Start bouw appartementen Geert Groote 3

Zwolle – Woningstichting SWZ heeft aan Schutte bouw & ontwikkeling het startsein gegeven voor de bouw van Geert Groote 3 en de sloop van Geert Groote 4 an de Geert Grootestraat in de wijk Dieze Oost.

geert_groote.jpg 

In beide nieuwe woongebouwen komen 22 huurappartementen. De uitstraling van de gebouwen 3 en 4 hebben een duidelijke link met de gebouwen Geert Groote 1 en 2. Het is de bedoeling dat beide appartementengebouwen voor de zomer van 2017 worden opgeleverd.

Geert Groote 3
Schutte bouw & ontwikkeling is gestart met het grondwerk en boren van de fundatiepalen. Er wordt gewerkt met een trillingsarme fundatiemethode. Op die manier blijft de overlast zoveel mogelijk beperkt. Na het aanbrengen van de boorpalen worden de funderingsbalken gemaakt. Vervolgens worden de vloeren van de begane grond aangebracht en worden de eerste contouren van het gebouw zichtbaar.
 
Geert Groote 4
SWZ heeft de oude maisonnetteflat overgedragen aan de aannemer. Zij beginnen binnenkort met het verwijderen van het asbest in het gebouw. Dit wordt op een verantwoorde manier gedaan door een gespecialiseerd bedrijf. Aansluitend wordt het gebouw gesloopt. De start van de bouwwerkzaamheden is gepland rond medio mei 2016.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.