Ultimate Frisbee weer naar buiten

Zwolle – Afgelopen zondag vond de laatste indoor competitiedag plaats voor de frisbeeërs uit Zwolle. Door de groei van het afgelopen jaar speelden ze afgelopen seizoen zelfs met twee teams. Vanaf nu trainen de Bluefingers elke dinsdagavond weer buiten om zich klaar te stomen voor het komende outdoorseizoen.

bluefingers_groepsfoto.jpg 

Voor wie niet bekend is met de sport: Ultimate Frisbee is een echte teamsport. Het is snel, dynamisch en je speelt het gemengd. Binnen speel je 5-tegen-5, buiten 7-tegen-7. Het is de bedoeling de frisbee in de eindzone van de tegenstander te vangen. Je mag niet lopen met de frisbee en er is geen lichamelijk contact toegestaan. Ultimate Frisbee is het ultieme voorbeeld van fairplay, er is namelijk geen scheidsrechter en de spelers zijn daarmee zelf verantwoordelijk voor het goede spelverloop. Dit maakt dat Ultimate Frisbee wedstrijden zich kenmerken door een goede sfeer, plezier en sportiviteit.

Ultimate Frisbee eens in het echt zien en meemaken? Elke dinsdagavond wordt er van half 8 tot half 10 getraind op sportpark de Marslanden te Zwolle. Iedereen is van harte welkom eens mee te trainen. Voor meer informatie kijk op www.bluefingersultimate.nl of mail naar info@bluefingersultimate.nl
Adres sportpark de Marslanden: Hyacinthstraat 66 te Zwolle

Artikel delen:

Reageer