Expositie ‘Pasen is voor mij…’ in Sionskerk

Zwolle – ‘Pasen is voor mij…’ Zo luidt de titel van de bijzondere expositie, die vrijdag 11 maart officieel wordt geopend en in de ruim twee weken erna te bewonderen is in de Sionskerk (Glanerbeek, Aa-landen).

Circa 40 cursisten van de schildergroepen in wijkcentrum De Bolder zijn op uitnodiging van de Sionskerk met het thema aan de slag gegaan. De resultaten zijn boeiend en inspirerend geworden. ‘Onder de schilders zelf werd het thema als een interessante opdracht ervaren’, zegt Tonny Eenkhoorn-Klijnstra. Zij leidt de schildergroepen die binnen het wijkcentrum van de Aa-landen wekelijks actief zijn. ‘Het werkte onderling aanstekelijk. Direct al waren zo’n dertig mensen enthousiast over deze uitdaging en gaandeweg kwamen er meer bij.’

Tonny Eenkhoorn was een jaar geleden ietwat verrast door de uitnodiging. ‘Vanuit de Sionskerk kwam Bert Dijkink bij ons met het voorstel voor deze expositie. In mijn eerste reactie heb ik hem gewezen op het feit dat onze schildergroepen een heel gemengd gezelschap vormen. Dijkink was echter helder: iedere deelnemer mag naar eigen inzicht zijn of haar ‘paasgedachte’ vorm geven. En zo is het ook gegaan. Mij is wel gebleken dat velen zich – alvorens aan de slag te gaan – verdiept hebben in het paasthema. Het leidde ook tot gesprekken, goede gesprekken. Tal van ideeen werden uitgewisseld; mooi om mee te maken.’
 
Kijkend naar de schilderijen die de expositie in de Sionskerk gaan sieren, constateert Tonny Eenkhoorn: ‘Ze zijn niet strikt religieus. Ook zijn metaforen verwerkt zoals ‘licht in de duisternis’ of ‘belofte en een nieuw begin’. Deze schildergroepen in de wijk in Zwolle-Noord beschouwen de expositie ook als een buitenkans. Het is voor menigeen ‘de grootste opdracht’ sinds ze het penseel hanteren.
De expositie ‘Pasen is voor mij…’ wordt op vrijdagmiddag 11 maart officieel om half vijf geopend door Jan Wellinghoff, voorzitter van de stichting Wijkgemeenschap Aa-landen. De Sionskerk opent die middag al om vier uur de deuren. Na de opening is er voor kunstenaars en anderen gelegenheid om bij een hapje en een drankje de schilderijen te bekijken.
De openingstijden: zaterdag 12 maart van 11.00 tot 16.00 uur, donderdag 17 maart van 13.30 tot 17.00 uur, zaterdag 19 maart van 13.00 tot 16.00 uur,donderdag 24 maart van 13.30 tot 17.00 uur en zaterdag 26 maart van 13.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.
 
De Sionskerk biedt tijdens de expositiedagen ook de mogelijkheid in het kerkgebouw deel te nemen aan een ‘meditatieve wandeling’, passend bij Pasen.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer