Politiek Log 63

Dit is een Politiek Log. Wil je iets kwijt dat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

Iedere bezoeker kan op deze plaats zijn politieke pennenstreken, quotes en opmerkingen kwijt. De redactie probeert na ongeveer 500 reacties dit log van een vervolg ( Politiek Log 64 ) te voorzien. Ga gerust je gang!

 

Artikel delen:
Reacties 415
 1. Toch prachtig hoe die Samson vanochtend liep te roeptoeteren over lijn naar Turkije 400pers per dag. Teruggefloten werd
  lachwekkend. Ohja vvd boven de pvv in de peilingen. Mooie dag


  ⚠️ Meld

 2. Waarom leggen we met nato-schepen tussen Turkije en Griekenland geen cordon, waarmee we al die vluchtelingenbootjes de mogelijkheid om over te steken ontnemen?


  ⚠️ Meld

 3. Gniffel…. Daar moet een p**mel in… Moet ik toch steeds aan de caberetiers van De Kwis denken…

  Maar goed, ik vind Wilders eng. En dan bedoel ik niet alleen om zn uiterlijk. En wat ik nog enger vind, zijn de mensen die het 100% (!) met hem eens zijn. Let wel… Iedereen zn mening, dus ook de Wilders aanhangers, maar ik krijg vaak het gevoel dat deze zelfde vorm van ruimdenkendheid niet door de aanhangers worden gebezigd…

  Let op; het is mijn mening. Mij hierom uitfoeteren zou jammer zijn…


  ⚠️ Meld

 4. @ Eva, aan blinde meelopers hebben we sowieso nare herinneringen.
  Ieder mens heeft toch verdorie het vermogen gekregen om zelf na te denken, om zelf beslissingen te nemen 😮


  ⚠️ Meld

 5. O.K. wel erg lang…dit staat er o.a. in

  93% van de refo-christenen wijst homo zijn af

  overweldigende meerderheid van de jonge orthodox-christelijken in Nederland vindt dat homo??s hun geaardheid niet in de praktijk mogen brengen. Dat blijkt uit een enquête van het Reformatorisch Dagblad onder 1100 streng gereformeerden tussen de 26 en 40 jaar. Homo??s an sich worden inmiddels in zekere mate geduld maar alleen als ze zich volledig onthouden van seksualiteit. ⤽We moeten zondaren liefhebben, maar de zonde haten, zoals Jezus dat deed,⤝ citeert de krant een ondervraagde ter verklaring. De resultaten bevestigen het beeld dat de orthodoxen zich moeilijk kunnen aanpassen aan de moderne samenleving. Niettemin is er ook onder de orthodox-christelijken, die vaak in gesloten gemeenschappen leven, sprake van enige emancipatie. In vergelijking met 1981, toen een soortgelijk onderzoek werd gehouden, is er sprake van vooruitgang op bijvoorbeeld het gebied van voorbehoedsmiddelen. Vond 35 jaar geleden slechts 11,5 procent van de ondervraagden het gebruik van voorbehoedsmiddelen ⤽min of meer verantwoord⤝, nu is dat percentage gestegen tot 60. Samenwonen buiten het huwelijk blijft echter taboe. 92 procent wijst dat af. Wel zijn de strenggelovigen meer tv gaan kijken ?? vroeger streng verboden ?? en gebruiken ze sociale media. Behalve op zondag. Whatsappen is wel toegestaan op de Dag des Heren maar Facebook bevindt zich in de gevarenzone. In zo??n 60 procent van de reformatorische huishoudens maken mensen ook op zondag ??weleens?? gebruik van sociale media, zoals Facebook, WhatsApp en Snapchat. ⤸Ik gebruik zondag WhatsApp om met mijn vriendinnen bij te praten, maar ik zit niet op Facebook uitgebreid het nieuws te lezen en te scrollen⤝, zegt een gehuwde vrouw uit de Christelijke Gereformeerde Kerken. Qua politiek kiest 82 procent voor de SGP, 13 procent voor de ChristenUnie, 2 procent voor het CDA en 1 procent voor de PVV. Op andere partijen wordt niet gestemd of men gaat helemaal niet stemmen. Negentig procent van de orthodoxen is van mening dat omgang met mensen die er andere ideeën of geloven op na houden is toegestaan. Het isolement van de religieuze stroming is wat dat betreft doorbroken. Maar de vraag blijft of er in de praktijk ook daadwerkelijk sprake is van integratie. De neiging om alleen met geloofsgenoten om te gaan, ter voorkoming ??besmet?? te worden met verlichte ideeën en opvattingen, blijft bestaan. Een ondervraagde formuleert het zo: ⤸Er is een duidelijk verschil tussen discipelschap in de wereld en vriendschap met de wereld. Een muis bouwt zijn huis ook niet in of onder de mand van de kat. Christenen moeten zich niet zo blootstellen aan de wereld. Ook niet onder het mom van vrome excuses, waarbij mensen zich ondertussen prima op hun gemak voelen in de wereld.⤝ In Nederland leven naar schatting zo??n 650.000 orthodox-gereformeerden.


  ⚠️ Meld

 6. De waarheid…
  De waarheid is, dat het leven niet vanzelfsprekend is en dat mantelzorgers en vrijwilligers ware helden zijn.

  Weet je, het leven is mij te kwetsbaar om te vechten. Ik kijk liever naar buiten naar een prachtige zonsopkomst, help m’n kinderen de dag opstarten en kijk vol bewondering naar de liefde van mn leven die iedere dag vecht tegen de pijn, om de zon op te zien komen en om z’n vrouw en kinderen te zien lachen. Hij, die iedere dag weer een stukje waardigheid moet inleveren, maar moedig blijft strijden tot het kan.

  Links, rechts… Het zegt me even niets. Ik heb iets veel belangrijkers.


  ⚠️ Meld

 7. @dick; “Ieder mens heeft toch verdorie het vermogen gekregen om zelf na te denken, om zelf beslissingen te nemen”

  Daar heb jij als twijfel-refo natuurlijk ook geen moeite mee;)


  ⚠️ Meld

 8. @Eva Respect voor 7.38, maar ook voor gisteren 10.27 en 19.47 uur. Sterkte met je zware taak die je vol liefde op je neemt. Jullie bezitten het belangrijkste wat een mens kan bezitten: liefde voor elkaar en jullie gezin.


  ⚠️ Meld

 9. Dankjewel Dame < 3. We zijn, zeg maar, in de laatste 3 maanden aanbeland. Dat wil zeggen... Het kan nog dagen of weken zijn en misschien zelfs nog wel maanden, al is dat laatste niet waarschijnlijk meer. De ene dag lukt het nog om een vaatwasser uit te pakken, terwijl het een volgende dag niet eens kan lukken het bed in de woonkamer uit te komen. Hij heeft veel pijn, weinig energie, maar nog enorm veel willpower. Excuseer Admin voor de off-topic. Maar wellicht kan ik het topic nog wat goed maken, door aan te geven hoe fantastisch werk Zwolle Doet en Icare leveren. Absurd dat Zwolle experimenteert met zorgvergoedingen richting Thuiszorgorganisaties per wijk!! En absurd dat Zwolle Doet nodig is!! Wel ongekend fijn dat ze er zijn!!


  ⚠️ Meld

 10. @Jesse Ik besef, dat je waarschijnlijk niet weet, dat er veel lezers van WLZ zijn, die mij kennen. En niet alleen mij, maar ook mijn terminaal zieke man. In “onze tijd” was iedereen nog op het Chatlog te vinden. Maar het merendeel is naar het Politieke Log verhuisd.
  Je hebt gelijk als je zegt, dat ons leed niet op het Politiek Log thuis hoort normaal gesproken. En daar bood ik dan ook op voorhand al mijn excuses voor aan. Maar ik wilde delen hoe het momenteel gaat, aan mensen die ik een warm hart toe draag, al ben ik door omstandigheden niet veel meer op WLZ te vinden.

  Ik wil in het kader van de politiek best melden, hoe geweldig sommige politici voor ons hebben klaar gestaan. De politiek in Zwolle is op individueel, persoonlijk vlak hartverwarmend.


  ⚠️ Meld

 11. Gezien de laatste reactie van Jesse begrijp ik welwaarom admin regelmatig bij zijn reacties ingrijpt. In de jaren 80 zei men “het persoonlijke is politiek” en Eva’s reactie laat zien dat daar op zijn minst een kern van waarheid in schuilt. Politiek grijpt in de levens van mensen in en het is weleens goed te beseffen hoe dat op individueel vlak in zeer trieste omstandigheden kan uitpakken.


  ⚠️ Meld

 12. De Wezo valt sinds 1 januari onder de verantwoording van de Gemeente Zwolle, als gevolg van vernieuwde wetgeving. De groenvoorziening is onder andere onder gebracht bij de Rova en een particulier groenbedrijf. Dat betekent ook dat mensen met een beperking een uur langer moeten werken, namelijk nu van 07.00 tot 16.30 (ipv 08.00 tot 16.30). Ook inhoudelijk is het werk zwaarder geworden. Gevolg: een ziekteverzuim rond de 50 %. De werkgever zwijgt, de OR ook, en de politiek zwijgt ook.


  ⚠️ Meld

 13. @Dame: in zijn laatste post attendeert Jesse Eva op het politieke karakter van dit log. Waarom is dat een reden om bij Jesse in te grijpen? Het zou logischer zijn om Eva erop te wijzen dat ze haar persoonlijk leed ergens anders deelt. Dat geeft Eva zelf ook aan. Dat jij het dan weer aangrijpt om er een politiek linkje aan te verbinden en het recht te praten moet jij weten. Eva benoemt duidelijk dat ze haar bekenden op WLZ op de hoogte wil houden van haar prive-omstandigheden (die overigens erg triest zijn, sterkte daarmee Eva!).
  De censuurpolitie (zoals Jesse het noemt) meet inderdaad met twee maten. Niet de eerste keer overigens, helaas.


  ⚠️ Meld

 14. Stil hier, terwijl er politiek wel eea aan de hand is. Ene Samson die pretendeert plannen van de EU al eerder had. Kuch herkenning nog geen drie weken geleden kwam die met een VVDplan. Wilders en vervolging. Genoeg zou ik zeggen.

  Mis real eagle en sommige die te ver gingen maar toch reuring brachten. Van? Zoja kan admin dat toch ook aangeven in een exit bericht?


  ⚠️ Meld

 15. Flits-highlights-knipselkrant na snelle blik betreft vandaag en gister:

  Burgemeester Mirjam van ’t Veld van Amstelveen is met de dood bedreigd naar aanleiding van de komst van vluchtelingen naar de gemeente. Ze heeft de gemeenteraad schriftelijk op de hoogte gebracht van de persoonlijke dreigbrief die ze vorige week ontving. De afzender is anoniem (van NOS.nl)??.mevrouw wijkt niet en de voorgenomen plannen gaan door. (samenvatting van mij).
  —–
  Moskeeën veel vaker doelwit van agressie (en anti-islamgeweld) dan gemeld
  De molotovcocktail die op 27 februari naar een moskee in Enschede is gegooid, staat niet op zich. Tientallen geweldsincidenten hebben zich de afgelopen jaren afgespeeld rond moskeeën en islamitische instellingen: brandstichting, kogelinslagen, bekladding met nazi-symbolen, stenen door de ruiten tijdens het gebed, varkenskoppen op de stoep. Ook de mate van agressie en het aantal geweldsincidenten tegen moskeeën en islamitische instellingen werd structureel onderschat door de politiek en bleef onderbelicht in de media. Het heftig gepolariseerde islamdebat, de populairiteit van Geert Wilders, de opkomst van extreemrechtse groeperingen als Pegida en de angst voor islamitische vluchtelingen dragen allemaal bij aan het probleem??. Wat politicoloog Rob Witte bovendien opvalt, is dat anti-moslimgeweld meestal wordt geïndividualiseerd of wordt teruggebracht tot een beperkt groepje, terwijl geweld ??uit de moslim- of Marokkanenhoek?? al snel geframed wordt ??als iets collectiefs????NOS: Nu geen extra bescherming moskeeën, wel brief naar gemeenten.

  De groep VVD??ers zonder strafblad wordt steeds kleiner. Gisteren diende VVD-raadslid Kathalijne de Kruif uit Maarssen haar ontslag vanuit het huis van bewaring in.
  Ze is sinds 17 februari onderwerp van onderzoek in een grootschalig strafrechtelijk onderzoek en zit sowieso tot morgen vast. De Kruif schrijft in haar ontslagbrief, dat ze ⤸tot mijn grote ontzetting???? onderwerp is geworden van de strafrechtelijke procedure. ⤸De heftigheid hiervan is onbeschrijfelijk⤝. De ex-politica wordt allereerst verdacht van hulp bij witwassen van (drugs)geld. Als liberale politica stond ze tijden aan het roer van de VVD-fractie in Stichtse Vecht. In die hoedanigheid zat ze in de vertrouwenscommissie, die de nieuwe burgemeester moest aanstellen. Via telefoontaps kwam naar voren dat ze de vertrouwelijke informatie deelde met VVD??er Piet Ploeg en oud-burgemeester Rob Bats (VVD). Bats kwam eerder in opspraak in Haren (Groningen) en Terschelling, waar hij burgervader was. Ploeg is momenteel voorzitter van de Stichting Vliegramp MH17. Hij was eerder wethouder in Stichtse Vecht. De Telegraaf onthulde eerder dat De Kruif ook tijdenlang de gemeentewet overtrad. Ze woonde een tijd lang buiten de gemeentegrenzen, maar liet haar post bezorgen op het adres van een kennis in Breukelen. Collega-raadsleden, de VVD-integriteitscommissie en oud-burgemeester Mirjam van ??t Veld wisten van deze schijnconstructie af. Ze grepen niet in. Onduidelijk is wie De Kruif gaat opvolgen. Volgens de kieslijst zou Ploeg als eerste in aanmerking komen. Daar hij verdacht wordt van corruptie lijkt dat niet waarschijnlijk. Ploeg stapte na een interne machtsstrijd net als Klaas Wiersema op als wethouderskandidaat. Wiersema staat echter als volgende kandidaat op de lijst om De Kruif te vervangen, als Ploeg niet aantreedt. Eerder ging hij er vanuit dat hij als wethouder mocht terugkeren, maar toen Ploeg die functie kreeg ontstond de vete. Van hogerhand werd uiteindelijk besloten om de externe Eric Balemans een wethouderspost te gunnen. Mochten beide kandidaten de functie van raadslid niet op zich willen nemen, dan komt Jeroen Willem Klomps naar voren. Hij ligt intern echter ook niet goed. (Bron: TTTTT)

  🙁


  ⚠️ Meld

 16. Willy spreekt zich hier wel duidelijk uit:

  Koning Willem-Alexander noemt het een deel van de Nederlandse beschaving om vluchtelingen een thuis te geven. Als koning moet hij daar een rol in spelen, antwoordde hij op vragen van de NOS tijdens het staatsbezoek in Parijs.

  Willem-Alexander ziet het als zijn rol in de samenleving om samenbindend, vertegenwoordigend en aanmoedigend te zijn. Hij wil daar zijn waar mensen het nodig hebben. Bij de vluchtelingen, maar ook bij de Nederlanders die zich bedreigd voelen.

  Ter Apel

  De koning zei dat hij regelmatig vluchtelingen spreekt, maar dat die bezoeken vaak achter gesloten deuren plaatsvinden. Hij reageerde daarmee op een bezoek aan het asielzoekerscentrum in Ter Apel in januari. Op foto’s daarvan waren geen vluchtelingen te zien, maar alleen medewerkers en een lege slaapzaal.

  Willem-Alexander zegt nu dat hij daar vooral was om de medewerkers te spreken. Hij vindt dat we trots moeten zijn op deze mensen en het goede werk dat zij doen. Ook koningin Máxima benadrukte dat zij en haar man sinds hun aantreden veel werkbezoeken hebben afgelegd waarbij vluchtelingen betrokken waren.  ⚠️ Meld

 17. Tofik Dibi? Onze Marokkaanse, uit de kast kruipende wachtgeldtrekker wenst iemand die anders denkt dood. Het lijkt me dat de politiek hier een statement moet maken. Wachtgeld intrekken en exit?


  ⚠️ Meld

 18. TeleTroepToeTerT in topvorm. Vond gister 16:55-C mooi verwoord. Maar zeker ook sensatierijk. Wat hebben ze van de week ook het Rutte-Samsom dingetje opgeblazen 😮 Nu weer die aangiften-beoordelings-berichtgeving.

  Deel van een artikeltje op NOS.NL

  “Zo lang het geen valse aangiften zijn, en dat zijn het niet, verwacht ik niet dat deze aantallen er in de rechtszaal toe zullen doen”, zegt strafrechtsdeskundige Peter Tak. “Het OM heeft zelf besloten tot strafvervolging, omdat het meent dat er sprake is van een strafbaar feit. Dat zal de rechter gaan beoordelen. Het doet er niet toe of er daarnaast één of 6000 aangiften liggen.”

  “Ook Wilders’ verdediging weet dat”, zegt Tak. “Knoops wil hiermee aangeven dat de hype die rondom de uitspraak is ontstaan, vooral politiek gekleurd is. Maar daar staat tegenover dat de uitspraak van Wilders ook politiek gekleurd was.”

  Knoops wil niet reageren op vragen van de NOS.

  Het gaat dus over dit clubje…die zo denkt over medemensen:
  Kandidaten MOETEN afkeer van de islam hebben

  Boze mensen dus. Haat lijkt me duidelijk, maar uit angst geboren?


  ⚠️ Meld

 19. Heb een aantal mensen gesproken die behoorlijk rechts willen stemmen. Geert weerhoudt hun van de PVV.
  VVD is te patserig en elitair.

  Zouden ze dan bij die andere partner van toen in het gedoogkabinet terecht komen? Tja, als ze ook nog eens Christelijk zijn….en volgens mij hebben ze (allemaal?) op de Chr. school gezeten. Dan lijkt mij 1+1…2 🙁


  ⚠️ Meld

 20. Tweet van de dag12 maart 2016

  Deel aangiften tegen #wilders zijn vals. Dus: nep-parlement, nep-rechters, nep-hoogleraar, nep-aangiften. Pas perfect bij nep-politicus.

  Peter R. de Vries 😉


  ⚠️ Meld

 21. Aardige column van historicus Han van der Horst:

  Mario Draghi, de nieuwe boeman van scheldend Nederland

  Maar het onderuit halen van onze pensioenen is – net als bloembollen en kaas – van puur Nederlandse makelij

  Scheldend Nederland heeft er een nieuwe boeman bij. Naast de vluchtelingen die de ondergang van onze verzorgingsstaat betekenen, naast de slokoppen van de Europese Unie, naast de zuidelijke knoflook- en olijfolielanden met Griekenland als kampioen, naast chanteur Erdogan met zijn zes miljard, is dat sinds donderdag Mario Draghi, voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB).

  Hij maakt ??immers?? onze pensioen kapot. Vanwege zijn besluit om de rente tot 0 procent terug te brengen, daalt de dekkingsgraad van de fondsen. Dat betekent hogere premies en lagere uitkeringen. De ECB is de doodsvijand van onze oudjes. Senioren worden altijd ??oudjes?? genoemd door de miljoenen zondebokkenzoekers in ons geplaagde land. Daar moet u eens op letten.

  Een groot deel van de Haagse politici zal zich ditmaal bij deze beschuldiging aansluiten. Zij kunnen daardoor ?? al dan niet geïnspireerd door de Passie op de televisie ?? als Pilatus hun handen in onschuld wassen. Daar is natuurlijk niets van aan. Je kunt Mario Draghi van een hoop beschuldigen maar niet dat hij onze pensioenen onderuit haalt. Dat feit is echt van puur Nederlandse makelij, net als de bloembollen en de kaas.

  Wij eisen dat pensioenfondsen gaan voor de lange termijn. Als je nog veertig jaar premie moet betalen, dan wil je aan het eind van die periode ook inderdaad de uitkering ontvangen die je in het vooruitzicht is gesteld. Het probleem is alleen dat de toekomst onvoorspelbaar is. Daar hebben wij Nederlanders moeite mee. Een hele beroepsgroep houdt zich bezig met beleid op de midden- en lange termijn. Wij hebben in het Centraal Plan Bureau (CPB) een zeer serieus genomen instantie waarin economen zich op grond van wiskundige modellen met waarzeggerij bezig houden.  ⚠️ Meld

 22. Had van mezelf verwacht dat ik later zou passen….dat het zou gebeuren wist ik zéker. Hoeveel draadjes zijn er hier niet vroegtijdig beëindigd om een uit de hand gelopen scheldpartij (en/of op de persoon spelen) tussen “extreem rechts en (extreem) linkse” posters?
  Hoeveel is er niet ge-eddid?
  Hoeveel (gelukkig vooral in het verleden) bans zijn er niet uitgedeeld?
  Vaak werd er digitaal geruzied tussen, of met, nicks.
  Er zijn zelfs anoniemen die onder meerdere nicks posten…”wordt digitaal geruzied” natuurlijk, want het houdt niet op…niet vanzelf.

  Volgens mij kan het onvolprezen WeblogZwolle niets kwalijk worden genomen, ze volgen immers altijd de nettiquette. Ook alweer een ander nick hebt aangenomen en
  Soms zien ze het 1 en ander over het hoofd, maar het kost hun natuurlijk OOK enorm veel energie. En dan moet je nog vrijwillig ook in de sh*t van een ander duiken 🙁

  @ Jesse, als jij dus al begint met het verkleinen van mijn naam, slaapverwekkende stickertjes gebruikt als “enge en wegkijken” (waar blijft gutmensch?). Dat je dus op de man begint te spelen. Al is het iets meer op Peterrrr is genoeg voor mij. Begrijp goed dat de toon die uit de eerste 6 letters sprak al genoeg is voor mij. Na vele jarenlange ervaring op het www kan ik je zeggen dat het niveau van posten nu van kwaad tot erger gaat worden. Dat vind ik zonde van de tijd en energie. Ga lekker naar buiten joh; zit zelf ook op het balkon te posten.
  En maak je niet zo druk, vooral slecht voor je hart en je omgeving.

  …Dat je het stempel “mocromaatje” ook niet op mij van toepassing laat zijn?
  Oh nee, geen “?”, ik hoef geen antwoord 😉


  ⚠️ Meld

 23. Dick aan die peter r de Vries is alles fout. Ja hem en zijn vrouw behoorlijk intiem geweest. Gebakken lucht bla bla en ff 2.500?? optreden rtl cara betaald dubbele.

  Zeg he nu dat je gaat afhaken, bans prijzen gelijks edits? Aai als je met zoiets aankomt kun he ook zeggen he is mijn clubje niet meer. Kom op Dick ook hier is het een afspiegeling van de maatschappij. Oke van oudsher wasZwolle een ambtenaarstad. Maarja dat heeft de rose vlag zelf verpest door akkoordjes te maken en stelen van daklozen


  ⚠️ Meld

 24. Vond zijn gewezen opzienbarende programma’s vaak goed. Hij heeft e.e.a. kunnen betekenen.
  Mooi dat hij Lowie van Gaal ook blijft steunen.
  En ik vind hem vaak sterk in de discussies.
  Begrijp echter jullie afkeer wel.

  Toch is hij (veruit….) niet de enige die gek is op geld en de vrouwtjes.

  Ben zéker niet van plan op het onvolprezen WeblogZwolle te kappen. Pas gewoon op Jesse. Zeker zolang hij zo begint. Jij en ik weten namelijk dat het dan van kwaad tot erger gaat.

  Dan ook helemaal eens met

  Dick ook hier is het een afspiegeling van de maatschappij.

  . Met ‘ambtenarenstad en een veranderende trent’ ook. Dit begrijp ik niet helemaal

  rose vlag zelf verpest door akkoordjes te maken en stelen van daklozen

  ?


  ⚠️ Meld

 25. Weer een column van Historicus??Han van der Horst

  Spaar Europa voor de k*thollanders
  Overal in het buitenland bedreigen hordes dronken Hollanders de veiligheid

  Soms zeggen beelden meer dan honderdduizend woorden en je hoeft het commentaar niet te verstaan om toch te begrijpen wat hier gaande is. Fans van PSV geven in Spanje de kern van het Nederlandse volkskarakter weer: likken naar boven en trappen naar beneden, de spot drijven met mensen die het slechter getroffen hebben dan zij zelf. Ze doen niets liever dan arme mensen vernederen. Allemaal, zonder uitzondering.
  De voetbalfans van PSV gooien tot hun intense vreugde muntjes naar bedelvrouwen op het plein. Die lopen zich de benen uit het lijf om ze op te tapen. Als de stemming tenslotte agressief wordt en de autochtonen zich dreigen op te maken om het Hollandse schorem een lesje te geven, verschijnt de politie. Die pakt niet de kuthollanders op maar verdrijft de bedelaressen.
  Een incident? Je hoeft maar op een willekeurige zomernacht de benen te strekken in Lloret, Celella of Chersonisos om te zien dat dit gedrag structureel is. Overal bedreigen hordes dronken Hollanders de veiligheid. Op de lijsten van de politie wemelt het van de Nederlandse namen. Wat erger is: daar zijn het vooral tieners en vroege twintigers. ⤽Zoals de ouden zongen, piepen de jongen⤝. Dat van die grenzen dicht, zoals de Nederlandse politicus Geert Wilders eist, is niet zo??n gek idee. Maar dan aan de binnenkant. De Nederlanders kunnen dan lekker volgens hun eigen normen en waarden leven. De overige Europeanen hebben er geen last van.
  Trouwens, met hun gebrek aan talenkennis maken de Nederlanders toch geen kans in de rest van Europa. Vroeger was het misschien anders. Toen traden Nederlanders op internationale congressen vaak op als informele tolken omdat ze op school zo goed Frans, Duits en Engels hadden geleerd. Tegenwoordig echter is dat allemaal voorbij. Ze brabbelen een beetje eigengemaakt Engels dat zij van Amerikaanse series op Netflix hebben opgepikt. Daar neemt geen werkgever je op aan. Ook al heb je nog Nederlanderknuffelaars die zeggen dat ze tegenwoordig allemaal een bachelor of hun master hebben. Nou, wie zich daarop blindstaart, moest eens weten wat de Nederlanders zelf over de kwaliteit van hun huidig onderwijs zeggen. Ja, tegen elkaar. Niet tegen buitenstaanders. Dat spreekt. Dan worden de rijen meteen gesloten.
  Dus: grenzen dicht. Nederland zelf is veilig genoeg, in ieder geval voor de Nederlanders. Opvang in de eigen achtertuin.
  Zo, als u nu wilt weten hoe ongeveer de meningsvorming over de vluchtelingen tot stand komt, compleet met de bijbehorende bewijsvoering, dan hebt u hier een voorbeeld??..dit is een audio voorbeeld; een goed voorbeeld ook, maar ik kon het niet mee kopiëren.
  —————————————————————————
  Moet altijd wel lachen om die mensen die vinden, dat als je het met dergelijke hersenspinsels eens bent, je jezelf een minderwaardigheidscomplex aanpraat. Of leuker nog, dat je een masochist bent. Haha, maar als je dat wilt denken, moet je dat vooral blijven doen als je je er goed bij voelt.  ⚠️ Meld

 26. Helemaal mee eens Eva. Maar als ik me probeer in te leven in de niet-inlevers, zouden ze wel eens zo kunnen zijn omdat ze geen ruk met de (vaak goedbedoelde) meningen/voorzetten of een goed bedoeld advies willen doen. Hun hebben immers de wijsheid in pacht en hebben niemand nodig. Ze zijn vaak pedant, hooghartig, verwaand, arrogant, uit de hoogte, zelfgenoegzaam en hebben met hun opgeblazen ik (en vaak vette ego)….skijt aan de hele wereld en zeker aan de persoon met wie ze bijvoorbeeld in discussie zijn. Tuurlijk kun je er wel een biertje mee drinken, je kunt er vaak ook wel mee lachen. Maar je wilt toch niet bevriend zijn met zo’n exemplaar.  ⚠️ Meld

 27. @ D erk:
  Toevallig lach ik graag en veel. Zo schiet ik al in de lach dat mijn stille voorspelling, vrij snel uitkwam.
  “D erk zou met een kwinkslag, lachend reageren op 18:36”.
  Voornamelijk op zijn verzoek (D erk lacht niet om kale kopietjes) besloot ik ook een kleine persoonlijke noot aan de kopie te “lijmen”.
  Moet/mag, niet altijd, maar wel vaak lachen om mensen. Vooral om ‘gekke’ mensen. Zie http://www.sigmund.nl/
  Lach (stiekum want het is best ernstig) bijvoorbeeld ook om “kuddedieren”.
  Lach (met enige jaloezie) om mensen die de hele dag denken en sparren; dat wil ik ook wel.
  Lach ook om de zin “mensen die denken dat andere mensen denken…..”.
  Noemen ze ook wel inlevings- en empatisch vermogen. Lachen als mensen zich, hoe goed bedoeld soms ook, daar in vergissen.
  Met “mensen die denken dat andere mensen denken dat hun er zo over denken” mag je voor mij mee voor
  “Denker des Vaderlandsch”….Lachen toch, als je dat bent geworden!  ⚠️ Meld

 28. Hoorde deze hit net in de auto…is al best oud maar nog zeer goed toepasbaar—de geweldige muziek moet je er maar ff bij denken

  HEEL ANDERE WERELD-DE DIJK

  Deze wereld met al zijn pijn en
  Leed en gelazer, zijn vuil en verdriet
  Deze wereld die je voelt schrijnen
  Deze wereld is mijn wereld niet

  Ik heb een heel andere wereld in mijn hoofd
  Een heel andere wereld
  Duizend keer mooier
  Waar de mensen proberen
  Om het niet te verklooien
  Ik heb een heel andere wereld in mijn hoofd

  Deze wereld van douwen en grauwen
  Van snauwen en klauwen, van angst op krediet
  Deze wereld, misschien is het de jouwe
  Maar dit is mijn wereld niet

  Ik heb een heel andere wereld in mijn hoofd
  Een heel andere wereld
  Duizend keer mooier
  Waar de mensen proberen
  Om het niet te verklooien
  Ik heb een heel andere wereld in mijn hoofd

  Noem me dom of naïef
  Te onnozel, te lief
  Of nog niet van illusies beroofd
  Ik heb een heel andere wereld
  Een heel andere wereld in mijn hoofd

  Ik heb een heel andere wereld in mijn hoofd
  Een heel andere wereld
  Duizend keer mooier
  Waar de mensen proberen
  Om het niet te verklooien
  Ik heb een heel andere wereld
  Een heel andere wereld in mijn hoofd

  Een heel andere wereld
  Duizend keer mooier  ⚠️ Meld

 29. Dit ook…

  152 terreuronderzoekers: Wilders wakkert geweld aan

  De oproep van Geert Wilders om in verzet te komen, wordt door extremisten aangegrepen om met geweld in actie te komen tegen vluchtelingen. Dat is het oordeel van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). Met het oordeel spreekt de NCTV ook hun zorgen uit over de toename van geweld, intimidaties en bedreigingen richting vluchtelingen en moslims in Nederland. Dat staat te lezen in hun nieuwste analyse van de veiligheid in Nederland, het Dreigingsbeeld Terrorismebestrijding Nederland (DTN). In de analyse voorspelt de NCTV dat extreemrechtse groeperingen en individuen steeds vaker hun afkeer van vluchtelingen en moslims met geweld zullen uiten. Sinds PVV-leider Geert Wilders in augustus vorig voor het eerst de hashtag #kominverzet twitterde, is die oproep ruim 100.000 keer gedeeld. Dat blijkt uit een analyse van RTL. De toename van dreiging en geweld, zoals laatst de terroristische aanslag met een molotovcocktail op een moskee, is voor de NCTV reden voor ??extra alertheid ten aanzien van de veiligheidssituatie van moskeeën??. Geert Wilders heeft met zijn oproep extremisten gemobiliseerd. Die extremisten houden het allang niet meer bij demonstraties en gebruiken tijdens hun acties de naam en foto van Wilders. Wilders werd al bij de eerste keer dat hij de oproep deed, en vervolgens bij de vele herhalingen, gewaarschuwd dat het als een vrijbrief voor geweld zou worden opgevat. Wilders zelf heeft laten weten dat hij daartoe niet heeft opgeroepen. Zo nu en dan heeft hij afstand genomen van geweld, vaak ook niet. Ondanks dat keer op keer blijkt dat ??kom in verzet?? leidt tot meer geweld, blijft Wilders zijn hitsende oproep herhalen. (Bron: RTL.NL)

  Tweet van de dag16 maart 2016 Er zitten dus vluchtelingen in de vluchtelingenstroom.., straks zeggen ze nog dat er fruit in de fruitsalade zit Eddy Terstal Gerelateerde artikelen Hulporganisaties vrezen humanitaire gevolgen EU-Turkije deal Terugkijken: de toekomst van Europa in Nieuwsuur Klungelde Pechtold met zijn Nationaal Actieplan Vluchtelingen? Erdogan versus terrorisme Handen af van artikel 1! [ advertentie ] Nieuws 16 maart 2016 152 Terreuronderzoekers: Wilders wakkert geweld aan De oproep van Geert Wilders om in verzet te komen, wordt door extremisten aangegrepen om met geweld in actie te komen tegen vluchtelingen. Dat is het oordeel van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). Met het oordeel spreekt de NCTV ook hun zorgen uit over de toename van geweld, intimidaties en bedreigingen richting vluchtelingen en moslims in Nederland. Dat staat te lezen in hun nieuwste analyse van de veiligheid in Nederland, het Dreigingsbeeld Terrorismebestrijding Nederland (DTN). In de analyse voorspelt de NCTV dat extreemrechtse groeperingen en individuen steeds vaker hun afkeer van vluchtelingen en moslims met geweld zullen uiten. Sinds PVV-leider Geert Wilders in augustus vorig voor het eerst de hashtag #kominverzet twitterde, is die oproep ruim 100.000 keer gedeeld. Dat blijkt uit een analyse van RTL. De toename van dreiging en geweld, zoals laatst de terroristische aanslag met een molotovcocktail op een moskee, is voor de NCTV reden voor ??extra alertheid ten aanzien van de veiligheidssituatie van moskeeën??. Geert Wilders heeft met zijn oproep extremisten gemobiliseerd. Die extremisten houden het allang niet meer bij demonstraties en gebruiken tijdens hun acties de naam en foto van Wilders. Wilders werd al bij de eerste keer dat hij de oproep deed, en vervolgens bij de vele herhalingen, gewaarschuwd dat het als een vrijbrief voor geweld zou worden opgevat. Wilders zelf heeft laten weten dat hij daartoe niet heeft opgeroepen. Zo nu en dan heeft hij afstand genomen van geweld, vaak ook niet. Ondanks dat keer op keer blijkt dat ??kom in verzet?? leidt tot meer geweld, blijft Wilders zijn hitsende oproep herhalen.

  Bron: RTL  ⚠️ Meld

 30. Samenvatting uit een brief van hulporganisaties:

  Hulporganisaties vrezen humanitaire gevolgen EU-Turkije deal

  Nederlandse hulporganisaties maken zich zorgen over de overeenkomst die Nederland met Turkije gaat sluiten. Onder andere Oxfam Novib, Save the Children, Stichting Vluchteling en Dokters van de Wereld schrijven een brief naar premier Rutte waarin zij hem oproepen om ??politieke moed?? te tonen en voor humanitaire oplossingen te gaan, in plaats van eigen politiek gewin. Deze oproep wordt gedaan naar aanleiding van de top over de vluchtelingenkwestie die donderdag en vrijdag in Brussel plaatsvindt.

  De hulporganisaties vrezen dat de maatregelen die getroffen worden vooral gericht zullen zijn op het zoveel mogelijk weren van mensen in nood, in plaats van het helpen. Daarmee zou Europa de ??eigen politieke crisis bezweren en afstand nemen van Europese kernwaarden??.

  ⤽ De vooruitzichten van de zogenaamde EU-Turkije deal zijn zeer alarmerend. Europa tracht de eigen internationaalrechtelijke verplichtingen ten opzichte van mensen in nood uit te besteden in een beschamende stoelendans met mensenlevens. Europa schuift haar verplichtingen af op landen die al veel meer vluchtelingen hebben opgevangen en die de middelen en capaciteit niet hebben om te voorzien in de basisbehoeften als opleiding, medische zorg en werk. Bovendien kan Turkije vooralsnog niet aangemerkt worden als veilig derde land volgens de UNHCR richtlijnen. ⤝

  Vorige week heeft Nederland een intentieverklaring getekend over hoe de vluchtelingenstroom in te dammen. Turkije zal de migranten terugnemen en erkende vluchtelingen kunnen via een luchtbrug naar Europa komen. Het land krijgt miljarden euro??s om de vluchtelingenkampen te verbeteren en mensen te laten oversteken. Volgens de hulporganisaties worden daarmee de taken afgeschoven op een ander land.

  ⤽ De vooruitzichten van de zogenaamde EU-Turkije deal zijn zeer alarmerend. Europa tracht de eigen internationaalrechtelijke verplichtingen ten opzichte van mensen in nood uit te besteden in een beschamende stoelendans met mensenlevens.
  Europa schuift haar verplichtingen af op landen die al veel meer vluchtelingen hebben opgevangen en die de middelen en capaciteit niet hebben om te voorzien in de basisbehoeften als opleiding, medische zorg en werk. Bovendien kan Turkije vooralsnog niet aangemerkt worden als veilig derde land volgens de UNHCR richtlijnen.

  De afgelopen jaren hebben ons geleerd dat een repressief migratiebeleid niet werkt, het leidt er niet toe dat mensen niet meer komen, maar slechts dat het hen veel meer kost ?? soms zelfs hun leven ?? om de tocht te ondernemen. Europa kan de huidige vluchtelingenstromen humaan en effectief managen en de fundamentele rechten van vluchtelingen en migranten beschermen. Maar daar is wel politieke moed en wil voor nodig.

  Wij roepen minister president Rutte op om die politieke moed te tonen en de doodlopende weg,waarbij de EU steeds meer van haar kernwaarden dreigt te verloochenen, te verlaten. Het is tijd dat Europa mensenrechten weer centraal stelt en zorgt voor veilige en legale routes zodat mensen in nood hun leven niet meer hoeven wagen om veilig te kunnen zijn.


  ⚠️ Meld

 31. Wederom fijne opening van Nieuwsuur ‘De EU-leiders willen een oplossing voor de instroom van vluchtelingen’. Geen woord over de aanleiding…!


  ⚠️ Meld

 32. Wat is de aanleiding dan? Dat het westen er zich ging mee bemoeien of de oorlogen die er al heersten? Sowieso waren ze gekomen wellicht dat de hevigheid van het westen het versneld heeft.


  ⚠️ Meld

 33. Aanleiding is de oorlog door het wrede bewind van Assad. Die gewetenloos diverse groepen tegen elkaar uitspeelt.
  Heb hier al eens geschreven dat ik persoonlijk de laatste tijd meer en meer van het gebroken geweertje ben geworden. Niemand weet of ze sowieso waren gekomen. Libié is 1 van de volgende brandhaarden. Vind militair ingrijpen (in het algemeen) de zaak niet altijd goed doen. Sterker…
  Ook dreigen met militair ingrijpen is minstens 3x fout: remember de Koude Oorlog en o.a. Noord en Zuid Korea, alsmede Iran-Israël. Ubertriest allemaal. Het volk betaalt het en er worden veel mensen beter van. De militairen, die er overigens vaak zelf voor kiezen. Moet weg; toedels!


  ⚠️ Meld

 34. Als je de oorlogen daar weet te stoppen stopt de vluchtelingenstroom vanzelf en willen velen ook weer terug. Ja, is lastig, maar ze hebben het er zelfs helemaal niet over.
  Doet me denken aan die man die ik laatst tegenkwam en duidelijk iets aan het zoeken was.
  Wat zoekt je?
  Mijn sleutels.
  Bent u die hier verloren?
  Nee, 100 meter verderop.
  Waarom zoek je dan hier?
  Nou, hier brandt een lantaarn en daar is het donker!  ⚠️ Meld

 35. In ieder geval niet voldoende. Ik denk ook dat die oorlogen een oplosbaar probleem zijn. De consequentie daarvan voor ons is om de slachtoffers daarvan hier nieuwe kansen te geven. Je moet in ieder geval niet in mensen gaan handelen, wat ze nu aan het doen zijn.


  ⚠️ Meld

 36. Dus Isis koerden assad is op te lossen? I have a dream. Filmpje gezien van die vrouwen die in het Kalifaat leven? Nee bernsrd dat zou een Utopia wezen.wel mee eens dat het westen er niets heeft te zoeken maarja wij dansen graag voor de USA


  ⚠️ Meld

 37. Waarom moet het probleem van moslimstaten ons probleem worden? Overal waar die religie dominant is, breekt de pleuris uit. Logischerwijs om het dan vooral niet te importeren, toch? De boel binnenhalen is net zoiets als jezelf met ebola injecteren. Maar wat doet Europa olv Frau Merckel: lekker binnenhalen. Alsof we nog niet doordrongen zijn dat moslims en het westen een giftige cocktail is die overal voor geweld, moord en overlast zorgt….onbegrijpelijk!


  ⚠️ Meld

 38. Waarom? Omdat nu ze toch bij elkaar zitten het beter dáár over kunnen hebben in plaats van een handeltje te drijven over mensen.


  ⚠️ Meld

 39. Handeltje in mensen, dacht dat dat juist die mensen waren die geld verdienden aan de overtocht vol risico’s. 30&#xis; geen echte vluchteling. Maar ook die andere 70% kunnen we niet de opvang bieden blijkt nu wel.

  Maar goed Bernard jij hebt de oplossing ook niet dus. Je hebt het erover om mensen hier een nieuw bestaan op te latebouwen en werken. Waar ligt dan bij jou de grens? 1 mlj of 12 milj. Wetende dat a er geen huisvesting is b geen werk.


  ⚠️ Meld

 40. Maar nee. Ik weet de oplossing ook niet. Maar als er een oplossing is dan ligt die in Syrië. Niet in Turkije, Griekenland of Macedonië.


  ⚠️ Meld

 41. Ook oorlogstuig??massavernietigingswapens in ?? voud.
  Als je die rotzooi dan perse wilt aanschaffen, waarom dan niet in Europees of NAVO-verband?

  De JSF is mislukt

  Amerikaanse luchtmachtofficieren geven toe dat het project een nachtmerrie is … Er is alleen geen weg terug De F-35 Joint Strike Fighter (JSF) is mislukt en het hele project is een absolute nachtmerrie. Dat zeggen Amerikaanse overheidsfunctionarissen die nauw betrokken zijn bij de ontwikkeling van het gevechtsvliegtuig. Alleen, het is inmiddels veel te laat om het project waarmee meer dan 400 miljard dollar is gemoeid te stoppen. Het aantal voor Nederland bestemde JSF??s is vastgelegd op 37. Volgens Christopher Bogdan, luitenant-generaal bij de Amerikaanse luchtmacht en hoofd van het JSF-programma, wordt er momenteel nagedacht over de ontwikkeling van een nieuw type vliegtuig en wat het allemaal moet kunnen. Bogdan deed die uitspraken eerder deze maand op een militair congres in Washington. Als aanvulling daarop liet een andere hooggeplaatste luchtmachtofficier, James Holmes, weten: ??Dat vliegtuig is niet de JSF.?? Waar eerst alle betrokkenen nog bij hoog en laag volhielden dat het jarenlange gesteggel met het nauwelijks vliegende vliegtuig slechts wat obstakels waren, maar dat het echt wel goed zou komen, geven nu hooggeplaatste ambtenaren en legerofficieren toe dat de JSF een prutswerk van kolossale proporties is.
  Het Amerikaanse mea culpa komt op een ongelegen moment. Terwijl inmiddels de een na de andere betrokkene het faliekant floppen toegeeft, is het ontwikkelproces zo vergevorderd dat van terugkrabbelen geen sprake meer kan zijn. Er is simpelweg teveel geld uitgegeven en er zijn teveel arbeidsplaatsen mee gemoeid, om nu nog de handdoek in de ring te gooien. Ook rollen er inmiddels al teveel F-35??s uit de fabriek. Met de nadruk op rollen. Nachtmerrie Het JSF-project begon zo rond de eeuwwisseling met een droom van het Amerikaanse leger: er moest een nieuw, ⤽universeel⤝ type gevechtsvliegtuig worden ontwikkeld dat in staat was alles te doen wat elk andere type gevechtsvliegtuig ook kon doen. Inmiddels zijn we zestien jaar verder en de JSF doet exact het tegenovergestelde van wat ooit de planning was. Het toestel doet namelijk vrijwel niets. Eerder gaven betrokkenen al schoorvoetend toe dat de JSF tot nu toe niet echt een lekker wendbaar toestel is. Helemaal niet, zelfs. Of dat het boordkanon niet werkt omdat de software daarvoor op z??n vroegst aan het eind van dit decennium beschikbaar is. Door een ander software-dingetje moeten piloten soms midden in de lucht alle systemen opnieuw opstarten omdat het toestel anders onbestuurbaar rondvliegt.
  Als-ie ?berhaupt van de grond afkomt, that is.
  En o ja, de JSF wil ook nog wel eens spontaan vlam vatten. Door al die mankementen zou je haast vergeten dat het toestel inmiddels zo duur is geworden, dat als de Amerikanen elke divisie van de luchtmacht met JSF??s wil uitrusten, er wel eerst een vijfde van de huidige capaciteit geschrapt moet worden.
  Nederland houdt voorlopig vast aan de peperdure aanschaf van de gemankeerde vliegtuigen. In 2002 besloot de Nederlandse regering deel te nemen aan het ambitieuze project. Sindsdien heeft de overheid de kosten van de JSF buitensporig zien stijgen, zonder dat er ook maar één werkend toestel in ontvangst is genomen. Ook heeft het voor Nederland amper banen opgeleverd, terwijl een van de onderdelen van de overeenkomst was dat het project banen op zou leveren. Stop ermee, betoogde voormalig officier-jachtvlieger Abe van der Schaaf vorige maand nog in NRC. Volgens hem doet Nederland er verstandig aan uit het project te stappen nu het verlies voor Nederland weliswaar groot, maar te overzien is. Er zouden volgens Van der Schaaf zat alternatieven zijn. Of verantwoordelijk minister Hennis (Defensie) die mening deelt valt zeer te betwijfelen.
  In januari van dit jaar liet zij nog weten dat het budget wordt aangepast aan de stijgende kosten en dat dit kabinet mogelijk zelfs nog een paar JSF??s extra aanschaft.

  Bron: http://www.thedailybeast.com/articles/2016/03/17/military-admits-billion-dollar-war-toy-f-35-is-f-ked.html?via=twitter_page  ⚠️ Meld

 42. Inderdaad een handel in mensen…de walgelijke kant van het Turkse regime afkopend. Dit is ook absoluut waar

  als er een oplossing is dan ligt die in Syrië. Niet in Turkije, Griekenland of Macedonië.

  Beiden geen spelt tussen te krijgen, helaas.


  ⚠️ Meld

 43. Oeps dacht dat bernard’s favo-site “de spelt” heette (omdat misschien spelling belangrijk is daar)….vandaar de als woordgrapje bedoelde spelling. Maar de site heet ook “De Speld”…ga nog een “humor” proberen na een zwaar en gezellig buffet op de late vrijdagmiddag 🙁


  ⚠️ Meld

 44. Rutte adviseert vluchtelingen ??blijf thuis??, Twitter reageert

  Premier Rutte maakte tijdens de persconferentie na afloop van de EU-top over de vluchtelingen weer eens een merkwaardige opmerking. Hij zette uiteen hoe vluchtelingen die de oversteek wagen naar Griekenland teruggestuurd gaan worden. Een andere route nemen heeft ook geen zin want die worden eveneens afgesloten. En toen sprak hij de historische woorden:

  Dus mijn advies (van Mark’s adviesbureau) zou zijn: iedereen blijf thuis

  Die harteloze dan wel ondoordachte opmerking maakte op Twitter meteen een stroom aan reacties los onder de hashtag #blijfthuis

  Anja Lodewijks 18 maart 2016 at 20:29
  Rutte dacht: ⤽Laten die vluchtelingen nu eens stoppen met somberen. Laten ze nou eens als land besluiten om die deken van negativisme weg te trekken. Ze hebben alles in huis.⤝

  Die Twitteraars begrijpen het gewoon niet, zij zijn van een lager en niet elitair niveau.

  Frits Jansen 18 maart 2016 at 20:15
  Rutte gaat 100.000 in het Arabisch vertaalde tegeltjes met de tekst ⤽Oost West Thuis Best⤝ in Syrië verspreiden.
  Critici vrezen dat die ongelezen voor de wederopbouw worden gebruikt.

  ‘Blijf thuis.’ Is het advies van onze premier aan vluchtelingen. #Omjedoodteschamen Hoe krijgt hij het zijn mond uit. #Blijfthuis

  Idee achter vluchten voor oorlog, geweld en honger was toch dat je daarom juist niet thuis kon blijven? #blijfthuis

  Arm? ‘Ga geld verdienen’
  Vluchteling? ‘Blijf thuis’
  Ziek?’Blijf gezond’
  Depressief? ‘Wees vrolijk’#rutteswereld #blijfthuis

  Drone-video laat verwoestingen in Homs zien
  Terwijl in Gen?ve moeizame vredesbesprekingen gaande zijn over Syrië, trekt online een video over het verwoeste centrum van Homs de aandacht….blijfthuis!

  Etc.etc.https://twitter.com/hashtag/blijfthuis?src=hash&ref_src=twsrc^tfw


  ⚠️ Meld

 45. Meer eigen mening kan ik je niet aanleveren D erk. Kom jij eens met meer gespreksonderwerpen?
  Of met een prikkelender mening.

  Je blijft hangen in de oplossing voor Syrië

  Bericht door D erk, op 18 maart 2016 16:53

  Handeltje in mensen, dacht dat dat juist die mensen waren die geld verdienden aan de overtocht vol risico’s. 30&#xis; geen echte vluchteling. Maar ook die andere 70% kunnen we niet de opvang bieden blijkt nu wel.

  Maar goed Bernard jij hebt de oplossing ook niet dus. Je hebt het erover om mensen hier een nieuw bestaan op te latebouwen en werken. Waar ligt dan bij jou de grens? 1 mlj of 12 milj. Wetende dat a er geen huisvesting is b geen werk.

  Daar is toch al zo allemachtig veel over geschreven…hier en in een draadje of 25, die vaak abrupt eindigde. Voortdurende herhaling van zetten. Om escalatie voor te zijn kwam ik onlangs met een genuanceerd antwoord op (weet ik ff niet meer) omdat hij escalatie inzette door te beginnen met “Dickie”.


  ⚠️ Meld

 46. Dit alles overwegende vind ik het (maar dat is dus persoonlijk) interessanter om meer (meer, meer) actuele, politiek interessante onderwerpen te fasciliteren. Vond de songtekst, de voetnoot en de sigmund daar een mooi voorbeeld van.

  Maar jij wilt verder over Syrië begrijp ik. Ook goed, maar heb je nog een originele invalshoek?

  Nogmaals; Kom er maar in D erk!?


  ⚠️ Meld

 47. Nog een voorzet dan…Vond JSF-stukje een uitstekend voorbeeld van een Syrië-geralateerd onderwerp…dat best eens iets (massa vernietigingswapens) zou kunnen zijn waar de meesten hier op tegen zijn. Dan bindt een Syrië-geralateerd onderwerp de mensen hier…zo maar eens 😮


  ⚠️ Meld

 48. In afwachting van D erk’s voortzetting van het PL, hierbij de nieuwe
  https://hekwerk.nl/artiesten/youp-van-t-hek/column
  Vond em bij

  Ik vertelde haar over de buurt in het zelfde Oss waar ze bang zijn voor vier vluchtelingen. Vier. De ruiten van hun huis zijn bij voorbaat vast ingekinkeld. Een spandoek sympathiseerde met een duistere club van Finse neonazi??s. Misschien wil die Breivik ze helpen.

  al geweldig :D:D:D


  ⚠️ Meld

 49. Jammer van

  De pagina die u opvroeg kon niet gevonden worden.

  Voor geïnteresseerden staat de Youp-van de week gelinkt op het CL.

  Hang even in het “eveneens Politiek-gerelateerde” “eeuwenoud-lijkende SPIJKERS MET KOPPEN … nu al erg leuk over verlangen signalen van potentiële partners, hunkering en hoe mannen en vrouwen zich gedragen als ze een relatie willen. Over (verbaal) flirten en sex….sorry, ff belangrijker….:-*


  ⚠️ Meld

 50. Oh, dat vetgedrukte is een mooie aanvulling op

  sorry, gun mezelf even niet de tijd om te kijken of dat wellicht in 1 van je links staat. MIjn favoriete “Spijkers met Koppen” staat altijd zaterdag-middag tussen 12:00 en 14:00 op. Alle onderwerpen/muziek zijn nooit even aansprekend. Verreweg de meesten wel…zoals de cabaretier nu “Stap eens 1x uit je groep, je zou toch eens ‘alleen zijn’ kunnen proberen….probeer je eens in te leven in…de vluchteling….na een tijdje wil je niet meer alleen zijn: wil je een knuffel…boos en bang zijn kost een hoop energie….mensen in Oss …zie ook de ‘Youp van de dag op het CL’ laat je niet gek maken; vrij naar Ruud van Big Brother!”.  ⚠️ Meld

 51. Dat vetgedrukte knuffelhormoon

  Bedoel ik in 12:52

  En staat in

  Bericht door dick, op 19 maart 2016 12:18

  smilies/shocked.gif Het knuffelhormoon, liefde, lust en ellende….oeps daarin heeft D erk wel gelijk:

  Geert, Poetin, Erdogan en Assad beschikken niet over het knuffelhormoon.  ⚠️ Meld

 52. Alles uitstekend D erk! Was weer onder de indruk van Youp, had je dat niet begrepen….ben me in gereedheid aan het brengen voor een bezoek aan mijn favoriete vereniging….een ultra laat -potje. Zou ook wel eens ultra laat kunnen worden voor terugkomst. En jij?


  ⚠️ Meld

 53. D erk, zal je ff helpen; hier waren we gebleven voor ik met een anti-bericht kwam…

  Als reactie op jouw eerder geciteerde bericht … bernard, op 18 maart 2016 17:11
  Ah:
  Wetende dat
  a er geen huisvesting is
  b geen werk.
  ?én en een is misschien twee?

  Bericht door bernard, op 18 maart 2016 17:16
  Maar nee. Ik weet de oplossing ook niet. Maar als er een oplossing is dan ligt die in Syrië. Niet in Turkije, Griekenland of Macedonië.

  anti tegen de enorme steeds toenemende kosten en anti tegen die hoeveelheid vernietigingswapens op zich. Waarom geen militaire-acties in Europees verband?


  ⚠️ Meld

 54. Niet perse nu

  Waarom geen militaire-acties in Europees verband?

  Wat mij betreft helemaal geen Europese acties boven Syrië! Maar in de toekomst, drukt de kosten ook enorm en staat haaks op de link 3e link van 15:23…dat dan weer wel.

  Maar goed D erk, dus gebleven bij het citaat uit 15:26.


  ⚠️ Meld

 55. Neem ik in de D erk-denkpauze even de gelegenheid nog een aanspreken Youp-citaat te lussen:

  Wie wil je ?berhaupt nog geloven? Wilders over het zogenaamde uitlekken van de pleitnota? Nee toch? Heeft die geblondeerde Marokkanenhater toch gewoon zelf gedaan om te kunnen roepen dat het proces nep is? Heb te doen met zijn advocaat Knoops. Die is te slim en te beschaafd voor dit soort praktijken. De vorige advocaat van Geertje, ene Bram Moszkowicz, was net zo knetter als hijzelf. Dus dat ging wel goed tussen die twee.

  tot slotte

  Mijn dochter vraagt of ik net als de vrome Salah Abdeslam in een god geloof of dat ik zoals heel Nederland overtuigd atheïst ben. Ik zeg dat ik het even niet weet. Ik kan niet geloven in iets dat niet bestaat. Maar misschien bestaat god wel. Houdt ze zich alleen een beetje afzijdig. Weet god of er tomaten in de tomatensoep van Unox zitten? Mijn dochter weet een ding zekerder dan zeker: god gelooft al heel lang niet meer in ons.  ⚠️ Meld

 56. Die Russen ook, sluipen een oorlog binnen met voortdurend een duister mandaat. Zonder hun was Assad’s hoofd vast al lang gevallen.
  Welke strategie ook wordt gehanteerd…zoals deze http://www.hln.be/hln/nl/4125/Internet/article/detail/2651333/2016/03/18/Wikileaks-publiceert-mail-Clinton-over-afzetten-Assad.dhtml
  welke definitie ook wordt gegeven voor

  Als Rusland tegen de terroristen vecht….

  ….
  Wat voor knauw krijgen de bewoners die die bombardementen ondergaan elke keer?
  – kiezen ze toch voor vluchten
  – radicaliseren ze
  – traumatiseren ze
  Het doel kan dan wel de middelen heiligen….we zien achteraf ook altijd actieve partijen in een oorlog hun oorlogsbuit claimen.

  Of alle groeperingen dan maar gewoon hun gang moeten gaan. Wij miljoenen kunnen besparen op mankracht en oorlogstuig en de rug moeten keren? Nee, dat lijkt me ook niet humaan. Vind wel dat Nederland (ook met historische resultaten, in Irak en Afganistan, in het achterhoofd) niet had moeten meedoen met bombarderen. Waarom altijd met de neus vooraan staan? En wel debacle is bijvoorbeeld Afganistan (o.a. Uruzgan) niet geworden?

  Hoe zijn de Irakezen niet geradicaliseerd en gevlucht (hier zit toevallig een mooie ver-Nederlandse dame).


  ⚠️ Meld

 57. Dick, je had het op een gegeven moment over het gebroken geweertje. Wat betreft Syrië ben ik daar helemaal voor. En ook niet snakt de verzetsgroepen daar ondersteunen. Laat ze het daar zelf uitvechten. Ik geloof dat IS alleen maar zo groot is geworden door de inmenging van het Westen.
  Ben zelf ook nooit in dienst geweest. Ik won dan wel het gevecht met deze snuiters: http://youtu.be/I2CKiQr723g. Ik had Ghandi als voorbeeld. En ja, het filmpje is behoorlijk realistisch.


  ⚠️ Meld

 58. Zeer interessante stelling

  Ik geloof dat IS alleen maar zo groot is geworden door de inmenging van het Westen.

  Ga ff kijken al is op Ned 2 net iets over de jaren ’60 begonnen, lijkt me erg leuk. Heb een maand in dienst gezeten, kan ik nog wel eens op terug komen 8)


  ⚠️ Meld

 59. Was geen gewetensbezwaarde, maar ging er wel als gewetensbezwaarde (en als tekort gedane vwb kostbare verspilling van tijd en energied) weg….

  Ja…………….even tijd uit respect………Ghandi
  Vanavond op Ned 2 om 23:30 volgens mij, iets over Nelson Mandela; nog zo’n held!  ⚠️ Meld

 60. Humor met een kern van waarheid. Het gaat niet om schuldig zijn aan, maar om garen spinnen bij: De jongerenvleugel van de PvdA, de Jonge Socialisten, lanceerde gisteren hun campagneposter voor het aankomende referendum over het EU-verdrag met Oekraïne. Ze steken de socialistische broederkus tussen president van Oost-Duitsland Erich Honecker en Sovjetleider Leonid Brezjnev van 1979 in een nieuw jasje door Geert Wilders te laten zoenen met Vladimir Poetin.


  ⚠️ Meld

 61. Vandaag o.a. in het nieuws:

  * Volgens vicepremier Lodewijk Asscher is het niet heel waarschijnlijk dat de PvdA opnieuw in een coalitie met de VVD stapt. Dat zei Asscher zondag in het tv-programma Buitenhof. Volgens Asscher was het vormen van de huidige coalitie met de VVD ??niet leuk, maar wel nodig. Het was geen luxekeuze.??

  * Huichelachtige Halbe:
  Nederland ontkerkelijkt steeds meer maar wie liberaal is moet zich verzetten tegen het loslaten van de christelijke betekenis van de verplichte feestdagen als Pasen en Kerst. Dat stelt VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra in een interview met NRC. Hij ergerde zich aan de HEMA die chocoladesnoepgoed op de markt brengt onder de naam ??verstopeitjes??.De verstopeitjes zitten al 10 jaar in het assortiment, naast de traditionele Paas-aanbiedingen. Zijlstra blijft de verstopeitjes echter zien als exponent van de ondergang van een christelijke natie, zo blijkt uit het interview: http://www.nrc.nl/handelsblad/2016/03/19/als-de-boel-uit-de-hand-loopt-ga-ik-niet-zitten-w-1600506
  Tuurlijk wil Halbe zich profileren als dé Nationalist (veel stemmen dreigen immers naar Geert te gaan)…
  Feiten:

  Goede Vrijdag vrij dan Halbe? Of is dat geen belangrijke Christelijke dag? Of moeten we vooral de werkgevers niet voor de voeten lopen?
  Biddag en dankdag dan Halbe?

  Mijn Gereformeerde Bonds-ouders accepteerden al eind jaren ’70 dat Pasen werd ge-commercialiseerd…..

  😮 Heeft Halbe zich dan niet eens goed geïnformeerd (of makkelijker) niet eens ingelezen/ingegoogled?


  ⚠️ Meld

 62. Referendum 6 april

  Stukje uit ??Blanco is de beste proteststem??
  (Bron: Sargasso)

  De thuisblijvers scharen zich dus ten onrechte bij de gedesinteresseerden, die het worst zal wezen wat de uitkomst is. Zij hebben wel degelijk een opinie, maar zien geen mogelijkheid die te uiten. Terwijl die mogelijkheid er wel is: de blanco stem. De kiezer kan ermee uitdrukken dat hij niet kan kiezen tussen ja en nee, maar ook dat hij de vraag irrelevant vindt of niet lastig gevallen wil worden met het onderwerp. Als genoeg mensen blanco stemmen haalt ja noch nee een meerderheid en belandt de referendumvraag weer helemaal waar hij oorspronkelijk hoorde: bij regering en parlement. Het zou niet verbazen als dat eigenlijk is wat Nederlanders in meerderheid willen.  ⚠️ Meld

 63. @Redactie: kunnen jullie Dick sommeren dit blog niet langer te vervuilen met zijn knip-en plakwerk van Joop? Dick is verantwoordelijk voor ACHTTIEN van de laatste twintig reacties. Inhoudelijk voegen ze weinig tot niets toe, er wordt ook nauwelijks op gereageerd, dus inspirerend is het ook al niet. Maar het irriteert wel. Als Dick in zichzelf wil praten is dat prima, maar doe dat niet op een open forum.  ⚠️ Meld

 64. Welkom Erik, laat eens vaker van je horen jongen…het begin is er.
  Je mag zo vaak posten als je zelf wil, noem dat maar eens geen verwennerij 😉


  ⚠️ Meld

 65. @Erik, wees blij met de bijdragen van Dick! Van wie moet anders het positieve nieuws komen? Ook al wordt er vaak niet op gereageerd, het wordt meestal wel gelezen. En soms worden de linkjes ook nog gecheckt.
  Het log zou een dooie boel zijn zonder Dick.


  ⚠️ Meld

 66. En tja, die link over Zijlstra:

  ….Het kan toch niet zo zijn dat Wilders straks de enige vertolker is van dit sentiment….

  Tuurlijk Halbe, jij mag dat ook. Graag zelfs. Dan weten we wat we aan elkaar hebben! (Wist ik trouwens al hoor…)


  ⚠️ Meld

 67. Speciaal voor jou Dick, je grote vrind 😉

  Ze zeggen wel eens dat België, maar ook andere landen om ons heen, nogal achterlopen in het islamdebat. Wij hebben immers de moord op Van Gogh al gehad. Ze zeggen ook wel eens dat België, evenals andere landen om ons heen, nogal achterlopen in het loswrikken van de policor moraal. Wij hebben immers de moord op Fortuyn al gehad. Dus als wij Peter Vandermeersch bij DWDD zien zitten om Molenbeek te ‘duiden’, dan borrelen er wat vragen uit onze onderbuik omhoog. Zoals: waarom heeft een Nederlandse krant eigenlijk een Vlaamse hoofdredacteur als die op dit soort ingrijpende maatschappelijke dossiers zo ontzettend achterlopen? En waarom mag die Vlaamse hoofdredacteur in één van Neerlands best bekeken televisieprogramma’s duiding komen geven over juist die dossiers? Alleen maar omdat hij Belg is, en Molenbeek in België ligt? Of is het écht de bedoeling dat de kijker terug in de tijd gebabbeld wordt, naar de jaren waarin de zoete onwetendheid over de islam in Europa nog overheerste, omdat de grootste angsthaas van Nederland – Matthijs van Nieuwkerk – bang is dat ie anders wat harder naar huis moet fietsen? Hoe het ook zij. Het kijkvee van DWDD kreeg te horen dat aanslag plegende islamisten vier maanden kunnen onderduiken in Molenbeek, omdat er wanhoop heerst in die wijk. Met de islam heeft het allemaal weer niets…. enfin.

  Nu slapen morgen weer vroeg op


  ⚠️ Meld

 68. Zag het staan op de Stijllozen D erk
  De moorden op van Gogh en Fortuijn mogen best gememoreerd worden. Kijk vaak naar DWDD als ik Wennemars (die ook nog even Opgezwolle mag becommentariseren EN Peter Vandermeersch samen bij DWDD zie….kijk ik écht niet! Gister dus ook niet. Gelukkig komt Jan M (die we op VK-opinie al steevast Jan-overkill-Mu noemden) daar niet meer zo vaak.
  Volgens mij komt ie overigens nog wel vaak, bij verschillende dames; leve de Viagra…Maar ik kan me voorstellen dat ie dat ‘nog voor mekaar’ vindt.
  Relevante Stijlloze vragen…heb dus ook mijn bedenkingen bij de Belg-meneer. Waarom mailen de Stijllozen eens niet naar de redactie van DWDD? Of waarom sturen ze Ruktor er niet met een mic op af?
  De islam heeft er in zo verre mee te maken dat de daders pretenderen moslim te zijn……..hun gedrag strookt natuurlijk niet met welke godsdienst of levensovertuiging dan ook.


  ⚠️ Meld

 69. Van mij dan ook nog een kadootje….de column van historicus Han van der Horst….werk ze!

  Het is onnederlands om een varkenskop voor de moskee te leggen

  De varkenskopleggers verdienen de diepste verachting van elke rechtgeaarde Nederlander.

  Wie een varkenskop voor een moskee legt, verdient de diepste verachting van elke rechtgeaarde Nederlander. Het is in strijd met de kernwaarden, waarvoor onze driekleur staat en waarvoor Willem van Oranje destijds alles riskeerde om tenslotte zijn leven te geven. Gewetensvrijheid was een centraal thema in zijn verzet tegen de tirannie van de Spaanse koning. Daaruit is onze specifieke vorm van democratie en maatschappelijke pluriformiteit voortgekomen. Wie een varkenskop voor de moskee legt, pist en schijt daarop. Andere woorden zijn er niet voor.
  Je kunt je wel afvragen, wat nu het meest verwerpelijk is aan de actie van de varkenskoppenleggers: is dat de lafheid van het nachtelijk sluipen, het deponeren zelf met de ogen naar de deur van de moskee gericht, het ijlings wegvluchten, het hinnikend lachen tussen het hijgen door, drie straten verder. Of is het meer de agressie en de wreedheid waarvan de daders blijk geven?

  Ik zelf ga voor een vierde optie: domheid. De daders willen de moslims in het diepst van hun ziel treffen. Zij denken dat te doen door een varkenskop voor de deur te leggen want ze hebben gehoord dat Allah tegen varkens is.

  Zij hebben de muezzin horen zingen maar ze weten niet waar de minaret staat. De islam kent voedseltaboes die veel gemeen hebben met de joodse spijswetten. Met christenen is dat niet het geval. Een der grondleggers van hun geloof, de apostel Petrus kreeg een visioen waarin een stem hem uitlegde dat hij voortaan alles mocht eten. Dat althans tekende de evangelist Lucas op in de Handelingen der Apostelen, hoofdstuk tien vers 9 tot 14.

  Sindsdien kennen christenen alleen maar informele voedseltaboes. Zo zullen de meesten van hen onder geen beding honden-, katten- of rattenvlees aanroeren. Moslims en joden krijgen hetzelfde gevoel als zij een karbonaadje op hun bord vinden. Dat is het zo ongeveer.

  Het gaat dus om in het bijzonder om het eten van verboden vlees. De koran schrijft voor dat de moslims hun uiterste best moeten doen om dat te vermijden. Als ze het per ongeluk toch doen, bijvoorbeeld omdat ze niet merkten dat er een fout ingrediënt zat in iets wat zij tot zich namen, dan maakt Allah daar niet zo??n punt van. Er bestaan rituelen om de gevolgen daarvan weg te nemen. Zo lang de moskeebezoekers die varkenskop niet gebruiken om er zure zult van te maken voor op hun boterham, is er weinig aan de hand. Je verwijdert hem. Je wast daarna je handen. Echte strenggelovigen doen dat misschien zelfs zeven keer maar dat is dan ook alles.
  De domheid, het half geïnformeerd zijn, de onwetendheid die tot agressie leidt, dat zijn toch wel de hoofdkenmerken van de varkenskoppenleggers en trouwens ook van de lui die denken dat een zwijnsmuts op hun hoofd een soort geuzenvlag is. Die geuzenvlag stond voor het omgekeerde van wat ze nastreven. Ze zetten vooral zichzelf voor paal. Toch is het geen grap.

  Zij scheiden zich af van wat het Nederlanderschap in zijn levensbeschouwelijke kern te betekenen heeft. De geschiedenis van ons land wordt gekenmerkt door heftig debat tussen de aanhangers van verschillende theologische opvattingen, waarbij de laatste anderhalve eeuw ook de atheïsten hun partijtje meeblazen. Daardoor kwamen de vrijheid en de tolerantie tot uitdrukking die wezenskenmerken zijn van onze samenleving. Nooit zou men echter de gebedsplaatsen van een ander ontheiligen. Dat denken de varkenskoppenleggers te doen. Daarom is hun actie onnederlands.


  ⚠️ Meld

 70. Waarom wordt mijn column niet direct geplaatst en moet mijn bijdrage wéér (eerst?) naar de admin?

  Zelfreflectie…… – Editted –


  ⚠️ Meld

 71. Jeutje, Erik, zet je er overheen alsjeblieft.
  Er zijn belangrijkere dingen om je druk over te maken.
  Een waarschijnlijk bomaanslag op vliegveld in België bijvoorbeeld. Hoe vreselijk!!

  Maar ook, dichter bij huis… Kijk om je heen en zie de kleuren van de natuur om je heen, vogeltjes ijverig vliegen en fluiten. Poezen die daar intensief naar kijken… Een kind schaterlachend op de achtergrond omdat zn moeder hem aan het lachen maakt…

  Zoek je eigen kleine geluksmomentjes. Dan is je druk maken om Dick lang niet zo belangrijk meer.

  Succes.


  ⚠️ Meld

 72. O ja, webmaster: waarom – Editted –

  ==========

  U probeert met -tig nicknames hier de boel te stangen en op de man te spelen.


  ⚠️ Meld

 73. Heb het niet gevolgd Hanszw72, maar het ⤽op de persoon spelen⤝ lijkt mij de oorzaak. Mag hier al sinds jaar en dag niet. Maar jullie (Hans en Erik) zijn toch ook niet van gisteren? Is het jullie werkelijk nooit opgevallen, dat dat op zeer veel ⤽reactie dingetjes⤝ (logischerwijs) niet mag? Niet alleen om de reden, dat anders het einde ook nog eens zoek is.
  Je andere 3 ⤽? ??s ⤽, Hanszw72, vind ik te lachwekkend en wantrouwend voor woorden.

  Eva heeft natuurlijk gelijk met 8:56. Het zijn de kleine dingen die het doen, die het doen…


  ⚠️ Meld

 74. Zo lang hans en Erik hier geen discussie aankunnen neem ik ze niet serieus enne nee ben juist anti ruifvreter. Daar weet Dick alles van 8)


  ⚠️ Meld

 75. Zo ook zometeen die linkse ratelband bij DWDD. Na een hele dag overgoten te zijn van alle nieuws die ons vandaag gebracht is. Achja uitmelken, kijkcijfers. Maarja voor sommige krijgen ze dan wel de kritiek te horen die zij willen horen. Gelijk Wilders dans juist vanuit die hoek hun commentaar willen horen 🙂


  ⚠️ Meld

 76. Maarr Dick, genoten van DWDD met die linkse ratelband? Te horen gekregen zoals het je past? 😉 morgen roemt die weer over zijn kijkcijfers terwijl alle DWDDprojecten een flop werden en zo de VARA dus BNN mee onder toezicht genomen. Walgelijk als je weet wat die linkse ratelband in zijn zak steekt of heb jij daar wel vrede mee? Verbaasd me dat jolololo er nog niet bij zit. Achja die Dijkshoorn wel, trouwens begonnen bij geenstijl toen die op zwart zaad zat. Wist je dat?


  ⚠️ Meld

 77. Hoi D erk. Gisteravond alleen wat zapp-tv gezien. Niets van DWDD. Dat van Nico Dijkshoorn wist ik.
  Heb eens een dikke pil van hem gekregen, met schrijfseltjes. Vond dat daar wel leuke dingen tussen stonden.
  Hij is wel multi-getalenteerd. Matthijs vind ik in DWDD ook niet zo sterk. Was fan van hem toen hij regelmatig in Hard Gras schreef.
  Vrienden hebben mij wel eens gezegd dat ik zijn DWDD-dingetje ook wel zou kunnen. Haha.  ⚠️ Meld

 78. We hebben wel een aansprekende bijdrage gemist D erk:

  Te gast in De Wereld Draait Door was dinsdagavond de Belgische schrijver Griet Op de Beeck, om te praten over de aanslagen in Brussel. De schrijfster las een tekst voor die ze speciaal voor de uitzending had geschreven, een die je recht in het hart raakt en waarvan je alleen maar kan hopen dat iedereen hem naleeft. Kijk het fragment terug of lees de tekst hieronder:

  Laten we durven

  ⤽ Laten we graag zien omdat we dat kunnen, en leven ?? voluit en gretig ?? omdat wij dat mógen en het daarom dubbel zo goed moeten doen.
  Laten we beter leren weten, niet meer morsen met de dagen die al die anderen, daar, zomaar, opeens zijn kwijtgeraakt.
  Laten we geen engelen zijn, maar als het kan toch ook geen duivels.
  Laten we mensen zijn. En helemaal onszelf worden, niet wie we denken dat anderen wilden dat we waren.
  Laten we moed houden, durven wankelen en redden wat er te redden valt. Onszelf bijvoorbeeld, en mekaar.
  Laten we stoppen met hopen en doen wat moet gebeuren om het te doen gebeuren, en mild zijn voor wie dat nog niet kan.
  Laten we ze openlaten: onze deuren, onze armen, onze geesten.
  Laten we pantsers afleggen, en het en de andere tegemoet treden, telkens weer. Laten we slapende honden keihard wakker maken. Blijven geloven in dromen die ook uitkomen. Veel verwachten, genoeg spijt hebben, in zeven sloten tegelijk lopen, alle dingen aankijken, ook dat wat ons verontrust.
  En laten we minachting koesteren voor de hopeloosheid, weten wat we waard zijn, onszelf gunnen wat we verdienen, want dat is vaak meer dan we geneigd zijn te denken. En laten we begrijpen wat de liefde is, onthouden dat dat alles is, of toch bijna.
  Laten we durven. Ja! ⤝  ⚠️ Meld

 79. Kan het zijn dat dat artikel van Joop afkomstig is, Dick? Wel bijzonder. Dat ‘laten we durven’ zou ook zomaar het credo van de aanslagplegers kunnen zijn.


  ⚠️ Meld

 80. @ robbieboss, komt van Joop.nl idd, mooie en betrouwbare site; aan te bevelen. Vond het een treffende weergave van een deel van het verhaal van een gast in DWDD. Overzichtelijk gebracht op genoemde site van de VARA. Paste mooi, omdat we het hier net over DWDD hadden. Op de DWDD-site zelf wordt er niet zo uitvoerig bij fragmenten stil gestaan. Joop.nl bevat vaker (voor mij tenminste) aansprekende fragmenten.
  @ D erk, vond de Lucky-tv (weer eens met Willy), van gister, wel weer leuk. Ook via http://www.luckymedia.nl/luckytv/ terug te kijken. Weet niet of het jullie aanstaat, maar over smaak valt niet te twisten. Net als over de haast iconische grootheid van Johan Cruijff, bijvoorbeeld. Gelukkig (voor velen) blijven er nog twistpunten genoeg over.  ⚠️ Meld

 81. Lucky leuk maar bij Pauw dame die zegt wij moeten ons verplaatsen in de euh haar woorden terroristen sorry ik pas rood is gevaarlijk maar in de speeltuin van de Vara kan kennelijk alles bah


  ⚠️ Meld

 82. Dick zegt: robbieboss, komt van Joop.nl idd, mooie en betrouwbare site; aan te bevelen

  Ik heb er even naar gekeken. Maar eerlijk gezegd vind ik het een nogal extreem radicale site. Zeker gezien de actualiteit worden de aanslagen en de oorzaak ervan nog net niet bejubeld. Zaken worden wel heel, heel vervormd benaderd. Dus in die zin begrijp ik D erk’s verzoek ook wel
  Maar daarnaast heb jij recht op je mening natuurlijk.8)


  ⚠️ Meld

 83. Eens dat Joop een rare populistische site is, de linkse variant van Geenstijl. “Extreem radicaal” zie ik niet. Meer ‘beperkt’, ‘primitief’, ‘primair reagerend’, ‘slecht geinformeerd’ en ‘dommig’, vooral wat de reacties betreft, maar helaas lijden alle vrijwel (Nederlandse) fora daaraan.:o


  ⚠️ Meld

 84. Vind het juist leuk om her en der rond te kijken. De leuke dingen er uit pikken, lachen om de domme stukjes en sommige serieus nemen.
  Op de site van Nina Brink & Pieter Storms
  http://www.welingelichtekringen.nl/samenleving/560617/deze-wereldkaart-laat-zien-hoe-het-westen-reageert-op-rampen-in-de-rest-van-de-wereld.html
  Moest van de week erg lachen om de belachelijk overdreven situatieschets over Zwolle en de paniek die daar zou zijn. Vond het gedicht op Joop erg aansprekend. Maar het is vooral een kwestie van perceptie. Ieder zijn of haar mening; prima toch. Situaties zijn ook zelden zwart-wit, de tinten nuance zouden vaker opgevoerd moeten worden. Mooi dat er zoveel smaken zijn, bezoek ze regelmatig.

  Reacties op fora zijn vaak niet voor nixxx anoniem, hier net zo goed.
  Dit (getuigend van goed geïnformeerd zijn) wist ik niet
  http://www.joop.nl/nieuws/belgische-politie-wist-al-maanden-van-schuiladres-terrorist-abdelslam


  ⚠️ Meld

 85. Moet ook wel lachen om de 1e 3 topics bij De Stijllozen..veelzijdig
  éénrichtingsverkeer. Wel een grappige richting 🙂

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/03/dumperttv_geile_wijven_bij_exp.html

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/03/hoer_en_terrorist_in_temptatio.html#comments

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/03/vrijmibo_234.html#more

  Die links ook elke week 😮

  Maar wat is die tv-versie met Ruktor en Domme Niek bar en bar slecht :'(


  ⚠️ Meld

 86. Heb een van je links geopend, Dick. Je beweert toch niet dat daar een hoogstaande discussie wordt gevoerd? Plat,platter, platst.:o


  ⚠️ Meld

 87. Ik kan niet zeggen dat ik nooit op bepaalde sites kom. Maar sommige klik ik wel heel snel weer weg.

  Was vanmiddag bij de vredesdemonstratie op De Dam.
  Een tiental goede sprekers. Tussendoor het liedje van Bart Peeters:
  https://www.youtube.com/watch?v=AwZQq5YPreY

  Van de sprekers hier de “preek” van Dominee Rob Visser die duidelijk goed in zijn element was:

  Lieve mensen, we zijn hier samen op een dag die wij kennen binnen de context van het christendom als Goede Vrijdag. Nou we kunnen er van alles van zeggen, maar dit is in principe geen goede vrijdag. Het is een slechte dag in een slechte week in een rumoerige week die ook helemaal niet stil is. Dat moeten we tegen elkaar kunnen zeggen. We zijn hier niet voor niets. Dit is een hopeloze dag waarvan je moet zeggen, wanneer we onze verstand als het ware proberen te laten gaan dan kunnen we maar beter naar huis gaan. Dan valt er hier niks te zeggen en zeker niet in de context van het geloof.

  Maar wat is nu zo bijzonder. Wat ons hier samenbrengt dat is dat we tezamen met onze joodse vrienden en onze moslimvrienden, maar natuurlijk ook met al die andere mensen hier vertegenwoordigd door de burgemeester en met al die andere mensen hun waarheid misschien uit andere bronnen putten, maar toch ook proberen om op deze dag te zeggen: “Er mag nog zoveel verkeerd zijn in deze wereld, maar toch: wij geven de moed niet op we gaan met elkaar verder, we kunnen het niet aanvaarden dat deze dag een slechte dag zou zijn. Zeker niet wanneer we ons realiseren dat het christendom op deze dag stil staat bij de dood van Jezus Christus. Nou ga ik daar niet veel over zeggen maar alleen dit: Het geheim van Jezus was dat hij ons heeft laten zien wat het was om niet te haten, om te verdragen, om inderdaad die liefde waar wij altijd onze mond van vol hebben ook eens waar te maken en laten zien wat dat is. Daar is hij aan kapot gegaan, en het bijzondere is dat we toch gezegd hebben de bereidheid van deze Jezus om dat te doen straalt op u en mij af, ook al geloof je misschien niet en heb je niets met een kerk, we weten allemaal dat Jezus door de manier waarop hij geleefd heeft iets bij ons te weeg wilde brengen. En dát is wat ons hier samenbrengt. Op een dag als deze in een stad die drie kruisen kent: rechtvaardig, barmhartig, heldhaftig. Wij kunnen met elkaar er iets van maken. Wij moeten met elkaar door, zoals het leven hier achter u door gaat, mensen die winkelen, die verder gaan – dat gaat u straks ook – maar wij hebben met elkaar iets als het ware met ons mee te dragen, waardoor wij de hoop niet opgeven.

  Daar wil ik u eigenlijk een beeld bij geven. Dat is het prachtige verhaal van een vis. En die zwemt in het water, maar die vijver valt droog! En er komt een boer langs. En die vis die roept: Boer wil je me helpen, want ik ga kapot, ik heb geen water meer om in te zwemmen. O, zegt die boer, ik ga onmiddellijk terug en ga vergaderen, een nota schrijven, een onderzoekscommissie samenstellen en we gaan zorgen dat er een kanaal wordt gegraven, waardoor jij weer kan gaan zwemmen. “Nee,” zegt die vis “alsjeblieft, doe dat niet, want dan ben ik allang dood! Geef mij een emmer water. Dán kan ik verder.”

  Wat ik tegen jullie wil zeggen: Wel of niet geloven maakt geen bal uit. Alsjeblieft, breng emmers water. Stel u te weer tegen al die politici die momenteel garen spinnen bij de schande van deze dagen. Breng uw emmer water!

  (Hier werd hij onderbroken door een luid applaus)

  En misschien zegt u wel: “Ach, wat kan ik daar nou tegen doen, het zal mijn tijd wel uitdienen, ik ga weer door met winkelen. Het zal mij verder een zorg zijn.” Nee! Uw hebt allemaal een geweldig belangrijke taak om hier in deze stad, in deze samenleving ervoor te zorgen dat wij rechtvaardig, barmhartig en heldhaftig kunnen en blijven zijn en dat wij in onze eigen omgeving, in ons gezin, in onze buurt, op onze school, op ons werk, waar dan ook, recepties, bruiloften, partijen tegen de stroom in gaan. Niet gaan zwijgen, maar het misschien zouden moeten uitschreeuwen en iets gaan spreken dat ze misschien eens hun kop moeten houden.

  Dat lieve mensen, brengt mij ertoe tegen te zeggen: Alstublieft. Ik heb hier een versje bij me dat prachtig aansluit bij wat zojuist door de vorige sprekers is gebezigd:
  Duisternis kan geen duisternis verdrijven
  Alleen het licht is daartoe in staat
  Haat kan geen haat verdrijven
  Alleen de liefde is daartoe in staat

  (weer geklap)

  Dat wil ik tegen u zeggen. En daarom zeg ik tegen u: Dit is waarachtig, in de naam van Jezus, en ik geloof in hem, en velen van u niet, maakt niks uit, want hoe we ook geloven het gaat om God. Daarom kan ik ook één lijn trekken met Joden en met Moslims, want we geloven allemaal hetzelfde. We putten het allemaal uit verschillende bronnen. Mensen, die bezig willen zijn aan deze nieuwe wereld. Aan deze nieuwe samenleving. En daar gaat U aan mee doen.

  (geklap)

  U gaat emmertjes water brengen! U bent de druppels op de gloeiende plaat en u gaat NIET twijfelen aan wat u hier te doen hebt. Dan is deze dag wis en waarachtig tóch een goede dag! Dit is het einde van deze samenkomst, maar ik zegt tegen u: Dit is helemaal niet het einde. U gaat nu beginnen, want het gaat nú van start. Pasen betekent: Opstaan, Opstanding, Opstanddag, opgewekt gaan wij door en ik wens u daarmee veel sterkte. U bent nu aan het woord!
  [/quote]

  En dit moet dan maar mijn emmertje zijn.  ⚠️ Meld

 88. Een heel gevaarlijk emmertje. Zoutzuur met limonadesmaak. Begrijp me goed, het zijn mooie woorden waar je het niet mee oneens kunt zijn. Maar helaas worden ze steeds vaker en ernstiger door de werkelijkheid ingehaald. Ik vraag me af hoe lang het nog houdbaar is om de veiligheid van Europa nog te bouwen op begrippen als ‘hoop,de dialoog, wij zijn met meer’ en dat soort kretologie. De vijand is onder ons. En omdat wij niet durven, ontkennen we en knuffelen we de goeden. Maar dat doet de vijand niet verdwijnen. Dat maakt hem juist sterker. Hij wet dat’ie toch niet structureel wordt aangepakt. Hij lacht zich suf over zoveel naiviteit en bereid een volgende aanslag voor. Hoeveel ‘je suis’ en ‘wat schokkend’ zijn er nog nodig voordat we van praten daar doen overgaan?


  ⚠️ Meld

 89. Dat emmertje is niet gevaarlijk. Maar inderdaad niet de stabiele oplossing die nodig is. De politiek moet natuurlijk ook aan het werk. Maar ondertussen moeten de gewone mensen zich niet tegen elkaar laten uitspelen, want dan wint het terrorisme.


  ⚠️ Meld

 90. Vind al jaren dat er niet skerp, ongeïnspireerd en plichtmatig wordt geïnterviewd. Hebben we het hier ook vaker over gehad. Ook de beste onder de ‘show-praatprogramma’s’ Jeroen Pauw niet.
  Sven Kockelmann komt in de buurt. Maar het kan dus nog een slag beter.


  ⚠️ Meld

 91. Vind al jaren dat er niet skerp, ongeïnspireerd en plichtmatig wordt geïnterviewd. Hebben we het hier ook vaker over gehad. Ook de beste onder de ‘show-praatprogramma’s’ Jeroen Pauw niet.
  Sven Kockelmann komt in de buurt. Maar het kan dus nog een slag beter

  Helemaal eens, Dick! Al moet ik zeggen dat ik het hele interview gezien heb en mevrouw Petry toch heel aardig overeind blijft en dat ik het door Joop geschetste beeld niet bepaald herken. Kijk het zelf maar even terug. Dat de joop-beleving anders is, is niet vreemd: zoals ik al eerder aangaf heeft Joop heel, heel veel moeite met juist beschrijven van feiten. Dat geeft niet, zij hebben ook recht op hun mening, alleen vertolken ze het net iets te stellig als de waarheid. En dat maakt dat het zo ongeloofwaardig overkomt. Maar even terug naar de kwaliteit van interviewers: waar ik benieuwd naar ben is hoe de grote ontwijker Alexander Pechtold erop reageert als hij gevraagd wordt naar concrete oplossingen voor maatschappelijke problemen. Samen met z’n maatjes Rutte en Diederick komt hij niet verder dan of ontkennen van problemen, of, als er wederom een schandaal of een aanslag plaatsvindt, nietszeggende clichés die al jaren niet blijken te werken. Maar hij komt er mee weg, of beter gezegd: journalisten laten hem ermee wegkomen. Benieuwd of het electoraat dat straks ook doet.


  ⚠️ Meld

 92. Ok, ga even helemaal terugkijken. “Iets te stellig” zijn bijvoorbeeld welingelichte kringen, sargasso en de stijllozen ook. Nu.nl en de Nos soms ook. Mooi dat Joop dit fragment en dit onderwerp oppikken.
  Vandaag kreeg Pechtold op radio 2 (Spijkers met Koppen) wel aardig het vuur aan de schenen van Dolf Jansen en Felix Meurders. Ook mooi snel en met Felix Meurders (was er wel aardig fan van) heb ik eens op de radio bij Frits Spits gesproken. Ook een Multi-talent en erg sympathiek. Samsom is toch niet van “het ontkennen van problemen”? Is zelfs een paar keer met plannetjes met de VVD (en/of Mark) in aanvaring gekomen.
  Rutte vind ik en echte weglacher. En ja. Pechtold is wel machtswellustig. Heeft zijn hockeyhoofd ook tegen (off the record), dan spreekt Jesse Klaver me nog meer aan.


  ⚠️ Meld

 93. Vind de openingsvraag sterk. Frauke Petry probeert er omheen te draaien. Tim Sebastian komt er 3x op terug. “U bent niet verantwoordelijk voor wat u zegt?”. “Als we het over mensen beschieten hebben”…weer. “You didn’t agree with the quote?”….Tim zaagt heerlijk door en Petry kan zich er (zal mijn perceptie wel zijn) niet onder weg lullen. Die quotes in beeld, zuigen je ook het interview in. “Bent u er blij mee dat u vergeleken wordt met nazi’s?”
  Ze pleitte voor een open-debat met Pegida. We don’t feel close at all Pegida was Always indipendent of the AfD.

  Mooi interview. Kijk nog eens vanaf minuut 13 verder. Maar mijn indruk is, halverwege, dezelfde als die van Joop. Ze houdt zich wel dapper. Maar dat kan onze MP ook. Waar precies herkende je het door Joop geschetste beeld niet dan robbieboss?


  ⚠️ Meld

 94. Dick, vooral bij de vara en de nos vragen ze niet door. Daarvor moet je naar dld ipv joop, die trouwens niet eens vraagt alleen een mening geeft.

  Ohja jij geluk je hoeft nog niet aan de electra auto.

  Nu niet vragen waarom ik zolaat pist. Zit weer eens te wachten in de isals:'(


  ⚠️ Meld

 95. Donder D erk…toch niet al te erg? 😮
  Mooi onderwerp “een goed interview afnemen”.
  Nee, in een electrische auto zag ik mezelf ook nog niet zitten.


  ⚠️ Meld

 96. Sportverslaggever Edwin Winkels heeft in DWDD precies de goede politieke woorden!

  Ongeveer vanaf de 9e minuut…dat die nou van een niet-politicus moeten komen.


  ⚠️ Meld

 97. Die bonus-minuut is ook de moeite van het kijken waard….

  Maar voor de wijze woorden van Edwin moet je op exact 300 tellen na het begin zijn.


  ⚠️ Meld

 98. Tyfoon (geen angst maar liefde in deze tijd) in 3fm-awards, maar vooral het altijd hilarische De Kwis….maakten mooie politieke statements.

  Wat werd Jan Gordelroos ook heerlijk in de maling genomen met medewerking van.. nogal rechtse Sjaal Groenhuizen.

  Wederom trots op mijn omroep (jaja ook van Joop.nl ;)).


  ⚠️ Meld

 99. Joop kwam gister overigens, bijvoorbeeld, met

  Het plan van de Europese Unie om Syrische vluchtelingen massaal terug te sturen naar Turkije zou weleens illegaal kunnen zijn. Daarvoor waarschuwt Peter Sutherland, een hoge VN-functionaris. De deal met Turkije gaat aanstaande maandag in…..

  (ben vast niet de enige die veel problemen en trieste deerniswekkende toestanden voorziet)


  ⚠️ Meld

 100. Ja, was leuk dat programma met Groenhuisen. “Ach, er zijn wel meer die een aardig balletje kunnen trappen.”

  Nee, je bent niet de enige die veel deerniswekkende toestanden daar in Griekenland ziet.

  Willem Schinkels begint zijn artikel “Europa: de voortzetting van de oorlog met andere middelen” in de correspondent alsvolgt:

  Ten aanzien van vluchtelingen en migranten voert Europa niets minder dan een politiek van de dood. Legitimatie: Oorlogsdreiging.

  In 1911 was het al niet anders:  ⚠️ Meld

 101. Vrees dat Willem Schinkels gelijk heeft. Goed (voor de kennis) nu van de parallel met 1911 te lezen….maar ook zo jammer…weer negatief nieuws over handelen van mensen jegens elkaar >:(


  ⚠️ Meld

 102. Ik heb het nog eens gelezen. Derk heeft liever niet dat ik berichten uit De Correspondent deel. Maar dat artikel van Willem Schinkels is echt te belangrijk. Het moet door zoveel mogelijk mensen gelezen worden. Dus doe ik het toch. Het gaat over de politiek van de dood. In tien minuten heb je het gelezen: https://decorrespondent.nl/4263/Europa-de-voortzetting-van-de-oorlog-met-andere-middelen/527685428424-91433c66
  Sorry Derk, het zal niet weer gebeuren.


  ⚠️ Meld

 103. Dat is denk ik een loze kreet. Ik had van jou wat meer feitelijks verwacht. Kan jij dat subsidie-argument onderbouwen?


  ⚠️ Meld

 104. Gelezen Derk, maar helaas niet begrepen. Ik snap geen barst van dat warrige verhaal. Bovendien werkt de schijnbaar belangrijkste link naar Elsevier niet.


  ⚠️ Meld

 105. Voor het eerst in vijf jaar groeien de militaire uitgaven weer. Ze zijn met 1 procent gestegen tot het gigantische bedrag van 1.500.000.000.000 euro. ⤽De spanningen groeien en dus wil iedereen zich bewapenen⤝, concluderen de onderzoekers van het Zweedse instituut SIPRI na hun jaarlijkse studie.
  In Azië is de stijging van de uitgaven het grootst. China investeert drie keer zo veel in het leger als 10 jaar geleden. Omringende landen als Vietnam, de Filipijnen en Indonesië volgen nu het voorbeeld. China claimt de olierijke Zuid-Chinese zee, waar ook die landen recht op denken te hebben.
  Ook de opmars van Saoedi-Arabië telt zwaar. Het land neemt de derde plek op de ranglijst van militaire big spenders voor het eerst over van Rusland. SIPRI-onderzoeker Sam Perlo-Freeman in het AD: ⤽Saoedi-Arabië wordt een steeds grotere machtsspeler op het wereldtoneel, een dictatuur vol corruptie die het Westen toch accepteert. Deels omdat de westerse wapenindustrie er zo veel aan heeft.⤝
  Zelfs in Europa groeien de uitgaven weer. Landen als Polen en Slowakije zijn bang voor de agressie van Rusland. ⤽Maar ook in West-Europa is een omslag⤝, zegt de onderzoeker. ⤽Landen als Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië willen flink investeren.⤝ (bron: WEL)  ⚠️ Meld

 106. Van der Steur weer in opspraak: komt antiterreur afspraak met Turkije niet na

  Minister van der Steur is weer in opspraak geraakt. Hij beloofde eind vorig jaar een intensievere samenwerking aan te gaan met Turkije om jihadstrijders aan te pakken. Dit zou in de vorm van een antiterreurgroep gebeuren. Van die afspraak is helemaal niets terecht gekomen, melden bronnen aan RTL Nieuws.  ⚠️ Meld

 107. zes april: vandaag ga ik niet! stemmen. 40 miljoen door ’t putje. Het wachten is nu op de volgende idioten die iets referendabels vinden>:(


  ⚠️ Meld

 108. Kan ik me alles bij voorstellen.

  9:00…85 stemmers in onze school, waaronder iemand die hier wel eens reageert en duidelijk politiek gekleurd is. Volgens mij zijn er wel 8-10 stembureau’s in Zwollywood. En is de opkomst redelijk.


  ⚠️ Meld

 109. Stijllozen komen met het angstige

  STEM TEGEN OP 6 APRIL

  en vooral

  Laat de EU Nederland niet verder afbreken.

  Hahaha heerlijke angstzagerij van mensen in een slachtofferrol.

  Joop komt hier (gezien en aangrijpend) vandaag mee, zoek de verschillen http://www.joop.nl/kijk-nou/jelle-brandt-corstius-in-dwdd-over-het-referendum-steek-niet-je-kop-in-de-aarde

  Voor wie van debatteren houden
  http://www.joop.nl/kijk-nou/terugkijken-pechtold-versus-jan-roos-in-pauw

  Leuke cartoon ook met de tekst van de veurzitter van een stembureau…”Het spijt me, kinderen mogen echt niet stemmen”, zegt zijn collega “Allen onwetende volwassenen”.


  ⚠️ Meld

 110. Nee tegen wat?
  * Handel met een fout land maar ZEKER niet 1 van de foutste landen met wie we handelen!
  * Tegen Oekraïners?
  * Tegen uitsluiting in plaats van toenadering en samenwerking?
  * Rusland en Poetin zijn niet gevaarlijk
  * Europa? Daar gaat het nu niet om. Doet geenstijl/geenpijl hierna denk ik, gewoon omdat het kan
  * Het angstige argument “Nederland wordt afgebroken” ….. terwijl wij toch echt in zeer behoorlijke welvaart leven!
  * Het raadgevende karakter van een raadgevend referendum? Terwijl de “geen-jongens” zelf voor dit ultra kostbare instrument hebben gekozen

  Etc. Etc. 😮


  ⚠️ Meld

 111. Kee = politiek-verslaggever van Pauw:

  Waar geen referendum over gehouden wordt maar de nee-stem ook op de loer ligt is de positie van minister Van der Steur. Volgens Kee staat Kamp al klaar om het stokje over te nemen mocht er voor de tweede keer in deze kabinetsperiode een minister van Justitie aftreden. Hij stelt dat Kamp eigenlijk al eerder was gepolst voor de post maar dat weigerde, evenals andere geschikte kandidaten. Uiteindelijk kwam Rutte daardoor bij Van der Steur uit. Zijn losse stijl zou hem wel eens op kunnen breken. Donderdag is er een debat in de Kamer over het geblunder rond de terroristenbroers El Bakraoui.

  (Bron: Joop.nl)


  ⚠️ Meld

 112. Nou we gaan hilarische politiek krijgen nog voor dit reces. Vd Steur uitslag van iets raadsgevend. PVDA onder de 10 zetels. Na reces zaak Wilders. We worden verwend. 😉


  ⚠️ Meld

 113. Goed voor de intiatiefnemers dat ze het niet voor nixxx hebben gedaan. Zonde ook voor het kabinet en veel hotemetoten die hier weken in moeten gaan steken, met als uitkomst dat er toch nixxx wezenlijks kon veranderen. Nou ja, heb zelf wel een leuke en gezellige dag gehad.
  Lullig dat die stijlloze koekwouzen nu vast met meer referenda tbv hun eigen ego zullen komen….a 40 miljoen gemeenschapsgeld 😮

  http://sigmund.nl/


  ⚠️ Meld

 114. In Turkije met regelmaat Syriërs, in elkaar geslagen, verdwenen ect door de bevolking zelf. Waarom? ze beginnen winkeltjes en aangezie3n de Syriërs daar de overhand hebben daalt de toch al lage inkomen van de plaatselijke bevolking. Het oosten van Turkije, hoor lees je daar wat van? Nee raar he en hier druk maken om dit?

  Tuurlijk Joop kan er mee scoren.


  ⚠️ Meld

 115. Opvang in NL….Menigeen wil kleinschalige opvang:

  Overheid frustreert kleinschalige opvang vluchtelingen

  De burgemeesters van Boxtel en Heusden, die in februari voorstelden om asielzoekers zelfstandig en kleinschalig op te vangen voelen zich ??aan het lijntje gehouden?? door Den Haag. Dat zegt Mark Buijs, burgemeester van het Brabantse Boxtel, in een interview met de Volkskant.

  Buijs en collega Jan Hamming van Heusden willen het voor gemeenten mogelijk maken vluchtelingen in kleine groepen op te vangen, zodat de opvang van hogere kwaliteit is, de integratie van asielzoekers beter en het draagvlak in lokale gemeenschappen geborgd. Maar terwijl zij al weken in de startblokken staan, blijft Den Haag dwarsliggen.

  Hoewel de burgemeesters aanvankelijk gehoor leken te vinden in Den Haag en er overleg werd gepleegd met de regeringsfracties van VVD en PvdA, bleef het bij complimenten voor hun ideeën. Het COA eist op last van de politiek een minimale bezetting van 300 vluchtelingen per locatie, omdat kleinschaliger opvang te kostbaar zou worden.

  Buijs:

  ⤽ Ik heb tegen het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers, red.) gezegd: ??We zullen u uit de brand helpen, ik ga gas geven, we gaan het zelf doen en laten we dus maar een afspraak maken.?? ??Dat kan zo niet, daar moet ik mee terug??, was het antwoord. ??Maar als ik nu zeg dat we het voor eigen rekening en risico doen???, zei ik. ??Dan moet ik toch eerst terug voor overleg??, was het antwoord. Ik zei: ??Maar dat is toch belachelijk.?? De reactie luidde: ??Ik moet navragen of het politiek kan.⤝ ⤝

  Volgens het COA mag een asielzoeker 22 duizend euro per jaar kosten en zou de aanpak in Boxtel ongeveer twee keer zo duur zijn. Buijs betwijfelt dat en benadrukt dat de gemeente het risico wil dragen:

  ⤽ Wij steunen in Boxtel de Brabantse aanpak van gezamenlijkheid. Iedere gemeente moet naar rato van inwonertal zijn verantwoordelijkheid nemen. Dat doen wij ook. Wij zeggen alleen: laat de invulling vrij. Ik hoop nog steeds op medewerking van Den Haag. Ik ben ervan overtuigd dat de capaciteit ruimer wordt als gemeenten zelf over de vorm van de opvang kunnen beslissen, grootschalig dan wel kleinschalig. Het zou geweldig zijn als Den Haag dat nu eens wil onderkennen. ⤝

  Volgens een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie zouden gemeenten nu vooral werk moeten maken van het huisvesten van statushouders, door wie er momenteel nog 16 duizend bedden bezet gehouden worden in de azc??s. De Volkskrant citeert daarnaast ??een bron uit de coalitie?? die claimt dat de Kamer wel degelijk welwillend is ten opzichte van de plannen, maar dat die dingen tijd en vooral veel geld kosten. Kleinschalige opvang zou het budget van het COA drie tot vier keer kunnen overschrijden, denkt men.

  Een ander probleem is de vrees van Den Haag voor precedentwerking. Als burgemeesters succesvol voor kleine opvang strijden, is niemand straks meer bereid tot grootschalige opvang. Buijs begrijpt die vrees, maar hoopt dat men verder durft te kijken:

  ⤽ Ik kan het COA heel goed begrijpen, ik kan de minister begrijpen, ik begrijp iedereen. Maar dit is een poging om draagvlak te creëren voor een groot probleem. Het is denken in oplossingen. Wat wil men nou? We laten zestigduizend nieuwe mensen toe en we zeggen: over een paar jaar zien we wel hoe hun toekomst hier eruit zal zien. Daar doe ik niet aan mee. ⤝

  Bron: Joop


  ⚠️ Meld

 116. Nou Dick Open je ogen eens verder ipv minachting. Daarmee draai jij je ogen weg van de realiteit die je niet van NOS of Joop krijgt. Nee Dick volg datgene dat u beïnvloed. Sluit he ogen voor de werkelijkheid socialist. Sorry maar dat is wel waarheid ondanks dat jou popie sites het niet posten.


  ⚠️ Meld

 117. Laat trouwens wel zien hoe dat kudde volk van Joop de wereld zien en pretenderen de waarheid in pacht te hebben
  ..
  Bah. Nou ja komt die zum kotzen. Volg vee zonder eigen mening alleen maar linkjes of herhalingen van zetten bah


  ⚠️ Meld

 118. Zal ik er ook tien op een rij maken met niets zeggende linkjes of wat volgens mij de waarheid is? Nee lieve Dick zo ben ik niet zeg wel wat me dwars zit of intrigeert. Maar nou de jehova of links aanvte hangen en dat zo moet heiligen en verantwoorden? Dat doe jij dus, kennelijk blijf je ergens in hangen of probeer jij jou mening op te dringen aan anderen of probeer je zo je eigen te overtuigen. Anders zou ik niet weten waarom je telkens weer met ene Joop aan komt zeilen.

  Idee zeg je baan op wees eens socialistisch en ga voor de minder bedeelde de oneerlijkheid in deze wereld. Of durf je niet afstand te nemen van de luxe was jij in leeft en daarvanuit de luie stoel alles bekritiseer?


  ⚠️ Meld

 119. Derk, wat bedoel je met minachting?

  Ik vind het wel aardig wat Dick doet. Linkjes naar artikelen plaatsen die hem raken. Niet dat ik ze allemaal lees, maar enkele wel. Geeft een mooi overzicht wat er zoal op de wereld gebeurt zo’n dag.

  Jij suggereert dat die artikeltjes niet de realiteit weergeven. Ben ik niet met je eens. Maar ja, realiteit kan voor de een wat anders zijn dan voor de ander. Ik heb zelf de indruk dat de NOS erg feitelijk zijn. In de artikelen van Joop vind ik weinig mening. Ook zijn ze vaak redelijk verifieerbaar.


  ⚠️ Meld

 120. @ D erk, op 9 april 2016 6:01 Jouw reactie op het in de fik steken van een hotel met vreemdelingen en op
  :
  Hakenkreuze nach Hausbrand entdeckt

  Is enkel: Joop is k*t…gewoon doorlopen menschen…over tot de orde van de dag: tja.


  ⚠️ Meld

 121. Dank je bernard…dit is exact mijn bedoeling

  Linkjes naar artikelen plaatsen die hem raken. Niet dat ik ze allemaal lees, maar enkele wel. Geeft een mooi overzicht wat er zoal op de wereld gebeurt zo’n dag

  Discussie zou dan helemaal mooi zijn.
  Dat is nu gelukt.


  ⚠️ Meld

 122. Doe ’t (6:15) zelf wel ff
  Zal ik er ook tien op een rij maken met niets zeggende linkjes of wat volgens mij de waarheid is?….gewoon omdat het kan: Goed idee!

  Nee lieve Dick zo ben ik niet zeg wel wat me dwars zit of intrigeert.
  ….Volgens mij (vind jij van niet dan?) sta ik ook zo in het leven. Vind internet een mooi hulpmiddel.

  Maar nou de jehova of links aanvte hangen en dat zo moet heiligen en verantwoorden? Dat doe jij dus, kennelijk blijf je ergens in hangen of probeer jij jou mening op te dringen aan anderen of probeer je zo je eigen te overtuigen. Anders zou ik niet weten waarom je telkens weer met ene Joop aan komt zeilen…..dit begreep ik dus niet helemaal, maar is goed door bernard 8:52 beschreven, vind ik.

  Idee zeg je baan op wees eens socialistisch en ga voor de minder bedeelde de oneerlijkheid in deze wereld. Of durf je niet afstand te nemen van de luxe was jij in leeft en daarvanuit de luie stoel alles bekritiseer?…..Zou ik geweldig vinden! Wat voor andere mensen kunnen betekenen. Dankbaarder werk is er volgens mij niet. Maar al was ik alleen met mijn directrice zij is (gelukkig) een héél ander mens en zou nooit zo willen samenleven……Maar je moet ook wel zo goed zijn en/of zoveel kunnen betekenen wil je dan (volgens mij) in je onderhoud kunnen blijven voorzien. Dat geldt dus in mijn geval alleen als ik alleen zou komen te staan…:o…..en dan en dan

  Vrees ik dat ik niet eens/met pijn en moeite, voor mezelf zou kunnen zorgen :'(


  ⚠️ Meld

 123. Felix Meurders net in “Spijkers met Koppen”, n.a.v. het referendum:

  Is het niet zo, dat je altijd ontevreden zult zijn, als je denkt dat de politiek alles voor je zal regelen?

  * Suggestieve vraag weliswaar, maar natuurlijk werd er weer overheen geluld.


  ⚠️ Meld

 124. 10 seconden afgelopen, Geweldige column van Sander van Opzeeland over Referenda … In “Spijkers met Koppen”

  >:(>:(>:( Vast niet na te lezen (in te kopiëren).


  ⚠️ Meld

 125. Sander van Opzeeland is een Nederlands cabaretier en tekstschrijver. Vanaf 1998 is Van Opzeeland lid van de Comedytrain en in 2001 begon hij met zijn eigen show. Had ik dit maar tien jaar geleden gedaan, …

  Geboren: 1969


  ⚠️ Meld

 126. D erk en anderen. Vond een wervende test voor een medium dat volgens mij recht noch links is. Heb het iets aangescherpt:

  “Wij hebben allemaal een andere kijk op het leven.
  Een eigen waarheid. Maar stel dat je door de ogen van een ander zou kunnen kijken…zou die waarheid dan veranderen?
  Verdieping zoeken in een wereld waar nixxx zwart-wit is.
  Om zo verschillende kanten van een verhaal te belichten; een gefundeerd standpunt in te nemen.
  Want wie op zoek is naar de waarheid, moet wel durven twijfelen.

  Volgens mij is die ook wel van toepassing op communicatie (hier ook).

  Ben weg; laterrrrrrrr  ⚠️ Meld

 127. Kleine toevoeging, gewoon omdat het kan 😉

  “Hoe dan ook, de resultaten van die zoektocht nooit een ander willen opleggen. Probeer er zelf altijd wat van op te steken.[/u].”


  ⚠️ Meld

 128. Bernard, typisch D66 geluid verdraaien van woorden. Ik nam het woord minachting niet als eerste in dr mond. Vraag het diegene die er mee begon. Succes


  ⚠️ Meld

 129. Ah, je bedoelt de prachtige woorden van Griet op de Beeck die Dick al een poosje geleden citeerde:
  “En laten we minachting koesteren voor de hopeloosheid, weten wat we waard zijn, onszelf gunnen wat we verdienen, want dat is vaak meer dan we geneigd zijn te denken. En laten we begrijpen wat de liefde is, onthouden dat dat alles is, of toch bijna.
  Laten we durven. Ja!⤝
  Nou, daar sluit ik me helemaal bij aan. Dat vind ik juist niét wegkijken. Dat is de rug rechthouden.


  ⚠️ Meld

 130. @bernard ik oordeel niet. Alleen als een extreem rechts iemand dit gedaan had dan is het hier moord en brand schreeuwen, linkjes van opruiende linkse site vliegen voorbij, daarna nog ff copie paste. Dat wou ik maar even zeggen, vind het kop in het zand steken en alleen als nieuws in onze linkse zi3enswijze valt dan posten


  ⚠️ Meld

 131. Alleen als een extreem rechts iemand dit gedaan had dan is het hier moord en brand schreeuwen, linkjes van opruiende linkse site vliegen voorbij, daarna nog ff copie paste.

  Dus niet! Men dacht hier in eerste instantie ook aan extreem rechts. Toch heb ik geen moord- en brandgeschreeuw gezien naar aanleiding van dit voorval.

  Wel toen de eerste berichten over massa-aanrandingen in Keulen verschenen. “Zie je wel, dat krijg je met die vluchtelingen.” En al gauw kwamen de Duitse politie met feiten, maar die werden niet geloofd. Daarvan werd gezegd dat ze de boel in de doofpot wilde stoppen. Als de geest eenmaal uit de fles is, krijg je hem er niet meer in.

  Ik kreeg net een persoonlijke uitnodiging van Femke Halsema om een avond bij te wonen op 18 mei over politiek waar je niet cynisch van wordt maar juist hoopvol. Moet ik denk ik maar eens heen.


  ⚠️ Meld

 132. Nou dat geschreeuw over Keulen was niet hier op het pol log vlgns mij, dat even terzijde.

  Ik wens jou een fantastische dag middag avond toe om persoonlijk met Femke te mogen doorbrengen, kijk uit naar het verslag.


  ⚠️ Meld

 133. Nou ja, ik denk dat er een paar duizend persoonlijke uitnodigingen verstuurd zijn voor die avond. Op zich wel interessant, maar ik denk dat de hoofdreden is dat het boek wat kort geleden van haar hand verschenen is verkocht moet worden.


  ⚠️ Meld

 134. Aha Femke is op de commerciële toer. Spammen ontwijken door op naam iedereen te voorzien van ongewilde post mail. Tsja er moet brood op de plank komen he.

  Proces van die limburger vandaag gevolgd op twitter? Die vd R. Via Saskia Belleman op twitter was vandaag hilarisch  ⚠️ Meld

 135. Ha…, de koopman en de dominee…

  Nederland steekt het meeste ontwikkelingshulpgeld in… Nederland

  Ontwikkelingshulp, dat is toch geld voor armoedebestrijding overzee? Niet volgens de laatste cijfers. Daaruit blijkt dat een steeds groter deel van ons hulpbudget wordt gebruikt voor de opvang van asielzoekers in eigen land. Zo is Nederland de grootste ontvanger van zijn eigen hulp.

  Gisteren maakte de OESO (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling) haar jaarlijkse cijfers bekend over de hulpbudgetten van rijke landen. Wat blijkt, Nederland voldoet volgens deze data weer aan de internationale afspraak om 0,7 procent van zijn bruto nationaal product aan ontwikkelingssamenwerking uit te geven.

  Maar die cijfers geven een vertekend beeld, zeggen hulporganisaties waaronder Oxfam Novib, nu. Bijna een kwart van het hulpbudget van 5,1 miljard euro is namelijk in Nederland gebleven om de opvang van asielzoekers te betalen.

  ??Op deze manier betalen de allerarmsten de rekening van ons asielbeleid,’ zegt Daniela Rosche van hulporganisatie Oxfam Novib. ??En daar is het ontwikkelingsbudget niet voor bedoeld.??  ⚠️ Meld

 136. Klopt Bernard maare zou Daniela dr eigen in loon aanpassen? Er blijft juist zoveel geld steken in die organisaties. Hand in eigen boezem zou ik zeggen op jou opening ??


  ⚠️ Meld

 137. Ik weet niks van Daniela haar loon, laat staan van haar hand en boezem.
  Maar ik begrijp je reactie niet goed. Stel je nu dat elke woordvoerder zijn/haar loon hoort aan te passen als hij/zij zijn/haar werk doet?


  ⚠️ Meld

 138. Nee Bernard maar wel dat er teveel geld wat met collectes verzameld is niet op de hulpplaats terecht komt maar in de organisatie (kosten) verdampt. Zij zal haar honorarium echt waard wezen want ongetwijfeld brengt zij een netwerk mee. Als je bv een jaarrekening bekijkt schrik je toch even van de kosten en reserve opbouw


  ⚠️ Meld

 139. Goed voorbeeld doet… in elk geval niet… averechts volgen:

  Paus laat zien wat christelijke traditie werkelijk inhoudt

  Paus Franciscus heeft zaterdag, na zijn bezoek aan het Griekse eiland Lesbos, twaalf Syrische asielzoekers mee teruggenomen naar Vaticaanstad. Volgens een verklaring van het Vaticaan gaat het om drie gezinnen. Het aantal vluchtelingen dat hiermee een nieuw onderkomen vindt, is gelijk aan zo??n drie procent van de totale bevolking. Dat maakt Vaticaanstad de absolute koploper in Europa. De paus was op het eiland om, vergezeld door patriarch Bartholomeus I van van de Oosters-orthodoxe kerk en Ieronymus II, het hoofd van de Grieks-orthodoxe kerk, vluchtelingen te ontmoeten in het veelbesproken kamp in Moria. Met het bezoek wilden de drie geestelijken aandacht vragen voor het lot van de vluchtelingen. Volgens de paus hebben we te maken met ??de grootste humanitaire catastrofe sinds de Tweede Wereldoorlog??. Franciscus zei te hopen dat hij met zijn bezoek aan het kamp de wereld kan aansporen meer werk te maken van de vluchtelingencrisis. Als mensen van de wereld willen we onze stem als één laten klinken en voor u laten spreken. We hopen dat de wereld deze beelden ziet en erop reageert op een manier die onze gedeelde menselijkheid waardig is. De paus drong ook aan op ??verantwoordelijkheid en solidariteit?? voor en met de vluchtelingen. Hij wees erop dat de vluchtelingen ??in constante angst en onzekerheid over de toekomst?? verkeren. Daar voegde hij aan toe: Zij zijn niet slechts statistieken, boven alles zijn vluchtelingen mensen De Syrische gezinnen die nu met de paus mee naar het Vaticaan zijn gereisd, kwamen al op Lesbos aan voor de Europese Unie de omstreden deal met Turkije sloot over het deporteren van vluchtelingen. Zij hoefden dan ook niet de Grens met Turkije weer overgezet te worden. Voor de vluchtelingen die na invoering van de deal zijn aangekomen, zijn de omstandigheden alleen nog maar slechter geworden. Meerdere mensenrechtenorganisaties hebben zich inmiddels teruggetrokken uit Mora en soortgelijke detentiekampen, omdat zij niet betrokken willen worden bij massadeportaties. Veel juristen, maar ook hooggeplaatste VN-medewerkers, hebben de deal met Turkije inmiddels als onwettig bestempeld. Ook omdat blijkt dat Turkije niet voldoende in staat is het beschermen van mensenrechten te garanderen. Voor aankomst van de drie geestelijken in het kamp in Moria, hebben de plaatselijke autoriteiten alles op alles gezet om een positiever beeld van het kamp te schetsen. Er heeft een grote schoonmaakactie plaatsgevonden, tenten zijn vervangen door containers en in alle haast is hier en daar airconditioning geplaatst. ??Witwassen,?? noemt vrijwilliger Jakob Mamzzak het. ??Vandaag hebben de mensen opeens schone kleren gekregen, mochten ze voor het eerst in 25 dagen douchen en kregen ze fatsoenlijk te eten. De waarheid is dat de omstandigheden hier onmenselijk zijn.?? De paus werd bij aankomst opgewacht door een grote groep vluchtelingen die ??vrijheid, vrijheid?? scandeerden en hem huilend om hulp smeekten. Voor drie gezinnen komt nu dus een eind aan de barre leefomstandigheden in Moria, zij kunnen zich opmaken voor een nieuw bestaan in Rome. Zij zijn niet de eerste Syriërs in Vaticaanstad, vorig jaar nam de paus ook al enkele gezinnen op.

  Vindt ons CDA eerder averechts dan gewoon als “Een Christen” volgen.


  ⚠️ Meld

 140. Weer een verademing 2 weken gratis De Volkskrant…
  De Opinie- en Column-koning.
  Zonder concurrentie….Al zit Youp natuurlijk wel bij het NRC.
  Afgelopen donderdag was Wouter Bos weer een juweel onder de juweeltjes. Helaas niet helemaal weergegeven, zal zijn om de lezer ‘honger te laten krijgen’ http://www.volkskrant.nl/opinie/het-recht-om-niet-beledigd-te-worden-bestaat-niet~a4281660/

  Dat ik overigens zaterdag, pas tegen het begin van AZ-PEC, aan de VK van donderdag toe kom…is misschien wel de belangrijkste reden dat ik geen abonnement op een krant heb, Maar dat terzijde, in het besef dat jullie dat zal jeuken.  ⚠️ Meld

 141. Zeg Dick nu weer de volkskrant twee weken gratis (ja echte hollander) maare waarom er geen 2?? tegen aan en je geliefde Telegraaf in huis nemen. Ga ik 2 weken Joop lezen. Maar op zaterdag een krant lezen van donderdag is net zoiets als oud nieuws uitmelken zoals ze in de opinies doen 😉


  ⚠️ Meld

 142. Klopt, daarom schreef ik het ook op 🙂
  De argumenten om nooit een krant te nemen heb ik hier al vaker op gezet. 1 ervan (van de 5 of zo) is dat ik afgelopen weekend van een hele week bij moest lezen. Ow stond eigenlijk ook al in 19:49….

  Mooi voorstel; maar ik weiger beleefd 😉


  ⚠️ Meld

 143. Sterke column in de VK. Met realiteitszin:

  Is er VVD-probleem in de voetbalwereld?

  Iedereen heeft plots een mening over Marokkaans wangedrag in het voetbal, maar gegevens ontbreken.
  Door: Harry Verbon 20 april 2016, 02:00

  Als ik aan Marokkaans-Nederlandse voetballers denk, zie ik Ibrahim Afellay die zo bescheiden was dat hij het al een hele eer vond om bij FC Barcelona op de reservebank te mogen plaats nemen. Of ik zie Hakim Ziyech die vrijwel in zijn eentje onlangs mijn thuisclub Willem II van 3 wedstrijdpunten beroofde. ‘Beroofde’, maar er was geen sprake van wangedrag. Bij wangedrag denk ik aan de Marokkaans-Nederlandse voetballers die een clubgrensrechter zo erg mishandelden dat hij aan de verwondingen overleed.

  Soms denk ik ook aan de bendes van Marokkaanse jongeren die wijken in Den Haag, Gouda en Culemborg onveilig hebben gemaakt. Over de criminaliteit van Marokkaanse jongeren is veel bekend. Volgens het CBS worden mannen van Marokkaanse herkomst tussen de 18 en 25 vier keer zo vaak van een misdrijf verdacht als autochtone mannen van dezelfde leeftijd. Marokkaanse jongens tussen de 12 en de 17 worden zelfs vijf keer zo vaak van een misdrijf verdacht als autochtone jongens.

  Er is dus een Marokkanenprobleem, maar is dat probleem er ook als het om voetbal gaat? Kun je de misdaadcijfers van Marokkaanse jongeren doortrekken naar het voetbalveld? Zijn er relatief veel Marokkaanse voetballers betrokken bij geweldincidenten? Of is het juist zo dat de voetbalsport Marokkaanse jongens disciplineert en misschien zelfs bijdraagt tot een betere integratie van deze jongens? Sommigen (Afellay, Ziyech, en anderen) komen immers bovendrijven.

  Het voetbal kan dus een oplossing zijn in plaats van een probleem. Net zoals onderwijs een oplossing kan zijn, want soms (maar inderdaad niet vaak) zie ik Marokkaanse jongeren (en dan meer meisjes dan jongens) op de universiteit die erg hun best doen om hun tentamens te halen. Van wangedrag is geen sprake.

  Volgens Johan Derksen is er echter alleen maar een probleem: Marokkaans-Nederlandse voetballers in het amateurvoetbal staan bekend om hun wangedrag en zorgen er door hun gedrag voor dat clubs te gronde worden gericht. Johan Derksen (ex-profvoetballer en ex-sportjournalist) maakt al zeer lang deel uit van het gilde van voetbalpraters op de beeldbuis. Hij valt vooral op door de stelligheid waarmee hij zijn voetbaluitspraken doet. Alsof voetbal een natuurkundig verschijnsel is, waarvoor hij op eigen houtje wetmatigheden heeft afgeleid. Die wetmatigheden zijn nooit te controleren, hij kan dus zeggen wat hij wil.

  Het is ook onzin om bij te houden of incidenten door VVD’ers worden veroorzaakt.
  Maar zijn uitspraken van afgelopen week over het wangedrag van Marokkaanse voetballers in het amateurvoetbal zouden wel eenvoudig geverifieerd moeten kunnen worden. Johan Derksen heeft echter geen cijfers over het aantal voetbalincidenten met Marokkanen.

  Daartoe uitgedaagd door Farid Azarkan op de beeldbuis, zei Derksen dat hij geen onderzoek had gedaan, maar wel met heel veel clubbesturen sprak. Minister van Sport Edith Schippers (VVD) vindt dat Derksen een ‘reëel probleem’ aansnijdt, maar zij heeft net als Derksen geen cijfers. Zij ziet ‘het’ gebeuren op de sportvelden en dat is kennelijk voldoende om te concluderen dat er een probleem is met Marokkaans-Nederlandse voetballers.

  De KNVB dan, die zegt dat het verhaal van Derksen niet klopt. Dus de KNVB zal ongetwijfeld wel cijfers hebben. Nee dus, want de KNVB houdt geen cijfers bij van de achtergrond van probleemveroorzakers. ‘Het is ook onzin om bij te houden of incidenten door VVD’ers worden veroorzaakt’, zegt de directeur amateurvoetbal van de KNVB. Dat zou de KNVB nu juist wel moeten doen. In het openbaar bestuur zijn de gevallen van zich misdragende VVD’ers al bijna niet meer te tellen (Jos van Rey, Ton Hooijmaijers, Loek Hermans, Piet Ploeg etc. etc.). Dus, waarom niet ook in het voetbal?

  Het maakt niet uit wat de afkomst van veroorzakers van incidenten is, VVD’ers, Marokkanen, CDA’ers, Antillianen, als ze maar geregistreerd worden. Dan weten we tenminste of er een VVD- of een Marokkanenprobleem, of wat-dan-ook probleem is in het voetbal. Het voetbal kan een oplossing zijn in plaats van een probleem

  Als er een probleem is, kunnen we erover nadenken hoe dat op te lossen. Nu kunnen voetbalpraters een probleem signaleren waarvan niemand weet of het een probleem is. Misschien is er wel helemaal geen VVD- of een Marokkanenprobleem in het amateurvoetbal. Voetbal is dan dus echt een oplossing. Ook voor VVD’ers.

  (Harry Verbon is hoogleraar openbare financiën, Universiteit van Tilburg)  ⚠️ Meld

 144. Die smeerlappen maken nog meer geld met geld van een ander.

  Hoe hij aan zijn geld kwam, willen we helemaal niet weten. Maar wat een verschrikkelijke fail van het Openbaar Ministerie

  Toch niet vallend onder de uber-stuntelminister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie 😮

  Maar verdorie “te laat indienen”…komt toch over als “mag gewoon niet gebeuren als je enige kennis van zaken/ervaring hebt”>:(


  ⚠️ Meld

 145. Dit http://nos.nl/op3/artikel/2100764-jongerenorganisaties-willen-basisbeurs-terug.html
  en http://www.joop.nl/nieuws/sociale-leenstelsel-creeert-kloof-tussen-laag-en-hoogopgeleiden
  (zie ook de VK-link daarin) zou voor mij reden zijn, om (op 1x D??66 stemmen na) voor het eerst anders dan PvdA te stemmen.
  Het zou dan SP worden, die aan de belangrijkste voorwaarde hebben voldaan. Bestuurlijke verantwoordelijkheid durven nemen. Vind dat ook andere skerpe kantjes er in positief opzicht af zijn.
  Als CU niet zo nadrukkelijk bepaalde normen er waarden zou willen doorvoeren, zou dat ook een optie zijn. Wil ten eerste al zelf uitmaken wat ik bijvoorbeeld op zondag doe en vind het absurd om die denkbeelden anderen op te leggen. Buiten dat het een bepaald slag Gereformeerden is, dat daar vooral op stemt; hebben ze vaak best goede dingen. Staan ook progressief en links in het spectrum. Bepaals slag, merkte ik al die keren dat ik het stembureau in De Fonteijn bemenste. Hele hoge opkomst. Gereformeerden uit heel Zwolle stemden veruit vooral CU. Wil me echter niet direct met hun identificeren.  ⚠️ Meld

 146. En we hebben een nieuwe

  Han van der Horst
  Historicus

  ??Liebe Angela??, over het beschamend lulpraatje van Rutte

  Waarmee hij ook jou als burger van Nederland voor paal heeft gezet

  In Duitsland zijn ze niet zo van het ??jij-en en jouwen??. Al wordt deze soep tegenwoordig lang niet zo heet meer gegeten als in het recente verleden, toch betekent het heel wat als je met iemand ??auf du und du?? staat. Dit is met Rutte en Merkel het geval, zo bleek donderdag bij de uitreiking van de Four Freedoms Awards.
  In aanwezigheid van de majesteiten hield de premier van het Koninkrijk der Nederlanden wat de Duitsers in goed Latijn een laudatio (lees: lofrede) noemen. Hij prees de kwaliteiten van de gelauwerde en schetste haar betekenis. Zo hoort dat. Hij sprak haar daarbij consequent met het familiaire ??du?? aan en begon zijn slotalinea zelfs met ??Liebe Angela??.
  Men kan alleen maar met gekromde tenen naar zijn betoog luisteren. Die Four Freedoms Award is het vlaggeschip van de Nederlandse internationale prijzen. Ze brengt in herinnering de vier vrijheden, die begin 1941 door de Amerikaanse president Franklin Delano Roosevelt zijn geformuleerd als grondslag voor zijn internationale politiek: vrijheid van meningsuiting, vrijheid van godsdienst, vrijwaring van gebrek en vrijwaring van vrees.

  Op grond daarvan verleenden de Verenigde Staten onmisbare materiële steun aan het Engeland van Churchill, dat een oorlog op leven en dood met Hitlers Duitsland voerde waarvan de uitkomst toen nog ongewis was. De four freedoms geven bovendien in kort bestek een democratisch alternatief voor totalitaire staatsopvattingen, die in Roosevelts tijd dominant dreigden te worden op de hele planeet.
  Het idee voor de Four Freedoms Award komt uit Zeeland. Hij wordt in Middelburg uitgereikt omdat de voorouders van president Roosevelt vanuit die provincie naar Amerika emigreerden. Een deftige Nederlandse stichting werkt daartoe nauw samen met het Frank en Eleanore Roosevelt Institute in New York. Dat is allemaal niet gering.

  Als dan de minister-president het spreekgestoelte bestijgt, verwacht je een fundamenteel betoog waarin een thema rond de four freedoms wordt uitgediept, waarmee de gelauwerde in zijn of haar levenspraktijk te maken heeft. En niet een of ander oppervlakkig gelegenheidsspeechje waarin je laat zien hoe goeie vrienden je wel niet bent met de belangrijkste leider op het Europese continent.

  Rutte deed mij sterk denken aan een kennis van mijn moeder, die blijkbaar regelmatig over de vloer kwam bij de echtgenote van onze gevreesde huisarts Klomp. Het was aan het eind van de vijftiger jaren. Als mijn moeder haar op straat tegen kwam, was het van haar kant Miep Klomp voor en Miep Klomp na. Zij benadrukte van de vroege ochtend tot de late avond dat zij bevriend was met de vrouw van dokter Klomp.

  Zo gedroeg Rutte zich met dat getutoyeer. Hij somde wat details op uit Merkel??s levensloop en kwam met wat anekdotisch bewijs over haar doortastende strijd voor het goede. Op een bruiloft kom je daarmee weg maar niet op een plechtigheid van nationale betekenis waar de grondslagen van onze democratische levensbeschouwing in het geding zijn.

  Carri?remakers achten zich in dit zo vaak treurigstemmend land al gauw te hoog om nog zelf hun speeches te schrijven. Daar hebben zij hun mannetjes en vrouwtjes voor. Wat Rutte in Middelburg voorlas, was het product van spindoctors uit zijn directe omgeving.

  Het is verbijsterend dat hij dit beschamend lulpraatje heeft laten vervaardigen want het is niet zo dat zijn staf hem met dit kluitje in het riet heeft gestuurd. Zo werkt dat niet. Speechschrijvers werken op basis van richtlijnen. Als ze voor ministers werken, kunnen ze voor inhoudelijk advies of zelfs tekstgedeelten heel veel deskundigen inschakelen, bijvoorbeeld hoogleraren in het politieke denken. Daar is het niet van gekomen.

  Rutte dacht echt dat hij met deze oppervlakkigheden hoge ogen zou gooien. Typerend voor het niveau van de Haagse politiek. En daarmee heeft hij ook jou als burger van Nederland voor paal gezet.


  ⚠️ Meld

 147. Waarom is Han van der Horst eerst naar de admin met…

  En we hebben een nieuwe

  Han van der Horst
  Historicus

  ??Liebe Angela??, over het beschamend lulpraatje van Rutte

  Waarmee hij ook jou als burger van Nederland voor paal heeft gezet

  In Duitsland zijn ze niet zo van het ??jij-en en jouwen??. Al wordt deze soep tegenwoordig lang niet zo heet meer gegeten als in het recente verleden, toch betekent het heel wat als je met iemand ??auf du und du?? staat. Dit is met Rutte en Merkel het geval, zo bleek donderdag bij de uitreiking van de Four Freedoms Awards……


  ⚠️ Meld

 148. Vrijheid van meningsuiting is toch een lastig begrip. Tweet van Femke Halsema:

  Zeg, die @geertwilderspvv, die nu ‘poten af’ roept, wilde die niet laatst een hoogleraar met een dwarse mening laten ontslaan?

  Maar die tweet heeft ze later verwijderd. En plaatste daarna de volgende tweet:

  Beste reaguurders, alle tweets waarmee jullie het oneens zijn heb ik verwijderd, willen jullie nu ajb ophouden met schelden? Dank.

  Hoe scherp wil je blootgelegd hebben, wat er mis is in dit land?


  ⚠️ Meld

 149. Vind het ook wel een beetje jammer van Femke zelf. Ze weet dondersgoed op welk podium ze speelt. Hoorde vandaag nog een hele mooie Tweet

  Waar werd bijgezegd dat er ten tijde van die Tweet nog normaal kon worden gecommuniceerd….Schijnbaar nu niet meer.

  Dan zend je toch alleen?
  Doet de Grote Geert-zelve ook.
  Kneuzige media is er dan weer voor om elke scheet/Tweet uit te lichten. Vervolgens blijft Gebleekte Geert denken: da’s lekker makkelijk. Ga me niet melden bij/mengen in lastige discussies (straks in verkiezingstijd weer) nooit bij de LINKSCHE media Nos en Vara…zeker niet zomaar een interview geven….enkel digitale scheten laten: worden snel uitvergroot en ik kijk niet eens naar de reacties.
  Een onliner-moeite voor maximale respons.

  Bovendien vind ik dit ook een behoorlijke slachtofferrol. [quotewillen jullie nu ajb ophouden met schelden][/quote]
  Je kunt net zo goed op een mestbult gaan staan en vragen (aan ?) of ze willen stoppen met stinken.

  Nee, GL is na Femke, Dibi en Bram van Ojik aardig verbeterd. Toch maken ze nog steeds een elitaire indruk op me. Een bakfiets en stoffige milieu-(vooral uber bijdehante)-dames-club. Natuurlijk is verbeteren van het Milieu wel een heel goed streven. Maar iemand als Diederik Samsom doet dat al als vanzelfsprekend.

  Het zou voor met name het CDA ook een startpunt moeten zijn.
  Die C staat namelijk ook voor (dat verschrikkelijk mooie woord)
  Rentmeesterschap.

  Maar oewww wat hebben ze dat, nog niet eens zo lang geleden, verkwanselt.

  Om af te sluiten waarmee ik begon…met G.G.G. Geel Gebleekte Geert
  Zoek maar eens tussen zijn propaganda berichten naar iets mileu-gerelateerds:

  Onze omgeving
  De Partij voor de Vrijheid is natuurlijk voorstander van een zo schoon mogelijke leefomgeving. Vervoer per auto of openbaar vervoer, dat maken de mensen zelf wel uit. Goede infrastructuur is van levensbelang voor een gezonde economie. De Partij voor de Vrijheid is dan ook dolblij met elke meter asfalt die wordt aangelegd. De benzineprijs moet naar beneden. En de woningcorporaties moeten weer terug naar waar ze voor zijn opgericht: het verhuren van goede woningen. Wij schrappen alle extra huurverhogingen boven de inflatie.

  Nixxx bij Onze kwaliteit van leven

  En, ik moest ff wat verder spitten…pfff wat ben ik blij dat ik daarmee klaar ben. Want tussen de bagger stond o.a. dit:

  De PVV denkt dat we moeten stoppen met het uitgeven van geld aan de ⤽klimaathype⤝ . Schommelingen van het klimaat zijn heel normaal en hebben altijd al plaatsgevonden. De PVV pleit voor kernenergie: het is veilig, constant en belangrijker: het maakt ons onafhankelijk van bijvoorbeeld Rusland en islamitische landen.

  Ok, duidelijk genoeg lijkt me.


  ⚠️ Meld

 150. Goed dat ie eerst naar de admin gaat….

  Vind het ook wel een beetje jammer van Femke zelf. Ze weet dondersgoed op welk podium ze speelt. Hoorde vandaag nog een hele mooie Tweet

  Waar werd bijgezegd dat er ten tijde van die Tweet nog normaal kon worden gecommuniceerd….Schijnbaar nu niet meer.

  Dan zend je toch alleen?
  Doet de Grote Geert-zelve ook.
  Kneuzige media is er dan weer voor om elke scheet/Tweet uit te lichten. Vervolgens blijft Gebleekte Geert denken: da’s lekker makkelijk. Ga me niet melden bij/mengen in lastige discussies (straks in verkiezingstijd weer) nooit bij de LINKSCHE media Nos en Vara…zeker niet zomaar een interview geven….enkel digitale scheten laten: worden snel uitvergroot en ik kijk niet eens naar de reacties.
  Een onliner-moeite voor maximale respons.

  Bovendien vind ik dit ook een behoorlijke slachtofferrol. [quotewillen jullie nu ajb ophouden met schelden][/quote]
  Je kunt net zo goed op een mestbult gaan staan en vragen (aan ?) of ze willen stoppen met stinken.

  Nee, GL is na Femke, Dibi en Bram van Ojik aardig verbeterd. Toch maken ze nog steeds een elitaire indruk op me. Een bakfiets en stoffige milieu-(vooral uber bijdehante)-dames-club. Natuurlijk is verbeteren van het Milieu wel een heel goed streven. Maar iemand als Diederik Samsom doet dat al als vanzelfsprekend.

  Het zou voor met name het CDA ook een startpunt moeten zijn.
  Die C staat namelijk ook voor (dat verschrikkelijk mooie woord)
  Rentmeesterschap.

  Maar oewww wat hebben ze dat, nog niet eens zo lang geleden, verkwanselt.

  Om af te sluiten waarmee ik begon…met G.G.G. Geel Gebleekte Geert
  Zoek maar eens tussen zijn propaganda berichten naar iets mileu-gerelateerds:

  Onze omgeving
  De Partij voor de Vrijheid is natuurlijk voorstander van een zo schoon mogelijke leefomgeving. Vervoer per auto of openbaar vervoer, dat maken de mensen zelf wel uit. Goede infrastructuur is van levensbelang voor een gezonde economie. De Partij voor de Vrijheid is dan ook dolblij met elke meter asfalt die wordt aangelegd. De benzineprijs moet naar beneden. En de woningcorporaties moeten weer terug naar waar ze voor zijn opgericht: het verhuren van goede woningen. Wij schrappen alle extra huurverhogingen boven de inflatie.

  Nixxx bij Onze kwaliteit van leven

  En, ik moest ff wat verder spitten…pfff wat ben ik blij dat ik daarmee klaar ben. Want tussen de bagger stond o.a. dit:

  De PVV denkt dat we moeten stoppen met het uitgeven van geld aan de ⤽klimaathype⤝ . Schommelingen van het klimaat zijn heel normaal en hebben altijd al plaatsgevonden. De PVV pleit voor kernenergie: het is veilig, constant en belangrijker: het maakt ons onafhankelijk van bijvoorbeeld Rusland en islamitische landen.

  Ok, duidelijk genoeg lijkt me.

  Had de Tweet nog vergeten te melden:

  Kwam degene die het mij zij, jaren geleden tegen…Toen Twitter dus nog een leuk podium was. Kan er zelf niet over oordelen want ik vind dat ik daar nixxx te zoeken heb. Heb nixxx met “volgen en gevolgd willen worden”.

  “Wie naar het licht loopt, verdwaalt niet”. Licht met een kleine “l” niet iets Goddelijks dus. Wel een wezenlijk andere inhoud, lijkt me, als het hierbovenbesprokene.


  ⚠️ Meld

 151. Ook de geactualiseerde versie schijnt eerst naar de admin. te moeten.
  Zal toch niet om de synoniemen van geachte afgevaardigde Geert W. zijn 😮
  In afwachting van plaatsing, bewaar ik de posting wel ff. Skuimertje er bij…winterse tafrelen buiten…maar

  “Binnen zit….” (hopelijk kennen een aantal posters hier die binnenkomer nog van de radio). Was die niet van “Het Oog”?

  “Buiten vriest het dat het kraakt, maar binnen zit uw presentator die weer zal proberen wat warmte over te brengen ;)”

  Niet mijn sterkste punt overigens “geduld” >:(>:(>:(


  ⚠️ Meld

 152. Dacht dat alles nu was geplaatst >:(

  Had de Tweet nog vergeten te melden.
  Had na 2,5 regel op 15:34 moeten staan:

  (Kwam degene die het hem zij, jaren geleden tegen…Toen Twitter dus nog een leuk podium was.
  Kan er zelf niet over oordelen want ik vind dat ik daar nixxx te zoeken heb.)
  Heb nixxx met “volgen en gevolgd willen worden”.

  “Wie naar het licht loopt, verdwaalt niet”. Licht met een kleine “l” niet iets Goddelijks dus. Wel een wezenlijk andere inhoud, lijkt me, als het hierboven besprokene.

  Vond het zelf wel een mooie afsluiting.  ⚠️ Meld

 153. Toch nog ff actueel:

  Zondagmiddag is Ebru Umar weer vrijgelaten, maar ze mag het land nog niet uit. Wat haar te wachten staat, is onbekend. (van WEL.nl)


  ⚠️ Meld

 154. Misschien wel een kijkerstip vanavond?

  Heleen Mees

  Heb nog een VK-Column van haar liggen én

  Hoef die euforie op De Coolsingel niet te zien. Gun het ze wel hoor,
  omdat ze verder een absoluut bagger-seizoen hebben gehad en ze wel met velen enkele bestuurders uit hun ivoren toren wilden sleuren. De politie kon het nog net met man en macht voorkomen. Had ze overigens…naïef als ik dan misschien toch ben:

  op 1 ingeschat voor het seizoen;
  PSV op 2;
  AJAX op 3. (op het moment, natuurlijk nog voor de competitie, dat AJAX zichzelf, uber-klungeli, uit de voorrondes-CL verwijderde. >:()
  http://www.volkskrant.nl/sport/ajax-na-zeperd-uitgeschakeld-in-voorronde-champions-league~a4113744/ MAAR HET ZOU TOCH WAT ZIJN menschen…8 mei weten we meer.

  Sorry en gelukkig ging het begin van deze posting toch (hopelijk) over politiek 😮


  ⚠️ Meld

 155. Onmogelijk op alles te reageren. Laat ik dit er uitpikken: Dat twitter vroeger leuker was. Ja, dat vind ik ook toen alle stromingen nog door elkaar liepen. Tegenwoordig is Twitter erg verzuild. Marrokkanen zitten bij elkaar, evenals extreem rechts. En dan hen je nog de Journalisten die elkaar de maat nemen. Uitwisseling tussen de diverse zuilen is er nauwelijks. En dan wat je vandaag ziet gebeuren rond Ebru Umar. Tegenstanders van haar staan te juichen dat ze opgepakt is, en haar supporters vinden dan weer dat die juichers opgepakt moeten worden of op zijn minst het land uitgezet moeten worden. Men snapt tegenwoordig niets meer van wat het vrije woord inhoudt.


  ⚠️ Meld

 156. Was deze al meegeturfd met “mishandelingen/misdragingen PVV-ers?

  De ex-PVV??er René Eekhuis krijgt 140 uur werkstraf waarvan 60 uur voorwaardelijk voor het mishandelen van zijn vrouw. Daarbij moet hij van de politierechter ook een agressiebehandeling ondergaan. Dat meldt Omroep Flevoland.

  Eekhuis zijn vrouw ?? waarmee hij in scheiding ligt ?? is eerder in het ziekenhuis opgenomen omdat haar man haar zo hard schopte dat ze drie ribben brak. Volgens de ex-PVV??er zou zijn partner tegen een kast zijn opgelopen nadat zij te veel gedronken had. De officier van justitie noemde zijn uitleg ??ongeloofwaardig??. Eekhuis zegt in hoger beroep te gaan.

  In Almere vormt de ex-PVV??er een eenmansfractie. Hij is door de PVV uit de fractie geschopt nadat hij betrapt is op het overmaken van fractiegeld naar een privérekening. Het geld is teruggestort maar Eekhuis kon volgens de partij geen goede verklaring geven voor zijn actie.

  😮 Heemels ook nog niet http://nos.nl/artikel/2101513-om-gaat-ex-pvv-er-heemels-vervolgen.html


  ⚠️ Meld

 157. Volgens Argos (Radio 1)

  Wim Deetman, voorzitter van de naar hem vernoemde Commissie onderzoek naar seksueel misbruik in de Rooms-Katholieke Kerk, heeft bestuursleden van slachtofferorganisatie KLOKK onder druk gezet om een parlementaire enquête over het misbruik te voorkomen. De bestuursleden besloten, na ??geïntimideerd?? te zijn door Deetman, af te zien van hun verzoek om een enquête bij de Tweede Kamer, die er vervolgens ook nooit kwam. Dat onthult het NPO Radio 1-programma Argos zaterdag.

  Deetman, die het misbruik onderzocht uit naam van de Kerk, zou zijn dwingende verzoek hebben gedaan tijdens een gesprek op 30 maart 2012 in Den Haag. Vier aanwezige bestuursleden van KLOKK bevestigen door oud-CDA-minister Deetman onder druk gezet en gezwicht te zijn. Daarvoor was de parlementaire enquête nog een belangrijke eis van de slachtoffers, zeker na onthullingen van NRC over de onvolledigheid van het onderzoeksrapport van Deetman.

  De getuigenissen van de betsuursleden worden ondersteund door e-mails in handen van Argos, waaruit blijkt dat de secretaris van Deetman, Bert Kreemers, al langer druk uitoefende op KLOKK. In een mail aan KLOKK-voorzitter Guido Klabbers schreef hij dat er wat hem betreft ??genoeg onderzocht?? was:

  ⤽ Ik gun het jou van harte dat mevrouw Arib, mevrouw Gesthuizen en meneer Dibi dat onderzoek [van de commissie-Deetman] nog eens dunnetjes overdoen, maar ik heb niet de innerlijke overtuiging dat ze nog met iets nieuws komen. ⤝

  Kreemers schreef daarnaast dat de Tweede Kamer ??geen onderzoeksinstituut?? was en noemde het horen van getuigen onder ede ??een farce??.  ⚠️ Meld

 158. Tweet van de dag30 april 2016

  In 1 artikel over vluchtelingen tel ik 5 watermetaforen: ??overspoelen??, ??golf??, ??natuurramp??, ??stroom??, ??indammen??. Hysterisch & oneerbiedig

  Nadia Bouras


  ⚠️ Meld

 159. Dat is niet nieuw. In 1939 had Mussert het over het stoppen van “de overstroming van het internationale jodendom. Sluit de grenzen!” Veel joden vluchtten toen vanuit Duitsland naar het “neutrale” Nederland.


  ⚠️ Meld

 160. Interessant begin bernard; je link…maar voor de rest van de tekst moet je geabonneerd zijn. 🙁

  Maar goed, ik heb hier nog 7 VK-columns en Opinies liggen….waaronder de laatste van Wouter Bos.  ⚠️ Meld

 161. Wordt een steeds interessanter verhaal:

  De Amerikaanse overheid zet Europa beduidend sterker onder druk en voert verdergaande maatregelen uit in het omstreden handelsverdrag TTIP dan tot nog toe bekend was. Dat blijkt uit gelekte, geheime documenten die onder meer de S?ddeutsche Zeitung, WDR en NDR in handen hebben. Het materiaal is afkomstig van Greenpeace dat de volledige, originele inhoud van deze TTIP Papers in het bezit heeft en maandag zal publiceren.
  Uit de documenten zou blijken dat Washington dreigt de export van Europese auto??s naar de Verenigde Staten te blokkeren, als de EU de grenzen niet opent voor meer Amerikaanse landbouwproducten. Ook opent de Amerikaanse overheid de aanval op de Europese voedingswetten die consumenten beschermt tegen genetisch gemanipuleerde gewassen en met hormonen behandeld vlees. Daarnaast laten de documenten zien dat Amerika de Europese wens om van de controversiële arbitrage af te zien weigert. De EU zou liever zien dat die arbitrage een openbaar instituut wordt in plaats van een particuliere commissie, maar daar wil de Amerikaanse overheid niets van weten.
  In de onderhandelingsnota??s is te zien hoe de verhoudingen tussen Europa en Amerika rond TTIP zijn verhard. De Amerikanen eisen dat Europa de wetten ter bescherming van de consument drastisch versoepeld, of dat de Amerikanen die wetten zelfs compleet mogen omzeilen. Zo wordt voorgesteld dat de uiteindelijke beslissing of gewassen wel of niet schadelijk voor de gezondheid zijn, bij de importeur neergelegd.
  Door het vrijgeven van de TTIP Papers krijgen burgers voor het eerst ongecensureerd inzicht in de onderhandelingen tussen de VS en Europa, aldus de Duitse kranten.
  Sinds de gesprekken rond TTIP begonnen, bijna drie jaar geleden, hebben burgers wat betreft de inhoud van de onderhandelingen moeten vertrouwen op de eerlijkheid van betrokken politici. Het is mede daardoor dat wereldwijd miljoen mensen protesteren tegen invoering van het omstreden verdrag.
  Greenpeace zegt alle documenten maandagochtend om 11.00 uur online te zetten. (van Joop)

  (Van WEL) Via Greenpeace zijn de concepten voor het handelsverdrag TTIP gelekt. Er blijkt alle reden voor zorg. Amerika wil dierenproeven blijven doen voor cosmetica. Maar ook de Amerikaanse normen voor voedselveiligheid zouden een grote stap terug zijn voor Europa. RTL heeft de kernkwesties online gezet. Daaruit blijkt dat de VS soms ook verder is dan Europa. Bijvoorbeeld als het gaat om de bestrijding van corruptie. Zo moeten (top)ambtenaren hun declaraties, extra activiteiten, beleggingen en giften openbaar maken.
  De partijen zijn het nog lang niet eens, zoveel is uit de uitgelekte documenten wel duidelijk  ⚠️ Meld

 162. Scherpe tweet. Kan ik wel achter staan. 🙂

  @chrisklomp: ‘PVV-stemmers eisen twee minuten stilte’ – Wat mij betreft mogen ze het hele jaar stil zijn.  ⚠️ Meld

 163. Hoe symbolisch wil je het hebben. Onderstaande tweet werd gepubliceerd op 4 mei on twee minuten voor acht:

  @zeitonline: Die polnische Regierung h?lt den Rat gegen Rassismus f?r ?berfl?ssig und ineffizient ?? und schafft ihn ab. (sah) https://t.co/7Ap1ZH9t2u  ⚠️ Meld

 164. Mooi verhaal; aansprekende kerel en opzienbarende band:

  Oud-minister terug bij Midnight Oil

  De Australische band Midnight Oil komt weer bij elkaar. Volgend jaar gaan vijf originele leden van de groep toeren door Australië en andere landen. Ook zanger en oud-minister Peter Garrett keert terug.

  De band ging in 2002 verder onder een andere naam toen voorman Garrett de politiek in ging. Hij kwam voor Labor in het parlement en werd later minister van Milieu en daarna minister van Onderwijs. Muziek ging niet samen met zijn nieuwe baan, al trad Midnight Oil in 2009 nog wel op bij een benefietcongres.

  Nu Garrett een punt heeft gezet achter zijn politieke carri?re krijgt de muziek weer een kans. Het begon weer te kriebelen bij het schrijven van zijn memoires, schrijft Garrett. “Een bijproduct van al die woorden schrijven was dat plotseling de muziek ook weer terugkwam.”

  Garrett maakte daarom ook meteen bekend dat er een solo-album van hem in het verschiet ligt. Omdat de nummers persoonlijker zijn, worden ze niet opgenomen met de rest van Midnight Oil.

  Geëngageerd

  Midnight Oil stond in de jaren 80 en 90 bekend om zijn geëngageerde nummers over bijvoorbeeld klimaatverandering en de rechten van Aboriginals. Dat is ook het thema van hun bekendste hit, Beds are burning uit 1988. Die haalde in Nederland de derde plaats in de Top-40.

  Details over de tour zijn nog niet bekendgemaakt. Fans kunnen wel een e-mailadres achterlaten als ze op de hoogte gehouden willen worden.
  (Bron: NOS)
  ——-
  Nu al benieuwd naar

  zijn memoires  ⚠️ Meld

 165. Ik ook niet, hoorde vanuit een zuid Amerikaans stukje grond. Waar trouwens veel nl ers en oud Duitsers wonen dat links nl gaat voorstellen om te bezuinigen op ambtenaren, ik zei meteen dan slaat Zwolle failliet 😉


  ⚠️ Meld

 166. Nog nooit een allochtoon gezien, maar zo geïndoctrineerd als de neten. Treurig.

  @nos: Leraren weten niet hoe ze moeten omgaan met extremistische uitingen van blanke plattelandskinderen op basisscholen: nos.nl/l/2103367  ⚠️ Meld

 167. Da’s het een voordeel van het onvolprezen WeblogZwolle….je kunt blijven verbeteren/wijzigen….

  Onze Taal

  De constructie wordt ook vaak geïnterpreteerd als verkorting van naar verluid wordt; de juiste spelling zou volgens die interpretatie verluid moeten zijn. Toch wordt verluidt al lange tijd als algemeen aanvaarde spelling gezien. Het lijkt erop dat men op enig moment de knoop heeft willen doorhakken en toen heeft gekozen voor naar verluidt; u kunt dus het best die vorm gebruiken.

  NAAR natuurlijk, i.p.v. NA


  ⚠️ Meld

 168. Erg aansprekende toespraak van de paus weer! Gaat het CDA zich daar eindelijk eens wat van aantrekken of kiest het weer voor PVV/VVD?


  ⚠️ Meld

 169. Nee Dick gij altaar, gij kunt iemand bestempelen tot narcist. Oh gij heilige waterman zij die wijzen zijn meestal dwazen


  ⚠️ Meld

 170. Haha D erk, goed weer van je te lezen. Je had echter op 1 mei beloofd te reageren op mijn mail. Begrijp ik het goed, heb je iets met grond in Zuid-Amerika? Ja Trump en Geert komen nogal narcistisch op mij over…misschien is het perceptie.
  Volgens mij voldoen beiden aan deze wiki-uitleg

  Narcisme is een Freudiaanse term uit de psychologie. Het is een vorm van gedrag dat wordt gekenmerkt door een obsessie met de eigen persoonlijkheid (vaak het uiterlijk), egoïsme, dominantie, ambitie en gebrek aan inlevingsvermogen. Iemand die narcistisch gedrag vertoont, noemt men een narcist.

  Misschien zie jij zo’n Trump ook wel gewoon zitten als President van Amerika. Ook dat kan natuurlijk!
  Had nog een belangrijke (veel belangrijker als deze schrijfseltjes) vraag in mijn mail staan.
  Goed gaan en blijf oefenen met het weergeven van een bijbelse sfeer in je reacties (gij altaar, gij, heilige waterman, wijzen en dwazen) 😉  ⚠️ Meld

 171. De zogenaamd gedegen, onkreukbare en betrouwbare Henk Kamp. Destijds zelfs genoemd als opvolger van Ivo Opstelten:
  Blijkt op z??n minst eigenwijs en ⤽(veiligheidstechnisch) onverantwoord⤝ de regels aan zijn laars lappen in the mix
  Vanmorgen bleek hij ook nog stiekem??Shell en Exxon hebben in 2005 een geheime afspraak gemaakt met een hoge ambtenaar op het ministerie van Economische Zaken over het niveau van de gaswinning voor de lange termijn. Die afspraak is niet gedeeld met de Tweede Kamer.
  geheim

  De belangrijkste eigenschap van onze Henk vergeten…
  Stront-eigenwijs.


  ⚠️ Meld

 172. Ben er niet zo van onder de indruk dat hij z’n privé-e-mailadres gebruikte. Deed Neelie trouwens ook. Moeten ze niet doen, maar om er nou verontwaardigd over te zijn, nee.

  En misschien is het naïef van mij, maar wat die afspraak met die oliemaatschappijen betreft, geloof ik inderdaad niet dat ze van invloed zijn geweest op zijn beslissingen.

  Las vanmorgen trouwens ook nog een interview met een personeelslid van Shell. Het komt er op neer dat het onmogelijk voor Shell is om zich niet aan te passen aan de nieuwe tijd. Ik denk dat er dus uiteindelijk een KODAK-moment zal komen voor dit bedrijf en het zal verdwijnen.
  Shell kan het roer niet omgooien


  ⚠️ Meld

 173. Ze zijn met die privé-mail in elk geval moeilijker te beveiligen.

  Geloof ook niet dat afspraken met die oliemaatschappijen niet hebben doorgewerkt.

  Ook dat is slechts een vermoeden.

  Interessant stuk bernard.  ⚠️ Meld

 174. 😮 Moeten we het nog over de burgemeester van Weerd Weert

  Bijzonder geslaagde Pauw! Ook om bijvoorbeeld Sjoske en de bijval uit de VVD hoek, die hij toen kreeg…
  Kyscha, met haar interruptie en die burgerVADER (hij wel).


  ⚠️ Meld

 175. Aardige mening van Henk Witte op Joop.nl

  Aboutaleb in het torentje

  Herstel van balans zou zo maar eens een keuze op zichzelf kunnen zijn

  De kiezers hebben bij de vorige keer de VVD en de PvdA tot elkaar ??veroordeeld??. Dat was wrang, omdat de VVD kiezers Samson buiten wilde sluiten en andersom de PvdA Rutte, maar zo werkt het nu eenmaal in coalitieland. De PvdA had keuzes. Ofwel mee gaan regeren of wel in de oppositie gaan. De PvdA wist dat meeregeren tenminste twee ongunstige consequenties voor de partij had: ze zou zich (deels) moeten conformeren aan de visie van de VVD (en andersom natuurlijk) en het noodzakelijk nemen van impopulaire maatregelen om ons land na de crisis weer economisch stabiel te krijgen. Er zou, zo wist de PvdA leiding, veel onbegrip ontstaan in het land. Toch koos de PvdA niet voor het (electorale) partij belang, maar voor regeren. Dat mag, hoe je er ook over denkt, moedig gevonden worden. Het kiezers- en landsbelang boven het partij belang, in de nuchtere vaststelling dat je nou eenmaal in een regering meer voor je kiezers kan betekenen dan langs de zijlijn gaan staan. Wat de PvdA incalculeerde, gebeurde ook. De kiezer keerde zich vol onbegrip van de partij af en de impopulaire maatregelen die volgden versterkte die afkeer.
  Inmiddels zijn we een paar jaar verder en worden resultaten van dat zo bekritiseerde beleid zichtbaar. Op economisch gebied is er ontegenzeggelijk succes; het begrotingstekort neemt af (een bekend verschijnsel onder PvdA ministers van Financiën, terwijl dit onder ministers van andere partijen altijd oploopt -zie de geschiedenis), de werkeloosheid neemt af en de koopkracht van de mensen neemt toe. Werkenden gaan er gemiddeld met 2,6 procent op vooruit, het besteedbare inkomen van tweeverdieners met kinderen stijgt zelfs met vijftig tot honderd euro per maand. Wie niet werkt gaat er dankzij allerlei compenserende maatregelen niet op achteruit.
  Dit kabinet is slagvaardiger gebleken dan vele voorgangers. Asscher loodste een reeks grote hervormingen door het parlement, rond de WW, het ontslagrecht, de bijstand en het pensioensparen. Schippers slaagt erin de uit de hand lopende stijging van de zorgkosten enigszins te beteugelen. En Dijsselbloem, met afstand de populairste minister, wist met onvermoeibare diplomatieke acrobatie een Grexit te voorkomen en heeft Nederland in financieel-economisch opzicht naar de top van de EU gestuwd.
  Vanzelfsprekend is er ook nog wel wat op het beleid aan te merken. De zorg is nog altijd een hoofdpijndossier. De hervormingen op dat terrein gaan, met name in de thuiszorg met de nodige hobbels gepaard en er ligt nog een behoorlijke opdracht om de gemeentes tot een adequate uitvoering te krijgen. Ook de bejaardenzorg is in vele tehuizen ondermaats. Gezinnen die onder armoedegrens leven voelen zich terecht in de steek gelaten. Iets dat zeker de PvdA mag worden aangerekend. Maar niettemin; er waren geen grote betogingen op het Malieveld, waar vele voorgaande kabinetten mee te maken kregen en er was geen enkele aanleiding voor grote stakingen. De Nederlanders zijn per saldo, zo blijkt ook steeds uit onderzoeken, best tevreden en sommige geluiden in de politiek die ons anders willen doen geloven vinden hun ongeloofwaardigheid in de feiten.
  De discussie over de lijsttrekker voor de PvdA is, als gebruikelijk voor de verkiezingen, weer volop gaande. Samson zal zich naar alle waarschijnlijkheid, ondanks zijn afgenomen populariteit zowel binnen als buiten de PvdA-gelederen, opnieuw kandideren. Dat is moedig. Met zoveel tegenwind toch langdurig blijven doortrappen en nog langer op de pedalen willen blijven staan, getuigt van kracht. Dat doorzettingsvermogen is, wat men verder ook van de man vindt, bewonderenswaardig. Verdient hij een nieuw lijsttrekkerschap of moet de partij populistisch gaan doen met bijvoorbeeld Aboutaleb? Ik denk dat dit laatste een verkeerd signaal zou zijn, alsof er een schuldbekentenis naar de kiezer wordt afgelegd. Daar is geen enkele reden voor. Binnen de mogelijkheden heeft de PvdA zichzelf niet veel te verwijten, althans niet in die mate dat daarvoor de partijleider opzij geschoven moet worden. De PvdA zou slechts zwakte tonen.
  Mijn advies: Samson opnieuw lijsttrekker en Aboutaleb voordragen als minister-president als de PvdA de grootste wordt. Een utopie? Welnee. Vier jaar geleden stond de PvdA nog kort voor de verkiezingen ook op 12 zetels en wie al het voorgaande tot zich laat doordringen komt misschien tot een wat billijker kijk op de dingen. Bovendien; Nederland wordt er niet leuker op. Herstel van balans zou zo maar eens een keuze op zichzelf kunnen zijn.

  ——

  Zeker voor mensen als mij. Heb (zoals hier aangegeven) nog nooit zo getwijfeld door “Het bizarre Leenstelsel”…
  CU is wel heel drastisch, veel goeie punten maar je wil/wens zo maar opleggen aan anderen? Waarmee ze al snel in hun vrijheid worden beknot?
  Of de SP die toch echt veel serieuzer mag worden genomen als in het tijdperk Marijnissen (hoe sympathiek hij ook was)….

  Kom er maar in met aansprekende plaatjes?
  Die D66 gast gister bij Pauw? Nee, dat dan weer niet. VVD-light/overbodige partij.


  ⚠️ Meld

 176. Buitenhof

  was weer in al z’n items interessant.

  Verschrikkelijk goed om Rick van der Ploeg weer eens te horen in de

  Nieuw Links-discussie…mooi te horen en te zien dat ie zijn eigen beleid ook kritisch tegen het licht hield.

  Elke avond zitten de Franse pleinen vol met jonge demonstranten van de Nuit Debout-beweging. Het is de meest recente actiegroep in een trend die Nieuw Links genoemd wordt: jonge mensen die een eerlijker verdeling van welvaart eisen. Ze gaan de straat op of sluiten zich aan bij Bernie Sanders of Jeremy Corbyn. Eerder al boekten ze succes met nieuwe partijen als Podemos en Syriza. Waarom keren ze zich af van de bestaande sociaaldemocratische partijen in Europa? Een debat met Thomas Decreus, filosoof en publicist, Bart van Bruggen, voorzitter van de Jonge Socialisten en Rick van der Ploeg, hoogleraar te Oxford en PvdA-lid.??


  ⚠️ Meld

 177. Ben het hier wel aardig mee eens

  http://sargasso.nl/waarom-benoemen-iets-anders-is-dan-beledigen/#respond

  Ook met het slot en met sommige reacties:

  We staan voor grote politieke uitdagingen die we alleen samen het hoofd kunnen bieden. Problemen waar we allemaal mee te maken hebben en die zijn veroorzaakt door de crisis van het kapitalisme. Dát is de oorzaak, niet mensen die hier recent of in het verleden naar toe zijn gekomen, niet van mensen die hier geboren en getogen zijn en toevallig familie hebben met een andere herkomst en afkomst dan de Nederlandse.

  In plaats van mensen tegen elkaar uit te spelen, dienen we de veroorzakers van de crisis aan te pakken die nu buiten schot blijven. Daar ligt het probleem, en daar ligt ook de oplossing.  ⚠️ Meld

 178. Niemand kan een racist zijn. De mensheid bestaat maar uit één ras. Het andere ras, De Neanderthalers, hebben we al lang geleden uitgeroeid. Dus is het woord racisme een overbodig en onbruikbaar woord.

  Dat Nawijn door de schrijver een rascist genoemd wordt kan dus ook geen belediging zijn. Het is een nietszeggend woord.

  Wel waren de woorden van Nawijn duidelijk discriminerend. Dus gezondigd tegen de grondwet had hij mijns inziens wel degelijk.

  Met de slotzin ben ik het van harte eens. Maar die oplossing is lastig. Onze samenleving is doordrenkt met het kapitalisme. Dus dat pak je niet zo makkelijk aan. De mensen beginnen meteen te bl?ren.  ⚠️ Meld

 179. @ bernard. Zo heb ik het nog nooit gezien. Al wordt de term “rascisme” gebruikt…ook internationaal in strafrecht.
  Maar idd “1 ras” daar lijkt geen vinger tussen te krijgen.
  Bijzonder vreemde snuiter die Nawijn!
  Hij (groep Nawijn) zou dus discrimineren, in dit geval.
  Nog ernstiger!
  Misschien leuk om jouw posting 15 mei 2016 23:50 onder die link op http://www.sargasso.nl te hangen?
  De discussies zijn daar regelmatig op hoog niveau.
  Vrogger (toen ik ook nog wel eens postte) postte iemand mee die later
  de leiding heeft genomen daar….heel sympathiek!


  ⚠️ Meld

 180. Goede beschouwing. Wel zorgelijk. Waar blijven we als ook de Tweede Kamer zich laat leiden door de waan van de dag. We zullen er aan moeten wennen.
  Erdogan erg? Nee, dan de Tweede Kamer[/url]


  ⚠️ Meld

 181. Nou bernard, die verdient een integrale afdruk!

  Weinig tekst en zie voor de interessante links, bernard??s oorspronkelijke link hierboven.

  De angst regeert??.en de haat?….en de scoringsdrift/kijkcijfer-/mediamomentjes?

  Erdogan erg? Nee, dan de Tweede Kamer

  De Tweede Kamer maakt zich boos over de arrestatie van Ebru Umar en de Lange Arm van Erdogan, maar offert en passant de vrijheid van meningsuiting in de strijd tegen de haatimams.
  In dezelfde week dat de Tweede Kamer van leer trok tegen Erdogan die de vrijheid van meningsuiting in Europa verdrukt door de Duitse komiek Jan Böhmermann te laten vervolgen en zelfs onze eigen Ebru Umar te laten arresteren, nam diezelfde Kamer vrijwel onopgemerkt een motie aan om organisaties die ??haatimams?? een podium bieden te ??sanctioneren??. Inderdaad: een flinke inperking van de vrijheid van meningsuiting.
  Erdogan is natuurlijk een machtswellusteling die de journalistiek en de oppositie in eigen land in een ijzeren greep heeft. Maar tegen die achtergrond zou je bijna uit het oog verliezen dat hij zich in het geval van Böhmermann juist netjes aan de wet hield door de Duitse rechter om een oordeel te vragen, en dat bij de arrestatie van Ebru Umar al even keurig de Turkse wet werd toegepast: na klachten over beledigende tweets werd de Nederlandse columniste netjes ondervraagd door de politie in Kusadasi en kon ze na het onderzoek ongehinderd weer naar huis. Intimiderend was het optreden zeker, maar wetteloos niet.
  Welbeschouwd is het ernstiger wat de Tweede Kamer deze week presteerde door een motie aan te nemen waardoor iedere organisatie kan worden vervolgd die een podium biedt aan omstreden predikers.
  Roelof Bisschop van de SGP, die de motie indiende samen met Ockje Tellegen (VVD), Madeleine van Toorenburg (CDA) en Louis Bontes, probeerde dinsdag voor de EO-radio uit te leggen dat de maatregel helemaal níks te maken heeft met de vrijheid van meningsuiting.
  ??Waar het om gaat is dat het dreigingsniveau in Nederland ongekend hoog is. De boodschap van de haatimams kan juist een lont in het kruidvat zijn, met explosieve gevolgen. De veiligheid van de staat is in het geding!??
  Met andere woorden: de nood is hoog, het doel heiligt de middelen.
  Een reeks staatsrechtgeleerden waarschuwde het parlement de afgelopen dagen, onder andere in NRC Handelsblad, voor de onbedoelde effecten: de motie is niet alleen onuitvoerbaar maar ook in strijd met de Grondwet. Straks moeten ook omroepen, kranten, kerkgenootschappen en politieke partijen die omstreden predikers aan het woord laten ook voor vervolging vrezen. Zo blijft er weinig over van het vrije maatschappelijke debat. Maar van zulke principiële bezwaren wilde een grote Kamermeerderheid niets weten: in deze bange tijden moest een daad worden gesteld.
  Of de motie ooit wordt uitgevoerd is zeer de vraag: op het Ministerie van Veiligheid en Justitie lopen veel verstandige mensen rond. En zelfs als het wél tot een wetsvoorstel komt, zal de Eerste Kamer ?? waar het wemelt van de staatsrechtliefhebbers ?? er ongetwijfeld de kachel mee aanmaken.
  Maar dan zijn de boze Kamerleden allang weer bezig met hun volgende momentje in de media.
  ===
  PvdA, D66, SP, GL en CU o.a. misschien ‘tegen’? O.k.


  ⚠️ Meld

 182. Van WEL.NL

  Hoe de Airbus A320 van EgyptAir heeft kunnen crashen leidt tot eindeloos gespeculeer in allerlei media. Het Vlaamse Knack heeft ter verheldering de vier meest waarschijnlijke scenario??s op een rijtje gezet.

  1. Gesmokkelde bom
  Volgens de Egyptische autoriteiten is ??een terroristische daad waarschijnlijker dan een technisch mankement??. Ook Amerikaanse experts gingen al meteen uit van terrorisme. Infrarode en multispectrale beelden duiden er in ieder geval sterk op dat er een ontploffing is geweest, aldus een bron bij de Amerikaanse inlichtingendiensten tegenover NBC.

  2. Het werk van insiders
  Het onderzoek richt zich nu op het grondpersoneel en iedereen die rechtstreeks toegang had tot het vliegtuig in Parijs, zelfs ook op de crew van het vliegtuig. Er bestaan gevallen van radicalisering onder de werknemers van luchthaven Charles de Gaulle. Zo blijkt uit een rapport uit 2004 dat er ??illegale gebedsruimtes in de luchthaven waren waar de radicale islam gepreekt werd en die gebruikt werden door verschillende moslimmedewerkers??.

  3. Technische problemen
  Luchtvaartdeskundigen achten het onwaarschijnlijk, maar het valt niet uit te sluiten. Als de zwarte doos gevonden wordt, kan worden vastgesteld of er technische problemen aan de orde waren. Dit hoeft niet zo lang te duren aangezien de Middellandse Zee op de plaats van de crash niet zo diep is.

  4. De piloten
  Zowel de piloot als de copiloot waren zeer ervaren. Door de vergaande automatisering van het vliegen is de kans op catastrofale fouten klein, maar ook dit kan niet worden uitgesloten. Ook is er de mogelijkheid dat de piloten het vliegtuig opzettelijk hebben laten crashen, net als piloot Andreas Lubitz destijds deed met het toestel van Germanwinga.  ⚠️ Meld

 183. Noem je het gewoon een “goede bouwsteen” in de hoop geen of minder kritische vragen over je beleid te krijgen.
  Komt er dan 1, zeg je bijvoorbeeld: “We moeten vooruit kijken, omkijken heeft geen zin en vertraagt”. Ok

  Van der Steur: kritisch rapport over recherche goede bouwsteen

  Minister Van der Steur noemt het kritische rapport van gisteren over de recherche “een goede bouwsteen” om de recherche te versterken. Uit een onderzoek onder politiemensen, wetenschappers en journalisten rees een beeld op van stroperig overleg, onprofessioneel gedrag en een vrijblijvende cultuur bij de recherche.

  Van der Steur benadrukte na de ministerraad dat er ook veel goed gaat. Dat het rapport kritisch zou zijn, was volgens de minister de bedoeling. “We hebben 150 mensen uitgenodigd, van wie we wisten dat ze kritisch waren.” Hij wil er samen met de politie, het Openbaar Ministerie en de burgemeesters keihard aan werken om verbeteringen aan te brengen. Hij zei dat er eerder ook al allerlei maatregelen zijn genomen.

  De minister wilde er niet op vooruitlopen wat er precies moet gebeuren. “We gaan bekijken wat er financieel of in de capaciteit of op andere manieren nodig is.”  ⚠️ Meld

 184. @ 17:58 o.a.:

  Van Liempt live

  RTL Z, 22:00 uur

  – NRC-journalist Marcel Haenen, SP-Tweede Kamerlid Nine Kooiman en strafpleiter Richard Korver bespreken de schrikbarende conclusies van het rapport over de staat van de Nederlandse politie.

  En nu…er zouden mensen kunnen kijken naar:

  EenVandaag

  NPO 1, 18:15 uur

  – Een nieuw rapport over de politie schetst een vernietigend beeld van een incompetente organisatie: inefficiënte opsporing, ontbrekend vakmanschap, gebrek aan gedrevenheid en nog veel meer problemen.  ⚠️ Meld

 185. Het is de stijllozen ook opgevallen:

  Van der Steur DOLBLIJ met politiepuinhopen

  Vandaag is een ONTHUTSEND politierapport over het functioneren van de politie naar buiten gekomen. Niks werkt. Agenten bellen nog met Nokia 3310’s, de walkietalkies zijn van Fisher Price, driekwart van de politiewagens staat op slappe banden, tuig tappen geschiedt met een glas tegen de muur van een aanpalende kamer, alle politiehonden hebben staar en de wachtcommandanten kunnen geen orde meer houden in de kantine, alwaar de koffiemachines sinds 2004 niet meer zijn schoongemaakt. En ohja, niemand vangt boeven. Minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur heeft zojuist VERHEUGD gereageerd op dat nieuws. Hij is “blij” met het onthutsende rapport en noemt het “een mooie bouwsteen.” We spraken hem na afloop van de ministerraad: “Jongens, dit is werkelijk geweldig. Alles gaat zo vreselijk beroerd, dat we iedere kering in het tij alleen nog maar positief kunnen gaan ervaren. Dit rapport is een prachtige onderste bouwsteen om een nieuw fundament op te leggen. Met een beetje goede wil, en als die om betere CAO’s zeurende smerissen hun hoofd eens uit hun eigen hol halen in het kader van het nationale belang, kunnen we vanaf hier een glorieuze route naar succesvolle misdaadbestrijding inslaan. We weten nu waar de pijnpunten liggen en dat zijn stuk voor stuk schitterende verbetermogelijkheden. Er gaat zo veel mis, dat je alleen nog maar lichtpuntjes kunt zien. Zelden kreeg ik een rapport onder ogen dat zo veel houvast biedt voor constructieve reorganisatiekansen. Je moet de politie in de 21e eeuw toch een beetje als een startup behandelen: op de juiste plekken investeren, goed luisteren naar reacties uit de markt en als de feedback positief is, kun je opschakelen naar nieuwe niveaus. Werkelijk jongens, we staan aan de start van iets moois en ik ben blij dat ik die verantwoordelijkheid mag dragen!”, jubelde de minister, niet zonder wat overdadig speeksel met de woordenstroom mee te sturen. “Overigens”, voegde hij met opgestoken vinger nog toe, “3 km/u te hard op de snelweg heeft nog steeds een zeer hoge pakkans. Dus dat onderdeel van de successtrategie kunnen we keurig handhaven”, besluit een opgewekte Van der Steur. “En nu geen vragen meer en aan de kant, ik moet bitterballen gaan consumeren, de voetjes van de vloer tillen op de klanken van Coldplay en Noord-Koreaans klappen voor de MinPres op het VVD-congres. Tabee!” En enigszins verbouwereerd bleven wij achter, terwijl we langzaam bekropen werden door een groeiend gevoel van onveiligheid.


  ⚠️ Meld

 186. Klein stukje van Nieuwsuur.nl gisteren:

  De georganiseerde misdaad is steeds vaker betrokken bij het manipuleren van voetbalwedstrijden. Tot die conclusie komt de Europese politieorganisatie Europol. Criminele syndicaten zetten vaker inkomsten uit drugshandel of prostitutie in op de internationale gokmarkt.
  Volgens deskundigen moet matchfixing meer prioriteit krijgen bij justitie en politie. Ook kan de informatie-uitwisseling tussen landen beter en moeten de straffen omhoog.


  ⚠️ Meld

 187. In de donderdag-VK een hele aansprekende ingezonden brief (in de vorm van een Erdogan-gedicht) van Theo Maassen

  Heb eigenlijk geen zin en tijd om het af te drukken.

  Op aanvraag en als ie niet op www staat ,echter…


  ⚠️ Meld

 188. Voetbalclub Heracles wist zich afgelopen weekend te kwalificeren voor Europees voetbal en daar hoorde uiteraard een feestelijke huldiging op het Centrumplein in Almelo bij. Op het erepodium stal met name voetballer Illias Bel Hassani de show, vooral toen hij de duizenden aanwezige toeschouwers vroeg of zij meer of minder Marokkanen wilden. De voetballer ?? zelf een in Rotterdam geboren Marokkaanse-Nederlander nam daarmee PVV-leider Wilders en diens ??minder minder minder?? uitspraak op de hak. Het publiek in Almelo wist heel even niet goed hoe op de uitspraak te reageren, maar barstte uiteindelijk uit in gejuich.
  Daarop zette Bel Hassani een clublied in. (bron: Joop)


  ⚠️ Meld

 189. Nederland is dood- en doodziek. Mensen worden kapotgemaakt en het de verantwoordelijkheid wordt doodleuk op het slachtoffer zelf afgeschoven.

  Ik zie dit niet meer goed komen.  ⚠️ Meld

 190. Of is het een soort pubergedrag van een samenleving die nog moet leren omgaan met de veel grotere hoeveelheid aan mogelijkheden om te kunnen communiceren en daar nog de grenzen voor moet vinden?


  ⚠️ Meld

 191. Haags café weert haatprediker

  Het Haagse café Dudok heeft een bijeenkomst met de Zuid-Afrikaanse zanger en filmmaker Steve Hofmeyr afgelast vanwege diens racistische uitlatingen. Dat meldt het AD. Hofmeyr is omstreden vanwege zijn beweringen dat de zwarte bevolking van Zuid-Afrika verantwoordelijk is voor de Apartheid.
  Het verbod op de bijeenkomst was aangevraagd door Raadslid Fatima Faïd van de Haagse Stadspartij. Volgens haar is het onwenselijk dat ??deze man zijn verwerpelijke gedachtegoed in Den Haag verspreidt??. Faïd had het stadsbestuur verzocht optredens van Hofmeyr te voorkomen.
  Hofmeyr zou in Den Haag worden geïnterviewd door PVV-Kamerlid en ideologische medestander Martin Bosma. De PVV, doorgaans groot voorstander van het weren van haatpredikers, noemt het weigeren van Hofmeyr ??een schande??. Bosma is zelf auteur van een boek waarin hij beweert dat witte kolonisten Zuid-Afrika leeg aantroffen, waarna zwarte Afrikanen uit een buurland het paradijselijk avontuur van de kolonisten bruut verstoorden.
  In april werd in Amersfoort ook al een optreden van Hofmeyr geannuleerd omdat restaurant Zandvoort aan de Eem, waar het evenement plaatsvond, zich niet met de extreemrechtse zanger wilde inlaten. ??Zandfoort is blij dat zij hiermee hebben kunnen voorkomen dat dit gedachtegoed verspreid wordt in Amersfoort,?? liet de eigenaar weten.
  Martin Bosma heeft laten weten dat zijn gesprek met Hofmeyr gewoon doorgaat, zodra hij een nieuwe locatie heeft gevonden.  ⚠️ Meld

 192. Berichtje alleen nog maar op WEL.NL gezien

  LOS ANGELES (ANP) – Een schietpartij op UCLA, de universiteit van Los Angeles, heeft woensdag aan twee mensen het leven gekost. De schutter is nog voortvluchtig. De politie heeft de campus afgegrendeld, meldt UCLA.

  De politie kamt een van de universiteitsgebouwen, Engineering IV, uit op zoek naar de schutter. Volgens de universiteitskrant, The Daily Bruin, gaat het om een …………………………………blanke, in het zwart geklede man.

  Zal wel door de laatste 6 woorden: geen nieuwswaarde, over tot de orde van de dag.  ⚠️ Meld

 193. Overheid verspilt 600 miljoen: files terug ondanks extra asfalt

  Het is vrijdag en waarschijnlijk hebben velen vanmorgen weer lekker staan ronken in de file. De kans is groot dat dat ook op de A4 bij Leiden het geval was. Want ondanks de wegwerkzaamheden van minister Schultz om de filedruk te laten afnemen is het er geen spat beter op geworden. Dat betekent dat er 600 miljoen euro voor niets is geïnvesteerd. Dat concluderen de ANWB en de Verkeersinformatiedienst VID vrijdag, schrijft de NOS.

  De wegverbreding op de A4 bij Leiden, er kwamen drie tijdelijke smalle rijstroken bij, was nodig omdat er altijd file stond. Sinds 2014 is er nu een hoofdrijbaan met twee rijstroken en een aparte parallelbaan naar Amsterdam. In eerste instantie namen de files daadwerkelijk af na de werkzaamheden, maar dat was maar van tijdelijke duur. Het staat er nu weer constant vol en vast.

  De VID zegt nu dat het probleem voor ??een groot deel?? kan worden opgelost als er weer een extra rijstrook bijkomt, iets waar bij de aanleg van de weg ook rekening mee is gehouden. Rijkswaterstaat denkt dat het probleem ook al minder wordt als de wegmarkeringen worden aangepast en er een ruimere invoegstrook komt.

  Averechts effect
  Maar volgens veel verkeersdeskundigen leidt extra asfalt lang niet altijd tot een lagere filedruk. Sterker, meer rijstroken kunnen ook een averechts effect hebben. In het begin zie je nog wel dat de files afnemen, maar na verloop van tijd staat het verkeer uiteindelijk toch weer vast.

  Volgens de tegenstanders van extra asfalt zouden Rijkswaterstaat er beter aan doen te investeren in het spreiden van reistijden en het verbeteren van het openbaar vervoer. Maar de VVD lijkt daar ongevoelig voor en gaat vrolijk door met de uitbreiding van het wegennet. Op de planning staat nu onder andere de veel bekritiseerde verbreding van de A27 bij Utrecht. Twee jaar geleden nog bracht TU-Delft een rapport uit waaruit blijkt dat die verbreding niet rendabel is, maar daar heeft minister Schultz geen boodschap aan.

  Komende zondag wordt er in Utrecht tegen de verbreding van de A27 gedemonstreerd.

  (Bron: de NOS-link)


  ⚠️ Meld

 194. Goed bezig Hillary, kort en to the point:

  Tijdens een speech over buitenlands beleid sprak Hillary hardop uit dat Trump onvoorbereid en gezien zijn licht onvlambare karakter ongeschikt is voor ??een functie die kennis vereist, standvastigheid en een immens gevoel voor verantwoordelijkheid??. Volgens Clinton zou het dan ook volstrekt onverantwoordelijk zijn om Trump de leiding over het Amerikaanse leger of de atoomcodes toe te vertrouwen, omdat het niet moeilijk is voor te stellen dat hij een oorlog zou beginnen omdat iemand op zijn extreem lange tenen was gaan staan.


  ⚠️ Meld

 195. Klinkt goed:

  Vicepremier Lodewijk Asscher houdt er rekening mee dat hij zich kandidaat gaat stellen voor het partijleiderschap van de PvdA. In een interview met de Volkskrant van zaterdag zegt hij: ”Ik ga er wel over nadenken. Dat is logisch.”

  ”Je voelt in Nederland, en ook in andere landen van Europa, dat er weer behoefte is aan een soort samenlevingsrevival”, aldus Asscher.

  “Dat zal één van de onderliggende vragen worden bij de komende verkiezingen. Wil je samen vooruit, of toch ieder voor zich. Of ik daarin een rol speel, ga ik bekijken.”

  De kwestie van het PvdA-leiderschap gaat in het najaar spelen. Asschers naam valt in dat verband wel vaker, maar de minister liet zich er tot nu toe niet over uit.  ⚠️ Meld

 196. Uit The Youp of The Week (op het chatlog)

  Maar als hoofdpiet in een SUV sta je drie keer per dag op de vluchtstrook aan een agent uit te leggen dat je dat protserige kreng eerlijk verdiend hebt. Voordeel is wel dat je een keer excuses van Ardje van der Steur krijgt. Voor Ardje is dat niks bijzonders. Hij zit op een excuusgemiddelde van een keer per dag. Las nu weer dat hij als minister in de gemeente Zoetermeer reclame heeft gemaakt voor KPN. Hoezo? Waarom? Daarvoor gaat hij ongetwijfeld ??sorry?? zeggen. Er gaat ook een gerucht dat hij met een slokje op de cr?che op zijn ministerie ??de oude werkkamer van Joris Demmink?? heeft genoemd. Gaat hij vast en zeker ook nog verontschuldigingen voor aanbieden.  ⚠️ Meld

 197. ”Je voelt in Nederland, en ook in andere landen van Europa, dat er weer behoefte is aan een soort samenlevingsrevival”, aldus Asscher.

  Wat bedoelt Lodewijk nu eigenlijk? Wat is een samenlevingsrevival?


  ⚠️ Meld

 198. Saragasso vertaalt het als volgt:

  Voor de minder goede verstaander: hier kondigt Lodewijk Asscher, in een dubbelinterview met zijn buddy Mark Rutte in de Volkskrant, aan dat hij een gooi gaat doen naar het lijsttrekkerschap van de PvdA bij de komende verkiezingen.  ⚠️ Meld

 199. En als ik het zelf doordenk zie ik het als een keuze tussen de conservatieve partijen VVD, PVV en D66 en aan de andere kant de partijen die vooruit willen: PvdA, GroenLinks en de PvdD.


  ⚠️ Meld

 200. Dank voor je toelichting Bernard. Dus als ik het goed begrijp willen PvdA, GLen PvdD vooruit en de anderen niet. En hoe is vooruitgang dan gedefinieerd?
  Overigens, als het de keuze voor PvdA, GL en PvdD zou zijn dan schiet het dus niet op, want qua zetels gaan de door jou genoemde partijen niet hard genoeg vooruit om ook maar enigszins kans te maken op een Kamermeerderheid8)

  Holle kreet in het kwadraat van Linkse Lodewijk. Wat dat betreft maakt het weinig uit of je Samson, Asscher of Ahmed als lijsttrekker neemt.


  ⚠️ Meld

 201. Ard-update

  Alwéér een brief zoek op het ministerie van Veiligheid en Justitie

  Minister Van der Steur (Veiligheid en Justitie) kan de andere versies van de conceptbrief van de Teevendeal niet vinden. Dat schrijft hij in een brief aan de Kamer. De brieven zouden spoorloos verdwenen zijn in het computersysteem. D66-Kamerlid Kees Verhoeven had voorafgaand aan het debat van woensdag om de brieven gevraagd.

  De minister schrijft in de brief:

  ⤽ Naar aanleiding van het verzoek van het Kamerlid Verhoeven is gezocht naar een versie(s) van de Kamerbrief met aantekeningen van het Kamerlid Van der Steur, gestuurd tussen 28 mei en 2 juni. Aangezien deze versie(s) de directeur-generaal rechtspleging en rechtshandhaving nooit heeft bereikt kon deze versie(s) alleen met een ??restore?? van de mailbox van de toenmalig politiek assistent worden achterhaald. De ??restore?? over het jaar 2014 is uitgevoerd en heeft niets opgeleverd. ⤝

  Tijdens het debat van woensdag wordt de rol van Van der Steur bij de mislukte zoektocht naar ??het bonnetje van Teeven?? besproken. Van der Steur had het concept van een brief die toenmalig minister Opstelten daarover aan de Tweede Kamer moest sturen op maar liefst 18 punten van commentaar voorzien, waaronder suggesties om passages te verwijderen.

  SP-Kamerlid Michiel van Nispen zei tijdens het debat dat het resultaat van zes jaar VVD op het ministerie ??bestuurlijke chaos?? is. ??Iedereen op het ministerie is drukker met de vraag ⤽hoe vertellen we het de Kamer zonder politieke schade?⤝ dan de vraag ⤽hoe achterhalen we de waarheid?⤝??
  —-
  Kamerlid als hulpje minister

  Minister van Justitie Ard van der Steur (VVD) hielp als Kamerlid in 2014 zijn voorganger Ivo Opstelten (VVD) bij het beantwoorden van vragen aan de Kamer. Dat werd maandag duidelijk toen de aantekeningen openbaar werden die Van der Steur voor Opstelten had gemaakt. Van der Steur had het concept van een brief die Opstelten aan de Tweede Kamer moest sturen op maar liefst 18 punten van commentaar voorzien, zoals bijvoorbeeld ⤽waarom die niet verwijderen?⤝ bij de opmerking van Opstelten dat het feit dat hij de financiële afwikkeling in de Teeven-deal niet kan achterhalen ⤽geen bevredigende uitkomst⤝ is. De hele brief met aantekeningen is hier te lezen.

  Het is niet ongebruikelijk dat Kamerleden met ministers van hun partij overleggen, plannen smeden en informatie uitwisselen maar Van der Steur ging in zijn hulp zo ver dat hij de ongeschreven grenzen van de scheiding tussen parlement en kabinet ver heeft overschreden. Woensdagmiddag debatteert de Kamer opnieuw over de Teevendeal en komt de vraag aan de orde of Van der Steur als Kamerlid met zijn hulpactie de controlerende functie van het parlement ondermijnd heeft. Hij heeft zich immers geen volksvertegenwoordiger betoond maar spindoctor van de minister die hij geacht wordt te controleren. ⤽Dit is het weghouden van informatie,⤝ zegt D66-leider Alexander Pechtold tegen de NOS. Volgens PvdA-leider Diederik Samsom is het geen typische VVD-kwestie. Hij noemt de wens de minsier te helpen ??menselijk?? maar vindt dat Van der Steur wel te ver is gegaan.

  Toen Opstelten zich gedwongen zag af te treden vanwege geklungel werd hij opgevolgd door Van der Steur. Volgens Pechtold heeft het geen zin minster Van der Steur weg te sturen om wat hij als Kamerlid Van der Steur heeft gedaan. ⤽Maar voor de toekomst is het iets om rekening mee te houden.⤝

  VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra maakt zich geen enkele zorgen over de positie van zijn partijgenoot die maar door blijft modderen. ⤸Op een gegeven moment is het ook: ??door en boeven vangen?? ⤝, zegt hij tegen De Telegraaf.

  De SP is het meest kritisch op de rol van Van der Steur:

  ⤽ SP-Kamerlid Michiel van Nispen ziet zijn ??vrees?? bevestigd dat de VVD ??vergaande controle had over het ministerie van Veiligheid en Justitie??. Van Nispen: ??De belangen van de coalitie gingen boven de waarheid. Dat was ook Van der Steurs rol bij het meeschrijven aan de brief.??

  (Bron: Joop)

  Zakie-deel 36…in record tijd!


  ⚠️ Meld

 202. Ook een nogal politieke Youp

  Opname

  ⤽U moet het me nog een keer rustig uitleggen⤝, zei de aardige psychiater op zachte toon tegen de verwarde patiënt, ⤽nu haalt u te veel zaken door elkaar⤝.

  De man stak van wal: ⤽Het is heel simpel dokter. Er was een minister en die ging in debat met de Kamer, het parlement dus. En dat debat ging over een brief die de voorganger van die minister naar de Kamer had gestuurd. Maar die brief had hij niet zelf geschreven. Die had hij in elkaar geflanst met een Kamerlid. Het Kamerlid stuurde dus eigenlijk een brief aan zichzelf. Dan wist de minister wat het Kamerlid zou gaan vragen en het Kamerlid hielp hem met wat hij moest antwoorden. U denkt dat dit tegen de democratische basisregels is, maar er zijn verzachtende omstandigheden. De minister was op leeftijd en inmiddels heel erg vergeetachtig en het Kamerlid was een sneue brekebeen met een overvloed aan ambitie. De hele affaire ging allemaal over een bonnetje dat een bedrag vertegenwoordigde van meer dan vier miljoen euro. Dat bonnetje was zoek. Zoek is een beetje groot woord in dit geval. Het was niet zoek, maar het mocht niet gevonden worden. Dus er werd gewoon niet naar gezocht. Dat heet zoek. Dat had weer te maken met de rechterhand van de minister: de staatssecretaris om precies te zijn. Hij moest verdoezelen wat een officier van justitie lang geleden geregeld had met een stevige drugscrimineel. Sappig detail: de staatssecretaris en de officier van justitie waren dezelfde personen. De officier van justitie was inmiddels namelijk de staatssecretaris.

  De hele zaak liep niet goed af. Het bonnetje werd gevonden omdat het gewoon niet zoek was en de liegende minister en de jokkende staatssecretaris konden opzouten. De minister ging naar een tehuis voor oude, vergeetachtige ministers en de staatssecretaris werd weer Kamerlid. De brekebeen met te veel ambitie die de minister had geholpen met de brief werd de opvolger van de oude minister. Dat vond hij uiteraard geweldig. Maar nu kwam er een probleem. Op een dag werd bekend dat de zaak ingewikkeld in elkaar stak. De vergeetachtige minister had gekonkeld met het Kamerlid en daar moest zijn opvolger verantwoording voor afleggen. In de Tweede Kamer uiteraard. Maar de opvolger van de minister was dus ook dat Kamerlid dat de zacht dementerende minister toen had geholpen met zijn brief. Hoe kwam hij daar uit? Dat ging heel simpel. Het voormalige Kamerlid, de huidige minister dus, zocht vorige week contact met de fractie van zijn liberale partij en overlegde hoe ze dit in de Kamer zouden behandelen. De Kamerleden zouden zeggen dat dit volstrekt normaal is in een democratie. Een van die Kamerleden was trouwens de ex-staatsecretaris, die eerder in deze klucht de dienstdoende officier van justitie was. De officier van het bonnetje dat niet zoek was, maar niet gevonden mocht worden en daarom dus zoek was. Inmiddels heeft de minister gezegd dat hij als Kamerlid te ver is gegaan door namens de toenmalige minister een brief aan zichzelf te sturen en de Kamer heeft zijn excuses deze week aanvaard. Dat is een routineklusje voor de Kamer omdat de minister om het uur sorry zegt. Dat de Kamer de excuses van de minister heeft aanvaard was trouwens afgesproken in het vooroverleg tussen de minister en de fractie. Ook de ex-staatssecretaris en vroegere officier van justitie kon hier helemaal in vinden. De coalitiegenoot van de partij van de minister had al beloofd geen amok te maken. Best wel ingewikkeld omdat die partij vroeger principieel en links was. En graag een behoorlijk grote muil mocht opzetten tegen landen waar zaken niet deugden. Dat lieten ze nu even zo. Maar u hoort dokter, het verhaal is eigenlijk heel simpel⤝.

  De psychiater keek de man lang aan en zei toen zach: ⤽U bent inderdaad behoorlijk in de war. Ik vrees dat we u moeten opnemen!⤝

  ⤽Dat hoeft niet dokter⤝, lachte de patiënt, ⤽ik heb het gesprek al opgenomen. Met mijn iPhone om precies te zijn. Dat willen eigenlijk alle patiënten weet u dat? En dit gesprek zet ik op het internet of het wordt een stukje in de NRC⤝.

  De dokter keek verdrietig voor zich uit en mompelde: ⤽Ik geloof dat ik patiënt ben!⤝.

  Waarop de patiënt zei: ⤽Dat kunt u zo de politiek in!  ⚠️ Meld

Reageer