Zangersfestival ‘Zwolle zingt beestachtig’

Zwolle – Op 12 maart organiseert de Zwolse Zangraad voor de 17e keer het zangersfestival "Zwolle zingt!". Het thema is dit jaar "Zwolle zingt beestachtig!": de koren zijn verplicht tenminste één nummer te brengen waarin dieren de hoofdrol spelen.

In de twee zalen van schouwburg Odeon en in de Lutherse kerk treden tussen 10.45 en 16.00 uur 19 koren voor u op. De koren zijn zeer verschillend van aard: van klassiek tot pop, van oude muziek tot zeemansliederen (2 koren), van groot (60) tot klein (5), zowel mannen- als vrouwen- als kinderkoren. Neem dus uw hele gezin mee om naar alle zangers te komen luisteren. De kosten bedragen slechts € 2 (in de voorverkoop via de website) of € 3 aan de zaal. Daarnaast worden er drie workshops van twee uur aangeboden, waar iedereen die van zingen houdt voor slechts € 15 aan mee kan doen. Inschrijving via de website of aan de zaal.

• Workshop "Muziektheorie in de praktijk" o.l.v. Albert Dam. Albert Dam is o.a. bekend van het jeugdorkest "De Vuurvogel". Daarnaast verzorgt hij op het Meander College de vooropleiding voor het conservatorium, waar ook veel theorie aan bod komt. De theorie wordt uiteraard geïllustreerd aan de hand van muziek.

• Een workshop Ontdek je stem", speciaal voor mensen die geen ervaring hebben met zingen. De workshop wordt gegeven door de ervaren dirigent van het Groot Mannenkoor Zwolle en voormalige dirigent van de Mastreechter Staar, Hennie Ramaekers.

• Een scratchkoor met liederen die passen bij het thema o.l.v. Coert Bremmers. Een scratchkoor is een groep zangers die voor de gelegenheid een koor vormen. De muziek wordt tevoren opgestuurd, zodat men dit op eigen gelegenheid thuis kan instuderen. Op de dag zelf wordt dit in twee uur als koor gerepeteerd en daarna uitgevoerd.

Opgave is tot op de dag zelf mogelijk, voor verdere details zie onze website:zwolle-zingt.nl.

Artikel delen: