Zuid Amerikaanse harp in Zwolse Muziekkamer

Zwolle – Op vrijdag 25 maart a.s. wordt er in de Zwolse Muziekkamer een romantisch concert gehouden door ’Claudia y Manito’. Ze hebben een muziekvoorstelling met de titel ‘ Arpamor’ (liefde voor de harp) . Claudia y Manito hebben een repertoire van muziek en liederen uit het Latijns-Amerikaanse continent.

claudia__y_manitoed.jpg 

Foto: Edwin Huizing

Claudia speelt de instrumentale stukken op de Paraguayaanse Harp. Deze harp is een Zuid Amerikaanse variant op de klassieke harp. Op dit prachtige instrument speelt zij melancholische zamba’s , ritmische tango’s en stukken uit Paraguay en Venezuela. Daarnaast zingt Claudia een aantal Spaanstalige liederen; hierbij begeleid zij zichzelf op gitaar. Met haar zwoele stemgeluid treft ze het juiste gevoel wat deze muziek in zich draagt. Met gevoelige fraseringen en tot de verbeelding sprekende improvisaties staat gipsygitarist Manito haar muzikaal terzijde.

Manito speelt naar eigen zeggen zoals de wind waait en de sterren staan. Zijn naam is een directe verwijzing naar de gitaarlegende Manitas de Plata.
 
In de Zwolse Muziekkamer worden regelmatig kleinschalige luisterconcerten gehouden. Het  bevindt zich in culturele broedplaats DOAS. Het adres is Mimosastraat 1  8013 SB, Zwolle. Info podium  www.zwolsemuziekkamer.nl  info over de groep: www.claudiaymanito.nl 
 
Het concert is helemaal akoestisch de aanvang is om 20.00, de entree is €15. 
Reserveren info@manito.biz 

Artikel delen: