Succesvol eerste jaar voor Sympany

Zwolle – Het afgelopen jaar doneerden de inwoners van Zwolle 449.095 kilogram textiel in de textielcontainers van Sympany. Sympany bedankt hen voor deze mooie bijdrage aan de ruim 23 miljoen kilogram textiel die Sympany in heel Nederland over 2015 heeft ingezameld.

sympany.jpg 

Het ingezamelde textiel wordt gesorteerd, omgepakt en verwerkt in de 3 vestigingen van Sympany in Utrecht, Eindhoven en Assen. In 2016 komen hier nog eens 3 vestigingen bij. Textiel is te onderscheiden in ‘opnieuw te dragen’ en ‘niet opnieuw te dragen’ textiel. Textiel dat opnieuw te dragen is, wordt verkocht aan textiel- en sorteerbedrijven. Textiel dat niet opnieuw te dragen is, een groeiend deel, vindt zijn bestemming in nieuwe toepassingen. Samen met onze partners komen wij tot steeds betere inzichten en resultaten om van dit niet draagbare textiel nieuwe producten te laten maken. Dit doen wij in samenwerking met diverse bedrijven en fashiondesigners met als mooie resultaten nieuwe truien, spijkerbroeken maar ook isolerend en geluiddempend materiaal.

Wat gebeurt er met de opbrengsten van het ingezamelde textiel
Sympany werkt aan de zelfredzaamheid van mensen in binnen- en buitenland. In Nederland bieden we werkgelegenheid aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In Angola, DR Congo, Ethiopië, India en Malawi steunen we textiel gerelateerde projecten. In 2015 zijn daar 20.000 mensen gesteund waarbij duurzaamheid en zelfredzaamheid een belangrijke rol spelen.
 
In Ethiopië ondersteunen we in samenwerking met Solidaridad een project dat het gezinsinkomen voor 30.000 mensen en hun families verbetert met activiteiten gericht op duurzame en inclusieve groei van de Ethiopische kleding- en textielsector in overeenstemming met de internationale normen voor de kledingproductie. Allemaal mogelijk gemaakt dankzij uw gedoneerde textiel!
 
Over Sympany
Sympany is een van de grootste charitatieve textielinzamelaars in Nederland. In 135 gemeenten wordt met een kleine 50 medewerkers en bijna 2.400 textielcontainers jaarlijks ruim 23 miljoen kilogram textiel ingezameld. Sympany is begin 2015 ontstaan uit een fusie tussen KICI en Humana.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer