Fraterhuis Academie over animatie

Zwolle – Op zaterdag 12 maart staat de Fraterhuis Academie in het teken van animatie. Cibap, de vakschool voor verbeelding in Zwolle, toont met een vol programma van animaties een inkijkje in de inspirerende wereld van de nieuwe mediaproducten.

Cibap is de toonaangevende vakschool voor verbeelding in Zwolle waar talentvolle studenten worden uitgedaagd uit te blinken als toekomstig beroepsbeoefenaar. Docenten, studenten en alumni van het Cibap tonen met een vol programma van animaties een inkijkje in de inspirerende wereld van de nieuwe mediaproducten. Commercials, serious games, special effects, documentaires, videoclips, series, bumpers, station calls, voorlichtingsfilms; animatie is niet meer weg te denken uit de fascinerende moderne beeldcultuur. De Fraterhuis Academie is dé plek waar filmliefhebbers wat kunnen opsteken over binnen- en buitenlandse filmcultuur.

Het Fraterhuis nodigt filmkenners uit om in één van onze filmzalen college te komen geven over aspecten uit de rijke filmgeschiedenis en cinematografische actualiteit. Er is voldoende ruimte voor vragen en discussie.
 De Fraterhuis Academie is het onderwijsinstituut van het Fraterhuis. De colleges worden doorgaans gegeven in het Celekwartier, in het hart van de historische binnenstad van Zwolle. Colleges vinden in de regel plaats op zaterdag van 11.00-14.00 uur, inclusief pauze met aangeklede koffie, thee & Fraterwater plus een goodie-envelop.
 
Informatie
 Zaterdag 12 maart van 11.00-14.00 uur.
 Kaarten kosten 10 euro voor Vrienden / studenten (15 euro regulier).
 
Beeldbepalend
Met 80.000 bezoekers per jaar, twee 4K filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast startte in 2013 de Fraterhuis Academie, het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

Artikel delen:

Reageer