Week van Zorg en Welzijn 2016

Zwolle – Op 28 locaties in Overijssel zijn bezoekers van harte welkom om te zien hoe de zorg werkt. Neem bijvoorbeeld deel aan een rondleiding, geniet van vers gebakken koekjes en cupcakes en werk mee bij de Werkelaar in Zwolle. In Hengelo treedt een band van cliënten en medewerkers op. De teams van RIBW GO zorgen voor een hartelijke ontvangst.

In de week van 14 maart vindt voor de vierde keer de Nationale Week van Zorg en Welzijn plaats. Een moment voor zorginstellingen om hun deuren te openen voor het publiek en te laten zien hoe de zorg werkt. Ook dit jaar doet RIBW Groep Overijssel, instelling voor begeleid wonen, mee aan deze bijzondere week. “Cliënten kunnen bezoekers uitleggen wat het betekent om met ondersteuning zo zelfstandig mogelijk te leven.” Alle deelnemende locaties en de activiteiten staan op de website van de Week van Zorg en Welzijn: www.weekvanzorgenwelzijn.nl.

RIBW Groep Overijssel levert in Overijssel zorg aan ongeveer 3.000 mensen met een beperking als gevolg van ernstige psychische / psychiatrische problemen. Zij worden ondersteund en begeleid op het gebied van wonen, werken en welzijn, zodat ze hun dagelijks leven zo veel mogelijk zelf vorm kunnen geven. Bij de begeleiding gaat RIBW GO uit van de wensen en mogelijkheden van de cliënt en biedt de ondersteuning daar waar de cliënt woont, werkt, leert en recreëert.
Artikel delen:

Reageer