Ook Ricardo Kuijer terug naar Berkum

Zwolle – Vleugelspits Ricardo Kuijer, nu nog actief voor WVF, zal in het nieuwe seizoen 2016-2017 terugkeren naar Berkum. Van de huidige Berkum-selectie hebben spits Youp Kok en verdediger Razi Kanseyo voor de volgende jaargang bijgetekend.

De nu 22-jarige Kuijer is een snelle aanvaller, die op beide flanken kan worden ingezet. Vorig jaar maakte hij de overstap van Berkum naar stadgenoot WVF, waarvoor hij in de derby tegen zijn oude club zelfs scoorde, maar zijn inzet voor de Westenholtenaren blijft dus tot één seizoen beperkt. Kuijer is de tweede ‘externe’ versterking van Berkum voor de nieuwe jaargang. Eerder werd bekend dat verdediger Dennis Horstman volgend jaar voor Berkum uit zal komen, maar ook in dat geval gaat het om een terugkeer van een oude bekende. Horstman kwam de afgelopen twee seizoenen uit voor Be Quick ’28, maar speelde daarvóór jarenlang voor Berkum.

De hoofdselectie van VV Berkum voor het nieuwe seizoen begint steeds verder vorm te krijgen, nu ook Kok en Kanseyo hebben bijgetekend. Van de huidige selectie zegden eerder al Johnsen Bacuna, Jason Huisman, Jordi Lemmens, Timo ter Haar, Bram Pool, Bjarn Onderstal en Thom Kooke toe ook volgend seizoen voor Berkum uit te zullen komen. Uit de eigen Berkum-jeugd komt daar ook nog keeper Huib Veurink bij. Met de andere spelers van Berkum 1 wordt op dit moment nog gesproken over de volgende jaargang.
Vorig jaar hadden de broers Chris en Marc van der Meulen al voor twee seizoenen getekend, zodat ook zij in het seizoen 2016-2017 weer deel uit zullen maken van de hoofdselectie van VV Berkum.
Artikel delen:
Reacties 37
 1. als wisselspeler bij wvf naar berkum 1
  Lijkt me sterk!!!!!! Denk dat ze hem halen voor het 2e elftal
  Dus dat wil zeggen trainen met 1 en spelen met 2
  als het op deze manier verder gaat..
  Gaat de jeugd niet verder komen dan het 2e
  Dit allemaal door teveel van buiten af!!!!


  ⚠️ Meld

 2. @wvf,er Zou het niet zo zijn dat die jongens zelf graag terug willen naar de mooiste en gezelligste vereniging van zwolle, na n kijkje bij n ander kom je er gauw achter waar het echt leuk is de jeugd stroomt echt wel door als ze de capaciteiten hebben er staan er nu toch weer n aantal maar ja het gras bij de buurman is altijd groener he .
  Dan maar gaan katten.


  ⚠️ Meld

 3. @bequic jammer dat je onder een andere naam schrijft, ik als echte Bequicker kan er niet veel van zeggen, omdat wij het in het verleden ook zo hebben gedaan. Maar gelukkig nu alleen met eigen jongens. En wordt er niet meer betaald.


  ⚠️ Meld

 4. Goed nieuws. Ricardo is een leuke speler, snel en gedreven. En nu ook nog promoveren naar de hoofdklasse! De eerste stap is gezet met het periodekampioenschap.


  ⚠️ Meld

 5. Nuttige pinchitter voor als de tegenstander veel ruimte achter in weggeeft in het laatste kwartier. De sterkte van de selectie wordt bepaalt door de sterkte van de bank.


  ⚠️ Meld

 6. Bequick bijna eigen jongens , en geen Bacuna die 12.000 euro verdient.
  De wedstrijd Be Quick – Berkum met eigen ogen gezien, en berkum mocht zijn handen dicht knijpen dat gelijkspel werd. En na de wedstrijd zit Bacuna gelijk in de auto naar huis. bij ons was anders we bleven met ze allen in de kantine van Bequick ondanks het verlies.


  ⚠️ Meld

 7. Ik hoop nog wel op meer echte vesterkingen voor vv Berkum. Hebben ze wel nodig als stabiele Hoofdklasser. We worden vast wel op de hoogte gehouden door WLZ.


  ⚠️ Meld

 8. Doet wel zeer he dat je nu met deze onzin komt je bent duidelijk niet op de hoogte van de werkelijkheid, maar ja je gist maar hoor het maakt mij allemaal niet zo veel uit er is meer als voetbal.


  ⚠️ Meld

 9. Het zwakste punt bij WVF is de voorhoede en de doelman. Het gebrek aan scorend vermogen en een ballenvanger op goal doen de sterke verdediging en middenveld telkens de das om. Daar kun je niet tegen op voetballen natuurlijk.

  Ik zie trouwens dat Dirk Muis vertrekt bij vv Berkum. De sterkhouder vertrekt naar Hoofdklasser sc Genemuiden.

  Dat is een aderlating.


  ⚠️ Meld

 10. WVFer..
  Hoeveel eigen jongens spelen er op dit moment bij WVF in de basis?
  Ik kom tot ongeveer 5.. Meer zijn het er vaak niet.
  Bij Berkum heb je met 2x vd meulens, pool, Kooke en Kok ook standaard 5 eigen jongens in de basis staan met daarnaast jongens die rond de 4/5 seizoenen er al spelen.

  Dus volgens mij kijk je bij WVF naar hetzelfde..
  Beetje stemmingmakerij zo..


  ⚠️ Meld

 11. Ook Jasper weg? Dat is dus het gehele centrale verdedigings duo dat de club gaat verlaten.

  Ik ben benieuwd hoe de club dat op gaat lossen.  ⚠️ Meld

 12. Genieten van alle zin en, voornamelijk, onzin hier op het forum…

  * Spelers bij WVF 1 spelen allemaal voor niets. Leden van de selectie betalen geen contributie in tegenstelling tot de overige leden en krijgen een bijdrage voor voetbalschoenen..
  * Kuijer heeft jarenlang voor Berkum gespeeld (waarvan enkele jaren in de jeugd), niet echt een ‘aankoop’ te noemen dus..
  * Be Quick, Berkum en WVF spelen iedere zaterdag (blessures, etc. daargelaten) met ongeveer evenveel ‘eigen jongens’. Verschil is dat Berkum enkele spelers van buitenaf betaalt, en dat BQ en WVF het doen met jongens van buitenaf die er voor niks voetballen.  ⚠️ Meld

 13. @ Petrus’

  Pijnlijk om te zien, dat Bequick de bovenliggende partij was tegen Berkum.
  En dan pakt die Baccuna nog 12.000 euro, daar word jij vrolijk van?
  Geen enkele speler van het 2e heeft toen een kans gekregen.
  Waaronder Aron tempelman, de broertjes horstman, en karwan.
  .


  ⚠️ Meld

 14. Au he , de realiteit was toen het fors aantal geblesseerden dus dat gezeur over bovenliggende party zegt me niets en al zou bacuna n ton krijgen jonge wat n kift


  ⚠️ Meld

 15. @ Petrus’

  We zien het straks in maart wel, en drinken dan gezamenlijk een biertje na de wedstrijd op de overwinning, alleen weten we nog niet welke.


  ⚠️ Meld

Reageer