Stadler treinen naar Kampen en Enschede

Zwolle – Zestien Stadler treinen zullen vanaf december 2017 vanuit Zwolle naar Kampen en Enschede gaan rijden. De Zwitserse treinfabrikant kreeg woensdag te horen dat de aanbesteding voor het grote treincontract aan hun gegund was. Het gaat om een contract ter waarde van 125 miljoen euro.

stadler.jpg

Voor een periode van vijftien jaar zullen de treinen door Stadler leverd en onderhouden worden. De in totaal negen treinen met drie rijtuigen en zeven treinen met vier rijtuigen hebben een maximum snelheid van 160 kilometer per uur. Van de treinen van het Flirt 3 serie is bekend dat ze weinig geluid produceren, energie efficiënt rijden en rolstoel toegankelijk zijn. De eerste treinen worden in juni 2017 geleverd. Na eerdere kleveringen aan de NS Reizigers en dochter Abellio gaat Stadler in Nederland een servicepunt openen. Het is nog onbekend welke locatie dat zal worden.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Jammer dat er niet voor de Waldorf trein gekozen is. Deze Stadlers zijn namelijk totaal ongeschikt voor dit traject en daarom de niet beste keuze.

  De Waldorf variant daarentegen beschikt over een restauratiewagon met Zweedse kok, een balkon voor cynische oude mannetjes en stille wagons waarin groene kikkers niet mogen kwaken.
  De bifi ontvangst is perfect, de Zweedse Kok tovert deze in een handomdraai uit zijn koksmuts. Als ingredient hiervoor gebruikt hij dan bij voorkeur Ms. Piggy.

  Jammer dus van deze verkeerde beslissing.  ⚠️ Meld

 2. Stadler heeft in het verleden in Nederland enkel nog aan Veolia en Arriva geleverd. De treinen op de Vechtdallijn (Zwolle-Emmen) zijn ook door Stadler geleverd. Het totaal aantal treinen van Satdler in Nederland komt na bovenstaande leveringen op ongeveer 150 stuks (100 Arriva/ 24 Veolia Limburg en dus 17 voor Zwolle-Enschede), een steunpunt in Nederland is dan ook logisch.


  ⚠️ Meld

Reageer