Zwolse leerling en docent naar project in Thailand

Het afgelopen schooljaar (06-07) heeft het Carolus Clusius College diverse acties gevoerd voor ZOA vluchtelingenzorg. Naast het ophalen van geld voor ZOA (€ 22.789,35)  is er ook veel aandacht besteed aan de organisatie en wat deze zoal doet voor vluchtelingen in diverse landen. Leerlingen konden een sollicitatiebrief schrijven naar ZOA vluchtelingenzorg waar een “vacature”was uitgeschreven voor een ambassadeursschap.


Riska bij de tijgers…

Riska Ploeger uit HAVO 5 schreef de beste motivatie waarom ZOA haar zou moeten kiezen om deze functie te mogen vervullen. Riska mocht daarom van 31 oktober t/m 11 november  samen met docent Eveline Kester van het Carolus Clusius College naar Thailand om scholings- en landbouwprojecten van ZOA te bezoeken om vervolgens in Nederland hierover verslag uit te kunnen brengen en voorlichting over ZOA te kunnen geven.

Naast Riska Ploeger en Evelien Kester zijn ook de ZOA onderwijs coördinator Bert Koster mee en een leerling en docent van een school uit Lelystad.

Riska en Everlien zijn inmiddels aangekomen in Thailand en hebben er hun eerste dag opzitten. Zij houden een weblog bij: www.cccinthailand.waarbenjij.nu , daarop zullen zij tijdens hun reis verslag leggen en foto’s publiceren.

Artikel delen:
Reactie 1
 1. :DHaai,Riska.
  Als toerist is dit mij ook overkomen.
  De Thaien zijn meesters om het 1 toerist naar het zin te maken 😀
  Ik kan ieder aanbevelen de vakantie hier door te brengen.
  Mits goede voorlichting,ik woon hier al enkele jaren.
  De tijgers zijn verdoofd,dat geeft jou de kans zulke leuke foto,s te maken.
  1 tip,eet ,waar 1 Thai ook eet ,dan betaal je meest 20Baht voor 1 maaltijd,voor 1 pilsje betaal ik 22.- Thb.
  Begeef je tussen de gewone bevolking,dan maak je snel onvergetelijke vrienden.
  Zelf heb ik al heel goed contact met de staff van het koninklijk huis.
  En kom je eens weer hier ,heb ik in 1 mooie badplaats voor weinig 1 huis te huur ,4 personen kunnen daar voor 100 euro per maand ,op zichzelf zijn.
  Dus goedkoper kan je niet uit.
  veel plezier.  Maak melding

Reageer