Tijd voor de ander begint met tijd voor jezelf

Zwolle – Voor mantelzorgers die worstelen met hun planning en het gevoel hebben te weinig aan zichzelf of juist de ander toe te komen, organiseert Steunpunt Mantelzorg (ZwolleDoet!) de tweedelige training ‘Tijd voor de ander begint met tijd voor jezelf’.

‘Had ik maar meer tijd’, een veel gehoorde opmerking. Het lijkt wel of we steeds meer moeten en steeds minder tijd hebben. Wanneer je naast je gewone beslommering ook nog een extra zorgtaak hebt die veel tijd vraagt, kost dat extra energie. Een extra zorgtaak kan zijn dat je een gehandicapt kind hebt, een ouder die ziek is of een partner die een chronische ziekte heeft. 

De zorg kan bestaan uit regelwerk, praktische zorg en ondersteuning, maar ook het zorgen maken om de ander kan als een tijdrovende belasting worden ervaren.
Belangrijk is dat je dan tijd over hebt om de accu op te laden en dat je niet het gevoel hebt dat door je zorgtaken alle energie opraakt.

In 2 bijeenkomsten kijken de deelnemers van deze training hoe het mogelijk is om meer tijd voor zichzelf te maken. De data en tijden zijn: 31 maart van 14.00 tot 16.00 uur en 7 april van 14.00 tot 16.00 uur. De locatie is: De Drijber, Burgemeester Drijbersingel 11 in Zwolle. Deelname aan de training is gratis. Met iedere deelnemer wordt na aanmelding een kort telefonisch intakegesprek gehouden. Aanmelden: Steunpunt Mantelzorg (ZwolleDoet!), Nieske Huisman, n.huisman@zwolledoet.nl , 038 422 52 00.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer