Groep jongens gepakt in leeg huis

Zwolle – Dinsdagmiddag heeft de politie van Zwolle acht jonge verdachten aangehouden in verband met, naar het in eerste instantie leek, inbraak woning. De acht jongens, allen afkomstig uit Zwolle, hadden zich toegang verschaft tot een leegstaande woning in de wijk Berkum.

Dankzij een scherpe melder was de politie snel ter plaatse. De politie trof zes jongens in de woning aan, een van hen stond op dat moment nog buiten de woning. De laatste jongen rende weg bij het zien van de politie, hij kon later worden aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de jongens uit verveling/ baldadigheid de leegstaande woning betraden, niet om te stelen. Omdat de jongens allen minderjarig zijn heeft de politie hun ouders in kennis gesteld, in overleg met de ouders zijn de jongens doorverwezen naar bureau HALT.

Artikel delen:
Reacties 18
 1. Lege huizen in Berkum??? mooie plek voor asielzoekers… 🙂 of voor andere woningzoekende :-0… maar staat zeker duur (verkoop) en niet te huur:-(


  ⚠️ Meld

 2. Gaat hard achteruit daar met de jeugd. Wijenbeld vaak vechten, alcoholgebruik onder jongeren loopt de spuitgaten uit daar.


  ⚠️ Meld

 3. Wat een droeftoeters hier!

  Niks mis met een beetje urban exploration!

  Ze hadden geen kwaad in de zin,
  ik zie het probleem niet zo…..


  ⚠️ Meld

 4. Heel veel reaguurders hier op het weblog zijn volgens mij vergeten dat ze zelf ooit jong waren. Je bent met je vrienden buiten, verveelt je en er staat een huis leeg. “Laten we gaan kijken,” roept er een en dat klinkt wel spannend. Het mag niet, het hoort niet en ze verdienen vast straf, maar ik begrijp wel hoe dat gaat.


  ⚠️ Meld

 5. Daar waren dus die fietsen van die in de grotiuslaan stonden gisteren ,ze waren dan in die woning aan de van t hofflaan die al wel 10 jaar leeg staat het is daar een grote bende ,dat nodigt ook wel uit moet ik zeggen


  ⚠️ Meld

 6. @Rutger: Privé-bezit is privé-bezit. Als je ramen of deuren forceert maak je gewoon schuldig aan inbraak. Als er geen ramen of deuren in het pand aanwezig zijn vind ik dat wel iets anders, maar nog steeds.

  Wij gingen vroeger ook wel door Zwolle op zoek naar spannende dingen. ?én van die dingen was de oude meelfabriek aan de Schuttevaerkade die was toen nog vrij toegankelijk. (Wel erg gevaarlijk binnen bleek later). Later over nieuwbouwterreinen in Zwolle. Maar ramen, deuren forceren of vernielingen aanrichten hebben we nooit gedaan.


  ⚠️ Meld

 7. @Wimpie: Het pand is inderdaad al zo vaak blootgesteld aan ongewenste bezoekers. Meerdere inbrekers (uit binnen én buitenland), krakers, noem het maar op.

  Als gemeente zou ik de eigenaren voor de keuze stellen: of zsm verkopen óf het hele pand met de grond gelijk maken. Het is nu al 10 jaar een krot.


  ⚠️ Meld

 8. @aapotheek, er staat nergens dat er ramen of deuren geforceerd zijn, dus wat deze kinderen deden is precies hetzelfde wat jij als kind deed.


  ⚠️ Meld

 9. Gaat ook weer nergens over, naar HALT nog wel.. Wat is mis met een beetje rondstruinen in een huis dat toch leeg staat?


  ⚠️ Meld

 10. @petraM veel gevechten bij de Weijenbelt? Waar haal je dat vandaan kom er vaak maar nog nooit een gevecht gezien. Zal de binnenstad een voorbeeld aan kunnen nemen! Hier in berkum weten ze hoe ze met elkaar nog normaal om moeten gaan! Verder woon ik altijd met veel plezier hier, nog nooit last van jongeren gehad. Iets met opvoeding heet dat hier;)


  ⚠️ Meld

 11. En Bram wat te zeggen van het volk dat vanuit de binnenstad naar huis in Berkum fietst en zo nu en dan met een zatte kop een autospiegel meepikt en/of schopt? Moeten we hier een voorbeeld aan nemen? s.v.p. de zaak niet verheerlijken als je in Berkum woont Bram!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.