Topslagwerker bezoekt Jubal Zwolle

Zwolle – Woensdagavond 23 maart 2016 organiseert showband Jubal Zwolle voor de tweede keer een percussion clinic van een Amerikaanse topslagwerker. Dit keer zal Nico Owen zijn expertise en ervaring over drummen overbrengen op de Zwolse slagwerkers. De clinic vindt tussen 20.00 en 22.00 uur plaats in de Stilohal te Zwolle. Amerikaanse drum corps.

nico_owen-drumcorpseurope.jpg 

Showband Jubal Zwolle kenmerkt zich onder andere door het slagwerk (percussion) in de stijl van Amerikaanse drum corps. Dit is te zien en te horen aan het instrumentarium en de manier van spelen. De leden zijn altijd op zoek naar manieren om zich te verbeteren en daarom nodigen ze regelmatig mensen met de juiste kennis en ervaring uit. Vorig jaar gaf de Amerikaanse slagwerker Tom Gasparrini al een clinic en nu is het de beurt aan Nico Owen.

Over Nico Owen
Nico Owen heeft gestudeerd aan de Adams State University in Denver, waar hij zijn bachelor heeft gehaald als uitvoerend musicus. Hij begon zijn carrière in 2009 als snaredrumspeler bij The Blue Knights. Daarna heeft hij van 2010 tot en met 2012 een belangrijke rol gespeeld bij de wereldberoemde Cavaliers, die in 2011 een prijs hebben gewonnen voor de beste DCI Worldclass drumline.
Naast zijn enorme ervaring als slagwerker op topniveau, is Nico ook een veelgevraagde instructeur en geeft hij regelmatig clinics over de hele wereld. Nico woont en werkt momenteel in Brazilië. Daar werkt hij onder andere aan het integreren van Afro-Braziliaanse ritmes met dans en rudimental percussion. In de winterperiode van 2015/2016 is hij veel in Nederland, waar hij deel uitmaakt van het instructieteam van European X Indoor Percussion.
Clinic voor alle geïnteresseerden
 
De percussion clinic die Nico Owen op woensdag 23 maart 2016 in Zwolle geeft, is voor iedereen gratis toegankelijk. De Stilohal (Van Wevelinkhovenstraat 107 in Zwolle) is tussen 20.00 en 22.00 uur geopend voor publiek.

Artikel delen:

Reageer