Finales Grote Zwolse Verkeersquiz 2016

Zwolle – De finales van de Grote Zwolse Verkeersquiz 2016, voor basisschoolleerlingen uit groep 6, vinden plaats op donderdagmiddag 10 maart 2016 in Schouwburg Odeon (Blijmarkt 25). Klaas van Kruistum – bekend van tv-programma’s Zapplive en ‘Wie is de Mol?’ – presenteert de quiz. Tijdens de finales gaan acht klassen de strijd met elkaar aan om te zien welke school het meest weet over verkeersregels en het beste verkeersinzicht heeft.

De finales starten om 13.00 uur. Wethouder Jan Brink reikt rond 15.00 uur de wisselbeker uit aan de winnende school. Alle Zwolse basisscholen zijn uitgenodigd mee te doen aan de voorrondes van de Grote Zwolse Verkeersquiz 2016. Dertig basisscholen hebben hieraan deelgenomen, in totaal zijn dat meer dan duizend kinderen. Leerlingen van De Aquarel, Het Carillion, De Ichthus, Het Mozaiek, De Parkschool, De Schatgraver, De Wendakker en De Zevensprong scoorden het hoogst en mogen de finalerondes spelen.

De eindstrijd
Per school spelen de twee beste leerlingen mee in de halve finales. Klasgenoten kunnen ze aanmoedigen met spandoeken. De jonge deelnemertjes beantwoorden vragen over Zwolse verkeerssituaties die worden uitgebeeld door middel van foto’s. Het zijn praktijkgerichte situaties waarmee de leerlingen zelf ook in aanraking kunnen komen. 
De vier beste scholen spelen aansluitend mee in de finale. Het duo met de beste kennis van verkeersregels en verkeersinzicht wint de wisselbeker. Daarnaast is er een prijs voor de school met het leukste spandoek.
Verkeerseducatie
Zwolle is in 2014 uitgeroepen als beste fietsstad van Nederland. De gemeente werkt al sinds de jaren ’70 aan het verbeteren van het fietsklimaat en dus ook aan de fietsveiligheid. De gemeente Zwolle vindt verkeerseducatie op basisscholen erg belangrijk, dit blijkt onder meer uit de woorden van wethouder Jan Brink: “De gemeente Zwolle besteedt structureel aandacht aan verkeersveiligheid om ervoor te zorgen dat iedereen zo veilig mogelijk kan deelnemen aan het verkeer. Verkeerslessen voor kinderen zijn essentieel om te zorgen voor voldoende verkeerskennis bij deze kwetsbare groep in het verkeer. De Grote Zwolse Verkeersquiz helpt bij het verkrijgen van deze verkeerskennis en is een prachtig jaarlijks terugkerend evenement waarin verkeerseducatie en spelplezier samenkomen.”
Partners
De Grote Zwolse Verkeersquiz wordt dit jaar voor de zesde keer georganiseerd door Tref-ik verkeersadvies en de gemeente Zwolle. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de financiële bijdrage van de provincie Overijssel.
Artikel delen:
Reactie 1
  1. Ik zit op basis school de oosterenk en die doet ook mee met de verkeers quiz dus ik vroeg me af hoe dat zit mail effe terug als je weet hoe dat zit want onze school zit niet in het lijste


    ⚠️ Meld

Reageer