PEC Zwolle – De Graafschap voorbeschouwing

Zwolle – Zaterdagavond staat voor PEC Zwolle alweer de vierde thuiswedstrijd van 2016 op de menukaart. Om 18.30 uur wordt er in een uitverkocht IJsseldelta stadion afgetrapt tegen De Graafschap.

oefenduel_pec_zwolle-de_graafschap.jpg 

Duels tussen PEC Zwolle en De Graafschap zijn schaars. Zo werd deze wedstrijd pas twee keer eerder in de Hanzestad gespeeld op Eredivisieniveau. Beide duels leverde een overwinning op voor de Blauwvingers. In 1981 werd het 3-1 terwijl er in 2002 een 2-1 eindstand op het scorebord stond, waardoor Superboeren toentertijd degradeerde. De laatste ontmoeting een niveau lager is alweer zes seizoenen geleden. De thuiswedstrijd eindigde in 2-2 en ging vooral de boeken in door de welbekende stiftstrafschop van de huidige assistent-trainer Albert van der Haar. De aanvoerder mikte net iets te hoog, waardoor de bal tergend langzaam over het doel verdween. In Doetinchem wonnen de Zwollenaren dat seizoen op een koude decemberavond met 1-4. Ook deze jaargang was De Vijverberg PEC Zwolle goed gezind; in augustus 2015 werd het 0-3 door doelpunten van Wouter Marinus, Bart van Hintum en Sheraldo Becker.

Vorm 
De gasten uit Doetinchem hebben de smaak in 2016 goed te pakken. Waar het tijdens de eerste seizoenshelft nauwelijks lukte om punten te sprokkelen, is dat na de winterstop wel anders. Er werd gewonnen van Excelsior en ADO Den Haag, terwijl ontmoetingen met NEC, Willem II en Vitesse stuk voor stuk een punt opleverde. Daardoor lukte het de Superboeren om de grote achterstand richting SC Cambuur in te lopen. Twee weken geleden namen de Friezen de rode lantaarn tijdelijk zelfs over van De Graafschap. Alleen door de overwinning van vorig weekend op PEC Zwolle werd er wederom stuivertje gewisseld en staat de ploeg van Jan Vreman momenteel op de laatste plaats. PEC Zwolle vindt zichzelf terug op de negende positie. Door de twee overwinningen op Feyenoord en ADO Den Haag, hebben de Blauwvingers nog altijd zicht op een plaats in de play-offs om Europees voetbal. Aangezien de ranglijst dichtbij elkaar staat, is zelfs plek vijf nog binnen handbereik. De achterstand op deze positie bedraagt slechts drie punten. 
Schorsingen 
Maar liefst drie spelers zien het duel van zaterdagavond aan hun neus voorbijgaan vanwege een schorsing. De thuisploeg mist Ouasim Bouy die vanwege zijn twee gele kaarten in Leeuwarden één wedstrijd moet toekijken. De gasten uit Doetinchem missen zaterdagavond Tolgahan Cicek en Leon Kaak, die allebei ook één duel verplicht buiten de selectie verblijven. 
Scheidsrechter Van de Graaf gaat het duel in goede banen leiden. Hij wordt daarbij geassisteerd door de heren Geutjes, Bexkens en Oostrom. De wedstrijd is op de publieke tribunes uitverkocht. Heb je geen kaart weten te bemachtigen, volg het duel dan via Twitter of FOX Sports. Voor de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen Willem II zijn overigens nog wel tickets beschikbaar. Hier vind je alle informatie, hoe aan een entreebewijs te komen.
 
Bron: peczwolle.nl 

Artikel delen:
Reacties 9
  1. die Driver van de superboeren effut goed aan de ‘amstrings, dus doet niet mee. Geen idee wie uit onze ziekenboeg terugkeert. 3-18)


    ⚠️ Meld

  2. Van hintum weer terug in het veld en met een echt zaterdag avond sfeertje wordt dit een 3-0 winst! Graafschap speelt volgend seizoen jupiler!!


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.