Zwolle krijgt eerste zelfoogsttuin

Zwolle – Binnenkort wordt in Zwolle de eerste zelfoogsttuin opgericht door de GroenteFabriek. Hierover vindt dinsdag 15 maart van 19.30 – 21.00 uur een informatieavond plaats in wijkcentrum De Pol in Zwolle Zuid.

Een zelfoogsttuin is een concept waarbij een grote variëteit aan groenten geteeld worden op percelen in of bij de stadsrand. Mensen die groente willen afnemen, kunnen een abonnement nemen, waarna zij vervolgens een jaar lang zelf kunnen oogsten. In tegenstelling tot supermarkten en groentetassen, zijn deze producten veel verser. Ook ligt de diversiteit van het aanbod hoger. Verder worden abonnementhouders door nieuwsbrieven op de hoogte gehouden wat er gebeurt in de tuin en kunnen ze op de tuin vragen stellen met de tuinsters.

De GroenteFabriek is een stichting die zich inzet voor de ontwikkeling van stadslandbouw in Zwolle. Aan de Nijverheidsstraat bevindt zich een 3000 m2 grote community tuin. Bij zorgboerderij De Huppe wordt nu een zelfoogsttuin ontwikkeld.
Voor meer informatie zie: www.groentefabriek.nl (nieuwe site en nog onder constructie) en GroenteFabriek  een inspirerende tuin
 
Info facebook: www.facebook.com/GroenteFabriek
Artikel delen:
Reacties 3
  1. Wat een goed nieuws! Eindelijk in Zwolle. Deze methode werkt perfect voor mensen die graag verse, gezonde & onbespoten groenten willen eten maar geen tijd of zin hebben om een moestuin te onderhouden. In veel steden in Nederland zijn deze tuinen een succes en een aanwinst voor de omgeving??


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.