Jong talent bij Britten Vioolconcours

Zwolle – In het weekend van 12 en 13 maart vindt het landelijk Britten Vioolconcours plaats in de Reuland zaal in het ArtEZ Conservatorium. Uniek in Oost Nederland! Jonge violisten van 10 tot 18 jaar krijgen een podium, waarop ze mogen laten zien wat ze kunnen. De vakjury en het publiek worden twee dagen lang betoverd door prachtige muziek, gespeeld door viooltalenten uit heel Nederland.

tim_de_vries_winnaar_britten_vioolconcours_2014.jpg

Tim de Vries, winnaar Britten Vioolconcours 2014 

De organisatie van Het Britten concours weet als geen ander hoe geweldig het is voor jonge mensen met talent om een doel te hebben om naar toe te werken. Niet zelden hoor je een kind dat viool speelt zeggen dat hij of zij later net zo mooi wil kunnen spelen als Janine Jansen. Die droom is een klein stipje aan een heel verre horizon. Voor jonge talenten is het belangrijk dat er ook stippen haalbaar dichtbij geplaatst worden. Het Britten concours ontleent haar bestaansrecht aan het realiseren van die haalbare stippen.

Uitdagend en leerzaam! Voor de leerling én de docent is een concours als het Britten Concours een enorme stimulans. Op een concours laat je je van je beste kant zien, je bereidt je grondig en goed voor. Het tot in de finesses beheersen van klassieke muziek is ongelooflijk belangrijk voor de muzikale ontwikkeling van jong talent. Met inspanning, focus, discipline en vooral veel tijd en geduld wordt een weg bereid naar een mogelijke carrière in de klassieke muziek. 

Ervaring opdoen door op te treden voor een jury en publiek is leerzaam en spannend. Winnen is fantastisch, maar het deelnemen alleen al levert dus winst op. Met de opbouwende commentaren van de jury kunnen veel jonge strijkers een volgende stap maken die het toekomstig speelplezier en de voldoening helemaal ten goede komt. De 1e Prijs winnaars winnen een optreden als solist met het Britten Jeugd Strijkorkest op 3 april 2016 in theater de Spiegel in Zwolle.

Een goed gevulde zaal tijdens het concours geeft de jonge musici een extra boost, dus publiek is op beide dagen van harte welkom. De toegang is gratis en men is vrij om bijvoorbeeld een aantal deelnemers te horen. Een welkome onderbreking tijdens het winkelen!

Het Britten Vioolconcours 2016 vindt plaats op zaterdag 12 van 9:15 tot 18 uur en zondag 13 maart 2016 van 11 tot 15 uur in de Reulandzaal van het ArtEZ Conservatorium

Toegang voor beide dagen gratis
Adres: Aan de Stadsmuur 88, te Zwolle

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Prachtig!! ik heb niet zoveel met vioolmuziek maar doed om te zien dat er ook nog muzikaal getalenteerde jeugd met doorzettingsvermogen, want dat heb jij bij muziekstudie nodig, rondloopt.
    De aandacht gaat zovaak alleen maar uit naar het type hangjongere-etterbakje dat met hun petje achterstevoren op het hoofd in een hoekje raar gerolde sigaretjes staan te roken.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.