Lezingen over ‘schurende GGZ’

Zwolle – Het GGZ Beraad Overijssel organiseert elke zaterdag in maart een lezing over de GGZ en verslavingszorg. De serie heeft als thema “De ruwe GGZ: tussen maatwerk, macht en misstanden”. Elke zaterdag is er een spreker die vertelt vanuit cliëntenperspectief. Op 5 maart bijt maatschappelijk werker Albertjan Haan de spits af. Hij vertelt over zijn onderzoek onder mensen met een psychotische kwetsbaarheid over stigmatisering door professionals.

ggz-beraad_copy.jpg 

Op 12 maart komt ervaringswerker Martijn Kole naar Zwolle. Hij schopte het tot adviseur van het bestuur van een RIBW en is actief bij een herstelacademie in Utrecht. Op 19 maart is journalist Stella Braam te gast. Zij duikt geregeld anoniem onder in zorg en opvang om onthullende reportages te schrijven. Tot slot is op 26 maart ervaringswerker Nico Hopman te gast. Hij bezocht diverse verslavingsinstellingen om te polsen hoe herstel-ondersteunend zij werken.

De vier bijeenkomsten vinden plaats in het gebouw van het Leger des Heils aan de Dijkstraat 6. De inloop is vanaf 12.30 uur in brasserie In de Bank. Om 13.00 uur begint het programma, tot uiterlijk 15.00 uur. De bijeenkomsten zijn interessant voor cliënten, ervaringsdeskundigen, studenten en professionals. De entree is gratis. Aanmelden kan via info@ggzberaad.nl. Vermeld hierbij de gewenste datum(s).

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)