Zwols Bierfestival organiseert speciaalbiermarkt

Zwolle – Het Zwols Bierfestival organiseert op donderdag 24 maart een speciaalbiermarkt. De allereerste editie van deze pop-up markt wordt opgetuigd in voormalig restaurant de Atlas, aan de Ossenmarkt 9. Vanaf 16.00 uur gaat de biermarkt open en kunnen verschillende speciaalbieren geproefd worden voor een zachte prijs.

De organisatie van het Zwols Bierfestival nodigt een tiental brouwerijen uit met ieder een ruim assortiment bieren om van te proeven. Het Zwols Bierfestival daagt deze kleine amateurbrouwers tot grote internationale brouwerijen tijdens het festival uit om hun ‘pareltjes’ mee te nemen. Vertegenwoordigers van verschillende biermerken vertellen over hun bier en uiteraard kun je alles proeven. Dennis Kaatman, eigenaar van Het Vliegende Paard, kwam vorig jaar al met het idee: “Ja, het speelt al een tijdje door mijn hoofd. We zetten het nu als pilot neer en willen het nu eerst in de basis goed doen. Toen ik het deelde met mensen om me heen, kwamen er zoveel leuke en enthousiaste reacties, dat we het nog iets verder uitgebouwd hebben. De speciaalbiermarkt is voor iedereen toegankelijk en eromheen hebben we een bierfestival georganiseerd speciaal voor studenten.”

De markt is namelijk onderdeel van het Zwolse bierfestival, die van zondag 20 maart tot en met 24 maart duurt en gericht is op studenten. Deze hele week staat in het teken van het goudgele nat. Zo is er dinsdag een Studenten Bier Tap Kampioenschap en op maandag zijn alle speciaalbieren van de tap €2,50. Op zondag start het Bierfestival met een pubquiz, geheel gewijd aan het thema.
 
Het Bierfestival eindigt op donderdag 24 maart met de speciaalbiermarkt, waarbij voormalig restaurant de Atlas wordt gebruikt. “Omdat we een grote variatie aan bijzondere bieren willen tonen en laten proeven, hadden we een grote ruimte nodig. Gelukkig werkte de Atlas en de gemeente Zwolle mee, zodat we ons idee ook echt konden realiseren. Ik hoop dat dit het begin is van iets succesvols, dat we misschien volgend jaar nòg groter kunnen maken. Daar ben ik al over aan het nadenken. Maar laten we eerst van deze allereerste editie een succes maken.”
 
Ga naar www.zwolsbierfestival.nl voor meer informatie.
Artikel delen:
Reactie 1

Reageer