PEC Zwolle wint van De Graafschap

Zwolle – PEC Zwole heeft zaterdagavond van De Graafschap gewonnen. In het eigen stadion werd de uitslag 2-1. De doelpunten kwamen op naam van Stef Nijland. Het was voor Zwolle de 100e thuiszege in de Eredivisie.

img_1390.jpg 

Zwolle begon met Bart van Hintum en Wout Brama in de basis, zij waren weer fit na blessureleed. Door een schorsing was Ouasim Bouy niet van de partij, eerder haakte Rick Dekker door een blessure al af. De thuisploeg begon scherp aan het duel en stond na een half uur spelen al met 2-0 voor. Eigenlijk had de score nog verder op moeten lopen, maar Lars Veldwijk stuitte op De Graafschap-doelman Hidde Jurjus. De spits was wel twee keer de aangever bij de treffers van Nijland. Bij de eerste kreeg Veldwijk de bal cadeau van tegenstander Bryan Smeets. Veldwijk liep richting doel en gaf breed op de meegelopen Nijland. De 2-0 was een plaatje. Een lange bal van Bart Schenkeveld werd met de borst door Veldiwjk klaargelegd. Nijland roste de bal strak in de kruising. ,,Een bekroning voor onze goede fase", vond Jans. 

img_1236.jpg 

img_1516.jpg

img_1333.jpg

   Via Lees verder meer foto’s…

In de tweede helft speelde Zwolle nauwelijks meer grote kansen bij elkaar. De Graafschap werd wat brutaler en kwam zelfs tot scoren. Invaller Nathan Kabasele ontsnapte aan de aandacht van de Zwolse defensie en schoot de bal beheerst langs keeper Mickey van der Hart. Vanaf dat moment bleven de Superboeren de bovenliggende partij. De thuisploeg beperkte zich tot tegenhouden en dat lukte wonderwel. De Graafschap had nog wat pogingen vanuit de tweede ;ijn en werd gevaarlijk via corners, inworpen en vrije trappen. ,,Ik ben wel opgelucht, maar het gaat uiteindelijk om winnen", vertelde Jans. Door de zege blijft PEC Zwolle meedoen om de play-offs om Europees voetbal. ,,Ondanks dat we wat spelers missen, blijven we meedraaien. Hopelijk lukt dat tot het einde van het seizoen."
Volgende week zaterdag wacht om 18.30 uur de Overijsselse derby met FC Twente in Enschede.
PEC Zwolle – De Graafschap 2-1 (2-0). 
Toeschouwers:  12.250 
Scheidsrechter:  Van de Graaf
Opstellingen:   
PEC Zwolle: Van der Hart, Schenkeveld, Marcellis, Lam, Van Hintum, Brama, Nijland (80. Van Polen), Ehizibue (83. Tanda), Marinus, Menig Veldwijk
De Graafschap: Jurjus, Will, Propper, Van de Pavert, Tesselaar, Diemers (46. Kabasele), Tarfi, Smeets (80. Parzyszek), El Jebli (71. Koolhof), Peters, Vermeij
Scoreverloop: 
23. Nijland 1-0 
32. Nijland 2-0 
67. Kabasele 2-1 
Bron: peczwolle.nl
 
img_1231.jpg
 
img_1303.jpg
 
img_1309.jpg
 
img_1312.jpg
 
 img_1338.jpg
 
img_1345.jpg
 
img_1358.jpg
 
img_1363.jpg
 
img_1379.jpg
 
img_1385.jpg
 
img_1435.jpg
 
img_1453.jpg
 
img_1457.jpg
 
img_1489.jpg
 
img_1504.jpg
 
img_1519.jpg
 
img_1551.jpg
 
img_1582.jpg
 
img_1592.jpg 
Artikel delen:
Reacties 6
 1. Mooi 3 punten verdiend, ondanks het matige spel in de 2e helft. Maar goed, enige wat telt is de uitslag en die was gelukkig goed.:)


  Maak melding

 2. Zeer bedenkelijk niveau vanavond, geen verbetering in het spel gezien t.o.v. vorige week behalve de uitslag. Dit moet snel veranderen anders gaat het niet goed.


  Maak melding

 3. drie punten in ’n tuk. Na een half uur staan we met 2-0 voor; tegenstander hangt in de touwen, en weer gaat PEC op eigen helft de bal rond spelen ipv de 3e te maken. En die King had toen al gewisseld moeten worden (tenzij er geen betere was): aanvallend durfde hij niets, en Jans moet hem nog maris de fijne kneepjes van het verdedigende positiespel van een rechtsbuiten uitleggen….


  Maak melding

 4. Blij met de punten, maar men, waarom schopten ze die derde er voor de rust niet in? Ze domineerden het eerste uur en dan geven ze het nog bijna weg.

  Gelukkig 3 punten erbij, maar tegen Twente volgende week moet het beter. Of niet en gewoon winnen van de failliete grootheidswaan van Saldo van der Laan en Joop Munterman, dat mag natuurlijk ook 😀


  Maak melding

 5. Mike70, man man man…geboren negatieveling hoor. Er is een compleet elftal geblesseerd. 2e helft was idd een drama, maar ja. Kan ook niet anders als je Kingsley ziet voetballen, van Hintum. Mijn god, die wil nog weg ook.


  Maak melding

 6. Heerlijke 1e helft, helaas zakken ze na 10 minuten in de 2e helft weg. Na de 2-1 ineens angstig voetbal. Heel vreemd. Er zit zoveel goed voetbal in de ploeg. Dan mag je toch niet angstig worden als de nummer laatst een doelpuntje maakt?

  Voor de rest van het seizoen gewoon rustig blijven en lekker voetballen. Het aantal geblesseerden wordt hopelijk snel minder, zodat je weer meer wisselmogelijkheden krijgt. Verder eindigt PEC gewoon in linkerrijtje en verwacht ik zelf het spelen van nacompetitie europees voetbal. Dat zou een mooi toetje zijn.


  Maak melding

Reageer