Bolletjestrui nieuw in Ster van Zwolle

Zwolle – De renners staan te popelen om aan het nieuwe wegseizoen te beginnen. Traditiegetrouw is de openingsklassieker in Zwolle, waar zaterdag 5 maart om 12.00 uur op het Grote Kerkplein het startschot klinkt voor de 56ste editie van de Craft Ster van Zwolle. De finish is rond 16.00 uur op de Ceintuurbaan, vóór de Isala Klinieken.

ster_van_zwolle_hd.jpg 

De renners hebben zich de laatste maanden serieus voorbereid op het nieuwe wielerseizoen. Veelal is dat gebeurd in Spanje, Portugal en/of op de Canarische Eilanden. Ze zijn klaar voor de eerste krachtproef van het seizoen. De internationale openingsklassieker gaat over ruim 177 kilometer en is ook de ouverture van de negen wedstrijden tellende Topcompetitie. De winnaar van deze reeks krijgt een profcontract aangeboden door Roompot. Nieuw in de Craft Ster van Zwolle is dat er bovenop de Lemelerberg punten te verdienen zijn voor het bergklassement, een nieuw onderdeel in de Topcompetitie.

De renner die als eerste de top van de Lemelerberg passeert krijgt na de finish op de Ceintuurbaan de bolletjestrui om de schouders op het erepodium. Daar worden ook de oranjetrui (leider in de Topcompetitie), witte trui (beste jongere) en de blauwe trui (hoogst geklasseerde clubrenner) uitgereikt. Ook worden de eerste drie aankomenden van de Craft Ster van Zwolle daar in de bloemetjes gezet, evenals de strijdlustigste renner.

Artikel delen:

Reageer