Lenteserie gitaarfestival Zwolle

Zwolle – De nieuwe lenteserie van het Internationaal gitaarfestival Zwolle was afgelopen jaar een groot succes. Daarom zal ook dit voorjaar de sfeervolle Waalse kerk in Zwolle het decor zijn van een concertserie speciaal voor de jongste generatie Nederlandse topgitaristen. De concerten vinden dit jaar plaats op vrijdagavond op 8 april, 13 mei en 10 juni om 20.00 uur.

gitaarfestival.jpg 

De lenteserie van 2016 trapt af met een primeur! Voor het eerst maakt een gitaarduo deel uit van de programmering. Dit duo bestaat uit Koen Hutten en Marlot Hendriks. Koen en Marlot studeren aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Het koppel treedt regelmatig op in het binnen- en buitenland. Hun repertoire bestaat met name uit werken van de grote meesters, zoals Manuel De Falla, Enrique Granados en Gabriel Fauré. In mei zal het de beurt zijn aan jeugdtalent Ruben Silva Kas. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij een indrukwekkend aantal concerten en prijzen op zijn naam staan.

Op het EGTA soloconcours won Ruben, nu 17 jaar oud, zowel in 2011 als in 2013 de eerste prijs én de publieksprijs in zijn leeftijdscategorie. In 2012 ontving Ruben de tweede prijs tijdens het Prinses Christina Junior Concours. In 2013 won Ruben het Meesters op de Gitaar concours, waarna hij speelde in de  Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam in het voorprogramma van Sanel Redzic. In 2014 en 2015 won hij respectievelijk een tweede en derde prijs in zijn leeftijdscategorie tijdens de voorronde van het Prinses Christina Concours in Den Bosch.  In 2015 speelde Ruben Kas een solo-optreden tijdens het Grachtenfestival in de Westerkerk in Amsterdam, en nu op vrijdag 13 mei in de Lenteserie van het Internationaal Gitaarfestival Zwolle! 
Als laatste in de serie speelt op 10 juni de veelbelovende en briljant spelende Jelena Ratkovic.Jelena is momenteel masterstudent aan het Conservatorium in Den Haag. Ze won al talloze prijzen op internationale concoursen, heeft verschillende onderscheidingen op haar naam staan en speelt op podia in binnen- en buitenland. Behalve als solist is Jelena regelmatig te horen in combinatie met sopraan Veronique van der Meijden en pianist Sanja Drakulic Ratkovic.
vrijdag 8 april 2016: Duo Marlot Hendriks & Koen Hutten
vrijdag 13 mei 2016: Ruben Silva Kas
vrijdag 10 juni 2016: Jelena Ratkovic
Alle concerten zijn in de Waalse Kerk, Schoutenstraat 4, Zwolle. De aanvang is om 20:00 uur.
Artikel delen:

Reageer