASDakar-team en hebben inmiddels toezeggingen binnen van de eerste sponsors.

masdakar-.jpg
V.l.n.r. Sean Pellaers, Monique Huls en Anja Seinen. Kevin van Ekeren ontbreekt op foto.

Deze vriendengroep heeft zich aangemeld bij de organisatie Amsterdam-Dakar Challange, die meerdere teams uit Nederland begeleidt die dezelfde tocht willen gaan maken met een auto of motor. Anja studeert omgangskunde, Monique is woonbegeleidster, Sean service technicus en Kevin werkt in de horeca. "Een ongeregeld zootje," aldus Anja, maar wel samen in een nog aan te schaffen tweedehands auto "het liefst een Volvo V 70 diesel met veel ruimte, een zware motor en bagageruimte op het dak" via Gibraltar langs de westkust van Afrika naar Dakar en daarna nog door naar Banjul, de hoofdstad van Gambia. 7000 kilometer in 21 dagen. In Afrika wordt in karavaan gereden, maar technische problemen moeten ze zelf oplossen. Gelukkig is Sean technicus en heeft Anja een aantal jaren verkering gehad met een automonteur en is niet bang te sleutelen aan de auto. Het doel is een bijdrage te leveren aan de bouw van twee ambulance ferry’s voor Banjul. De auto en alle bijbehorende spullen worden in Gambia verkocht en ook deze opbrengst is voor het goede doel. Daarna wordt teruggevlogen naar Nederland.

De rivier de Gambia doorsnijdt de stad Banjul in tweeën en het ziekenhuis ligt in het Zuiden. Het overzetten van zieken of mensen uit het Noorden (Barra) die een ongeluk hebben gehad is een probleem, omdat de veerboot te traag is, alleen overdag oversteekt en ook nog dikwijls stuk is, waardoor onnodig veel sterfgevallen of complicaties ontstaan. Om deze zieke mensen toch snel in het ziekenhuis te krijgen zijn ambulance ferry’s 24/7 nodig en daarvoor wil het MASDakar-team zich inzetten.
Om de tocht te financieren en zoveel mogelijk geld te kunnen schenken aan dit goede doel is het team op zoek naar sponsoren die dit project willen ondersteunen. "Wij willen u vragen ons te helpen! Om ervoor te zorgen dat er 2 ambulance ferry’s kunnen komen in Gambia! En ervoor te zorgen dat wij ook daadwerkelijk in Gambia kunnen komen om het sponsorbedrag persoonlijk te kunnen overhandigen en onze auto kunnen veilen. We gaan op onze website de stand van het gesponsorde bedrag wekelijks bijwerken." Sponsoren krijgen een sticker op de auto en vermelding op de website. De vier enthousiaste teamleden nemen zelf ook een deel van de kosten voor hun rekening en nemen ongeveer een maand (onbetaald) verlof om dit project mogelijk te maken. Voor meer info, contact en support zie website: www.MASDakar.nl

Artikel delen:

Reageer