PEC Zwolle onderuit in Leeuwarden

Zwolle – PEC Zwolle heeft zaterdagavond verloren in Leeuwarden. Tegen SC Cambuur werd de uitslag 1-0.

Met tien spelers lijkt PEC Zwolle op weg naar een punt tegen SC Cambuur, maar zes minuten voor tijd schiet Jack Byrne de thuisploeg naar een benauwde overwinning (1-0). Na de rode kaart van Ouasim Bouy, na een uur spelen, weet de hekkensluiter niet wat het moet doen met het mannetje meer. Ballen vliegen over de zijlijn of belanden in niemandsland, alleen Byrne krijgt de bal wel in het netje. ,,We gaan nog wel meedoen in het linkerrijtje. Alleen vandaag was het niet linkerrijtje waardig. We hebben slecht gevoetbald en verdiend verloren", baalt trainer Ron Jans.

Zwolle had het in het eerste kwartier lastig met de Friezen, die in een 4-4-2 systeem voor de nodige problemen zorgden. Sander van de Streek en Martij Barto schoten in het zijnet. Na een spiekbriefje van Jans aan aanvoerder Dirk Marcellis, met de aanwijzingen voor een 3-4-3 systeem, ging het beter. Verdedigend gaf Zwolle niet veel meer weg. Aanvallend bleef het echter onmachtig. ,,We speelden alleen maar lange ballen richting Lars Veldwijk, dat was kansloos", vond Marcellis. Grote kansen aan Zwolse zijde vielen er niet te noteren.
Ook in de twede helft bleef het aantal kansen tot een minimum beperkt. Marcellis schoot nog een keer vanuit de tweede lijn over. Na een uur spelen moest Ouasum Bouy met zijn tweede gele kaart richting de douche. Scheidsrechter Mulder zag in een tackle op Martijn Barto voldoende aanleiding voor een tweede gele kaart. ,,Ouasim is boos op de scheidsrechter, hij vond het twee keer geen gele kaart", vertelde Jans. Zwolle hield lang het doel schoon met een man minder, maar moest vlak voor tijd alsnog een doelpunt incasseren. Byrne scoorde vanaf de rand van het strafschopgebied. ,,Mooi doelpunt, de bal ging strak in het zijnetje. Ik heb alleen wel het gevoel dat we dat hadden kunnen voorkomen als we nog met elf man stonden", vond de trainer van PEC Zwolle. In de slotminuten waren er nog kansen voor Kingsley Ehizibue en Bart Schenkeveld, maar de gelijkmaker zat er niet meer in.
Volgende week zaterdag speelt PEC Zwolle een thuisduel. De Graafschap komt langs in het IJsseldelta satdion. De aftrap is om 18.30 uur.
Cambuur – PEC Zwolle 1-0 (0-0). 
Toeschouwers:  9.775 
Scheidsrechter:  Mulder 
Rode kaart:  60. Bouy (PEC Zwolle), 2x geel 
Gele kaarten:  Marinus, Evre, Schenkeveld (PEC Zwolle) 
Opstellingen: 
Cambuur: Nienhuis, Peersman, Lachman, Van der Laan, Vytas, Overgoor (74. Hoefdraad), Bakker, Van de Streek, Byrne, Narsingh (90+1. Mac-Intosch), Barto (88. Van Veen).
PEC Zwolle: Van der Hart, Marcellis, Lam, Bouy, Schenkeveld, Dekker (89. Rasevic), Marinus (85. Tanda), Ehizibue, Nijland, Menig (63. Evre), Veldwijk.  
Scoreverloop: 
85. Byrne 1-0  
Bron: peczwolle.nl
Artikel delen:
Reacties 11
 1. ‘k heb ze wellis beter zien voetballen. Voorlopig heeft zich niemand in de vernieling laten schoppen. Nu maar hopen dat de ziekenboeg zo snel mogelijk leeg loopt…


  Maak melding

 2. Kan gebeuren. Na Feyenoord was het allemaal hosanna en geweldig (terwijl daar iedereen van kan winnen op dit moment, dus zo bijzonder was dat niet). Niet goed gemanaged door Jans, want dan haal je de scherpte eraf. En die rekening krijg je nu tegen de nr laatst gepresenteerd. Volgende week beter:).


  Maak melding

 3. Een totale wanvertoning was het! Tot in de verre slotfase geen kans gecreëerd en alleen maar ballen wegschieten en wachten wat het armoedige Cambuur ging doen. Dan kun je wachten op een doelpunt natuurlijk. Was dit de taktiek?


  Maak melding

 4. Na Feyenoord was het allemaal hosanna en geweldig (terwijl daar iedereen van kan winnen op dit moment, dus zo bijzonder was dat niet).

  Daarmee geef in indirect aan dat de winst op Feijnooit helemaal niets voorstelde, typisch een opmerking van iemand die PEC pas volgt vanaf de eredivisie, en dan waarschijnlijk ook nog via teletekst. Sing when you’re winning!


  Maak melding

 5. Denk dat het met instelling te maken heeft. Daar ontbrak het aan .
  Tegen Feyenoord konden de mouwen wel worden opgestroopt. De Ajaxieden Bouy, Menig en van der Hart waren 150% gemotiveerd, zeiden ze . Veldwijk doet het goed tegen Rotterdam, was de schrik van Excelsior, in de thuiswedstrijd. Dat zat ook goed.
  Cambuur was een verplicht uitje, zo speelde dat in de hoofden…
  Tja dan weet je dat je het daar heel zwaarkrijgt ,de bietenbrug opgaat, we zijn geen Chelsea , hup Hiddink !, laat staan Barcelona .
  Wat waren dat weer geweldige shows

  😛


  Maak melding

 6. Mike70, die overwinning stelt dan toch ook niks voor. Dat zijn enkel bonuspunten. Tegen een club die wankelt als cambuur moet je de punten pakken.


  Maak melding

Reageer