Eten verbouwen in lege gebouwen in Zwolle

Zwolle – Centrum Vers & Gezond levert hoogwaardige, gezonde groenten in een stedelijke omgeving en komt voort uit een samenwerking van zeven partijen, waaronder Natuur en Milieu Overijssel. Centrum Vers & Gezond is op zoek naar geïnteresseerde ondernemers om het ontwikkelde concept uit te voeren en zo het centrum verder te ontwikkelen.

De voornaamste doelstelling is een hogere voedselopbrengst per m2 met minder of geen gebruik van gewasbeschermers. Inpandige teelt die minder ontvankelijk is voor invloeden van buitenaf door klimaatbeheersing, echter met meer voedingswaarde en meer gezondheidsbevorderende eigenschappen. Uiteraard met een gegarandeerde afzet en opbrengst door vooraf gemaakte afspraken met afnemers.Met dit bijzondere uitgangspunt worden meer doelen behaald. Namelijk het tegengaan van en al daar nodig een oplossing bieden voor massale leegstand in (kantoor)gebouwen. In Zwolle is daar momenteel sprake van. Door diverse failisementen en een verminderde belangstelling voor de winkelgebieden Weeshuispassage en het Eiland is er sprake van een sterk toenemende leegstand in het winkelhart van de Hanzestad. Verder hebben bedrijventerreinen in Zwolle te maken met leegstand.

Om Vers & Gezond op te starten en het concept uit te voeren worden geïnteresseerde ondernemers geselecteerd. Ben je ondernemer, is de boodschap van Vers & Gezond je op het lijf geschreven, ben je een verbinder en heb je interesse? Wil je dat jij de (mede-) eigenaar wordt van Centrum Vers & Gezond, neem dan contact op met Willem Seine, 038-4250960, seine@natuurenmilieuoverijssel.nl.
Zeven organisaties hebben hun krachten gebundeld. Boerenfluitjes, Richter Reclame, Louis Bolk Instituut, HLB, Natuur en Milieu Overijssel, Countus accountants + adviseurs én de aanvrager De Groenfabriek vormen de projectgroep Vers & Gezond. Het project is medegefinancierd door de Provincie Overijssel.
 
Er bestaat een relatie tussen gezonde, verse voedingsproducten van gezonde teelt en de gezondheid van de mens. Daarom is Centrum Vers & Gezond in ontwikkeling. Vers & Gezond stimuleert korte ketens en gezonde teelt, door productie en verkoop van, onderzoek naar en voorlichting over verse en gezondheidsbevorderende voeding, te combineren. Dit alles in relatie tot humane gezondheid in een stedelijke omgeving, met een zeer aantrekkelijk verdienmodel.

Wat doet het Centrum Vers & Gezond?

Levert hoogwaardige groenten, deels uit eigen productie. Een gezonde plant levert immers gezonder, vers voedsel met eventueel meer gezondheidsbevorderende eigenschappen.
Continue onderzoek naar het optimaliseren van teelt en voedingswaarde en de hiermee samenhangende gezondheidsbevorderende eigenschappen, met als doelstelling een eerlijk en gezonder product uit een verkorte keten.
Produceert verse voeding in bebouwde omgeving, voor duurzame en efficiënte teelt met gegarandeerde opbrengst en als oplossing voor massale leegstand van gebouwen.
Geeft educatie en voorlichting over ‘nieuwe’ gewassen om transparantie te onderstrepen en kennis en ervaring te delen.

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Eten verbouwen in lege gebouwen in Zwolle”

  1. Is de publieke opinie net zover dat we vrijwel allemaal vinden dat een kip of een koe naar buiten moet kunnen, moeten de plantjes weer naar binnen… 😉

    Maar eerlijk, wat een maf idee. Hoe gaan deze plantjes van biologisch zonlicht en regen genieten? Of wordt dit eigenlijk een glastuinbouwgebied in hartje Zwolle, maar dan zonder glas? Ik ben heel benieuwd naar dat ‘aantrekkelijke verdienmodel’ en in hoeverre dat aantrekkelijk gemaakt moet worden door een flink betalende klant.

  2. leegstand in kantoorgebouwen…

    Ipv planten verbouwen zou je de leegstaande gebouwen ook kunnen ombouwen tot woon-units voor mensen die al jaren op wachtlijsten staan en/of mensen die in een gevaarlijke woonsituatie wonen (huiselijk geweld) en huisvesting behoeven en/of studenten.

  3. emmm, prima idee, dat ombouwen….
    Alleen ons geldsysteem zal dat niet toestaan, want stel je toch voor dat het aantal woningen flink toeneemt, dan wordt het aanbod groter, en daalt de prijs om te wonen. Dat is natuurlijk niet gewenst, want dan dalen de prijzen van woningen (koop en huur), en wordt de instandgehouden zeepbel van vraag en aanbod doorgeprikt, met alle ellende van dien voor de hypotheekbanken, projectontwikkelaars, andere grootkapitalisten en huiseigenaren (onder water).

Reacties zijn gesloten.