Ruimte voor nieuwe leden bij de dahliatuinen

Zwolle – Mensen die van tuinieren en dahlia’s houden zijn bij de dahliavereniging Rondom De Peperbus aan het juiste adres. Vanaf eind maart tot november zijn enthousiaste leden druk in de weer in de tuinen aan de Ruusbroecstraat en de Leo Majorlaan. Dit jaar is er ruimte voor nieuwe leden. Heb je interesse, kijk dan op www.dahliazwolle.nl.

dahlia_zwolle.jpg 

Meld je op tijd aan in verband met het bestellen van dahliaknollen en stekken. Als lid huur je een bed van 14 m2 waarop je je eigen dahlia’s teelt. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor het kweken van snijbloemen en grassen. Tijdens de verenigingsavonden, maandag op de Ruusbroectuin en dinsdag op de Leo Majortuin, gaan de leden aan de slag in de verenigingstuin. Daar leer je in de praktijk meer over de teelt van dahlia’s, zoals het planten van de knollen, het bemesten en het dieven. Na gedane arbeid wordt er een bakje koffie of thee gedronken en gaan de leden met bossen verse dahlia’s naar huis. Leden kunnen het hele groeiseizoen door genieten van hun eigen bloembedden en van de rust en ruimte in de tuin.

Het onderhoud van een dahlia bed kost de nodige tijd. Daarom zijn er steeds meer leden die besluiten om met 2 personen een bed te huren. Wel zo praktisch en gezellig. Dahlia’s beginnen al te bloeien in mei, hebben hun top in de zomermaanden en met vorstvrij weer bloeien veel soorten door tot in november. Naast de werkzaamheden in de tuin worden in de loop van het seizoen ook activiteiten georganiseerd, zoals bloemschikmiddagen in verzorgingstehuizen, open dagen en plukmiddagen aan het eind van het bloeiseizoen.

Artikel delen: