Activiteiten bij dierenweide ’t Spiekertje

Zwolle – Dierenweide ’t Spiekertje in de wijk Ittersumerbroek doet zaterdag 12 maart aanstaande mee aan de landelijke vrijwilligersactiedag ‘NL Doet’. De dierenweide is daarom op zoek naar handige klussers.

img_0062.jpg

De bedoeling is dat er een aantal klussen van de betrokken vrijwilligers wordt opgepikt, die zijn blijven liggen wegens het gebrek aan tijd. Zo moet het binnen- en buitenhekwerk worden gerepareerd. Ook moet het gaas dat rond de stal is gespannen, vernieuwd worden en is er schilderwerk aan enkele konijnen- en het duivenhokken. Voor koffie en thee en koek/cake wordt door de vrijwilligers van de dierenweide gezorgd.

Heeft u zin om in een gezellig team een ochtend de handen uit de mouwen te steken, kom dan op zaterdag 12 maart aanstaande uur naar dierenweide ’t Spiekertje aan het VanSchaikpad in het park van de wijk Ittersumerbroek. Daar wordt u vanaf 09.00 uur opgevangen door de vrijwilligers, die u kunnen vertellen wat er allemaal moet gebeuren. Ook kunt u zich per email aanmelden bij Johan Grolleman via j.a.grolleman@kpnmail.nl of via de website van NL Doet: www.nldoet.nl.

Op zaterdag 26 maart, de dag voor pasen, kunnen kinderen tussen 4 en 12 jaar paaseieren zoeken in het weiland van de dierenweide. Vanaf 10.30 uur kunt u met uw kind(eren) terecht bij de ingang van de dierenweide aan het Van Schaikpad in park Ittersumerbroek. Voor het eieren rapen wordt een kleine bijdrage gevraagd. Vergeet u niet om wat kleingeld mee te nemen om in onze collecte-melkbus te gooien? Wij zijn namelijk voor een groot deel afhankelijk van donaties en giften van het publiek. Voor dit geld wordt onder meer voer, hooi, stro en de rekening van de dierenarts betaald. Elke gift, van klein tot groot, is daarom van harte welkom!

Vanaf maandag 28 maart wordt er weer door vrijwilligers van de dierenweide in de wijk Ittersumerbroek gecollecteerd. Bewoners van onder meer de Staatssecretaris- en Kamerledenlaan, Dreessingel, Schermerhornstraat, Beel- en Cals-, Suurhoff, Vondeling-, Gerbrandy, Sneevliet-, Van Schaik- en Roolvinkstraat kunnen in die week een vrijwilliger aan de deur verwachten. Mocht u niet thuis zijn, dan kunt u een gift overmaken op het rekeningnummer dat op het briefje staat dat wij in uw brievenbus achterlaten.

Artikel delen: