Zwolle eert Herman Brood met festival

Zwolle – Dit jaar zou hij 70 jaar zijn geworden en dit jaar is het 15 jaar geleden dat Herman Brood zijn eigen leven nam. Een jaar waarin de symboliek met de kunstenaar op verschillende plaatsen en manieren tot uiting komt. Weduwe van Herman, Xandra Brood, heeft een boek geschreven over het leven van haar overleden geliefde. ‘Chez Brood’, de muziektheaterproductie geschreven door huisvriend Bart Chabot draait momenteel in de Nederlandse theaters en Wild Romance brengt dit jaar een nieuw album uit.



danu_lademacher.jpg 


Direct na de CD release “Out Of Heaven” op 10 maart zal Dany Lademacher’s Wild Romance een optreden verzorgen in Zwolle, de geboortestad van Herman Brood. Het optreden van de band op 11 maart in Schouwburg Odeon is onderdeel van een meerdaags eerbetoon. Zwolle is dan een week lang doordrenkt met alles dat aan Herman Brood doet denken. De Stadsbakker bakt ‘Herman’-Brood, een aantal restaurants in de binnenstad heeft Herman Brood gerelateerde gerechten op de menukaart staan, de stadsbeiaardier zal op het carillon van De Peperbus Herman brood songs spelen en Xandra Brood komt op vrijdag 11 maart haar boek signeren bij boekhandel Westerhof

.

Ambassadeurs

“Herman Brood is hier geboren, heeft hier gewoond en keerde regelmatig terug naar zijn stad. Menig Zwollenaar kende hem persoonlijk. Tal van redenen om juist dit jaar de kunstenaar feestelijk te eren, voor de stad en door de stad, want heel Zwolle doet mee”, aldus Ton Leensen, voorzitter van Horeca Evenementen Stichting Zwolle (HESZ) en initiatiefnemer van het festival. HESZ-ambassadeurs dj Hans Stroeve en Nachtburgemeester Jeroen van Doornik laten zich niet onbetuigd en zetten zich vol verve in om van deze Brood-week een succes te maken.


 
Rhythm & Blues

Het festival in Zwolle duurt van 7 t/m 12 maart. De show van Wild Romance op 11 maart is tevens de kick-off van het jaarlijkse, door de HESZ georganiseerde Rhythm & Blues festival, dat steevast vele bezoekers naar de Zwolse binnenstad trekt. Kaarten kosten 12,50 en op vertoon van het kaartje krijgen Brood liefhebbers na de show een gratis drankje in – bij de HESZ aangesloten – kroegen en cafés in de binnenstad. Deze gelegenheden eren de fameuze Zwollenaar elk op eigen wijze met livemuziek.


Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

9 gedachten over “Zwolle eert Herman Brood met festival”

  1. Plato schreef in de Phaedrus over de vier vormen van ‘goddelijke waanzin’. Een daarvan was de waanzin die door de Muzen werd ingegeven: een voorwaarde voor het ontstaan van poëzie. Een opvatting die tot op de dag van vandaag standhoudt: om creatief te zijn, moet je een beetje buiten de bestaande orde denken, en een andere naam die je daaraan kunt geven is waanzin.

  2. Ligt er een gedrogeerde zwerver buiten dan lopen mensen er met een grote boog omheen. Hijst hij zich op een podium en kan hij goed muziek maken dan is het opeens held.

    Ik oordeel niet (iedereen vult zijn leven maar lekker zelf in), maar ik verbaas me wel.

Reacties zijn gesloten.