Be Quick behaalt een verrassende overwinning

Zwolle – Be Quick heeft op zaterdagmiddag een verrassende overwinning behaald op koploper Go Ahead Kampen. Met een gehavend team werd het maar liefst 1-4. Be Quick staat na vandaag op plaats 10 in de competitie.

"Een verdiende overwinning" zegt trainer Arnie Pot na afloop van de wedstrijd. Pot, die enige tijd niet op de bank zat, viert zijn terugkeer met drie punten. En dat was verrassend. "Veel fitte spelers hadden we vandaag niet, daardoor moest ik Kai Oord meenemen van het tweede en ook assistent-trainer Arie Smit stond bij de reservespelers genoteerd." Bovendien maakt A1-junior Robbin Uitslag zijn debuut als rechtsback in Heren 1.

“De eerste helft komen we een paar keer goed weg” zegt Pot. “Zij raken paal en lat. Bovendien staat Zandbergen nog een keer voor onze keeper.” Be Quick komt verrassend op voorsprong als Yordi Veldman in de 21e minuut een voorzet binnenkopt: 0-1. Zijn eerste competitie doelpunt van het seizoen, maar een belangrijke. Enkele minuten later kan het al 0-2 worden, maar Go Ahead Kampen komt er mee weg.

Pot: “In de rust hebben we duidelijk aangegeven, dat het niet moet gaan zoals in de vorige twee wedstrijden. We moesten blijven strijden en de voorsprong vasthouden.” Dit keer pakt het wel goed uit en kan Pot tevreden zijn. Go Ahead heeft het na de rust een stuk moeilijker. Pot: “Gelukkig was er strijd en bleven we in de organisatie voetballen. En uiteindelijk werden we gevaarlijk in de omschakeling.”

De 0-2 valt na een klein uur voetballen. Onur Tekay tekent voor zijn tweede seizoendoelpunt door een solo goed af te ronden. Een kwartier voor tijd is de wedstrijd gespeeld, als Dennis Horstman een voorzet van Sander Aarten binnenschiet: 0-3. In de 79e minuut wordt het voor de thuisploeg nog erger als Talha Özen een goede loopactie bekroond met de 0-4. Dat Zandbergen in het slot van de wedstrijd nog iets terugdoet doet nauwelijks ter zake. Daarmee komt er een zeer verrassende eindstand op de borden: 1-4. Het is ook een soort revanche voor de thuiswedstrijd toen Be Quick meer had verdiend.

In het rechter rijtje van de Eerste klasse D was deze overwinning meer dan welkom, want ook Zutphen, DTS, Sparta Enschede wisten te winnen. Met Be Quick, WHC en Vroomshoop gaan deze teams nu de strijd aan om uit de nacompetitie te blijven, want de nummers 7 en 12 worden gescheiden door slechts drie punten.

Pot telt na afloop z’n zegeningen: “Robbin Uitslag maakt een goed debuut. Bovendien doet Yordi Veldman het goed, ondanks dat hij niet heel veel heeft gespeeld dit seizoen.” In totaal kwamen vandaag vier spelers tot scoren die dit seizoen nog niet of nauwelijks hadden gescoord. Pot: “Je moet hopen dat dat vertrouwen geeft. Dat het scoren daardoor gemakkelijker gaat in de rest van het seizoen.”

Be Quick treft volgende week Enter Vooruit. De wedstrijd op ons eigen sportpark zal om 14.30 beginnen. Uiteraard hopen we u te verwelkomen.

Opstelling Be Quick: Wibo van Dijk, Robbin Uitslag, Floris Blom, Jeroen Horstman , Rutger Minkjan, Yordi Veldman(82. Cas Duiker), Dennis Horstman, Talha Özen, Sander Aarten, Bas Buimer, Onur Tekay.

Artikel delen: