SC Cambuur – PEC Zwolle voorbeschouwing

Zwolle – Na de uitoverwinning vorige week bij ADO Den Haag, reist PEC Zwolle ook dit weekend af voor een duel buiten de eigen stadsgrenzen. Ditmaal is SC Cambuur de tegenstander in Leeuwarden, waar zaterdagavond om 19.45 uur wordt afgetrapt.

De wedstrijd in Friesland is een weerzien tussen enkele oud-bekenden. Zo staan bij Cambuur de voormalig Zwollenaren Darryl Lachman, Furdjel Narsingh en Erik Bakker onder contract. Ook in de technische staf zitten een oude bekenden. Arne Slot en Jan Bruin zijn momenteel assistent-trainer van de nieuwe hoofdtrainer Marcel Keizer, terwijl René Grotenhuis de keeperstrainer is in Leeuwarden. Binnen de selectie en technische staf van PEC Zwolle zitten geen mensen met een verleden bij de tegenstander van dit weekend.

Vorm 
Nadat 2016 voor PEC Zwolle goed begon met een 5-2 overwinning op sc Heerenveen, kwam er daarna wat zand in de motor. Uit de vier wedstrijden die volgden tegen FC Utrecht, Vitesse, FC Groningen en Heracles Almelo werd het schamele aantal van één punt gescoord. De laatste twee wedstrijden thuis tegen Feyenoord (3-1) en uit tegen ADO Den Haag (0-2) werden echter overtuigend gewonnen. Daardoor vinden de Blauwvingers zichzelf terug op een verdienstelijke negende plaats, met slechts drie punten achterstand op de nummer vier. SC Cambuur strijdt ondertussen nog voor de eerste zege in 2016. De ploeg wist in deze zeven wedstrijden slechts twee doelpunten te scoren en zag in de tussentijd topscorer Bartholomew Ogbeche naar concurrent Willem II vertrekken. Door de teleurstellende resultaten heeft SC Cambuur inmiddels de rode lantaarn overgenomen van De Graafschap. De Superboeren staan één punt voor op de Friezen. 
Onderlinge ontmoetingen 
Toch zal PEC Zwolle het duel van zaterdag niet onderschatten. Recent beleefde het enkele lastige wedstrijden in Leeuwarden. Zo werden de twee laatste competitiewedstrijden met 3-1 en 2-1 verloren. Alleen in de kwartfinale van de KNVB Beker wisten de Blauwvingers vorig seizoen wel te zegevieren tegen de geel-blauwen. Hiervoor was overigens een verlenging noodzakelijk. Ook de eerdere ontmoeting dit seizoen in Zwolle biedt geen ruimte voor onderschatting. PEC Zwolle kwam via doelpunten van Marcellis en Becker weliswaar op een 2-0 voorsprong, maar zag SC Cambuur in de tweede helft langszij komen. Daardoor hielden beide teams een puntje over aan de seizoen ouverture. 
De selectie van PEC Zwolle wordt zaterdag aangemoedigd door ruim 270 supporters vanuit het uitvak. Klasse dat jullie de club ook in Leeuwarden weer naar voren dirigeren. Behoor jij niet tot deze fans, volg het duel dan rechtstreeks via Twitter of FOX Sports. In het Supporterscafe wordt de wedstrijd ook live uitgezonden. Vanaf 19.15 uur ben je welkom, entree is gratis. Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Mulder. Hij wordt daarbij geassisteerd door de heren Simons, Bleumink en Martens.   
 
Bron: peczwolle.nl 

Artikel delen:
Reacties 13
 1. wat een ongelooflijke slechte scheids. Begrijp me goed PEC speelde slecht, maar was tot de rode kaart niet in de problemen tegen een ook matig Cambuur. Bedankt wederom aan de scheids. PEC is weer genaaid dit seizoen.


  ⚠️ Meld

 2. nooit naar een scheidsrechter zwaaien

  Bericht door doohnibor,
  wat een ongelooflijke slechte scheids.

  PEC moet gewoon beter voetballen.. knuppels..


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.