CDA wil aparte status RTV Oost

Zwolle – De Overijsselse CDA fractie wil dat RTV Oost een aparte status krijgt in de nieuwe mediawet van Staatssecretaris Sander Dekker. De CDA fractie heeft hierover vragen gesteld aan het college van GS.

De CDA fractie riep GS op actie te ondernemen richting Den Haag zodat RTV Oost net als de regionale zender van Friesland een aparte status krijgt in de nieuwe Mediawet. “We zijn bijzonder verheugd dat gedeputeerde van Hijum dit zo snel heeft opgepakt en een brief richting Den Haag heeft gestuurd om te pleiten voor een aparte status en eigen mediaraad voor RTV Oost”, aldus woordvoerder Jeroen Piksen. Met deze mediaraad zal de Overijsselse identiteit gewaarborgd kunnen worden.

 
Snel actie

De CDA fractie vraagt aan het college met spoed de bijzondere positie van RTV Oost onder de aandacht te brengen bij Staatssecretaris Dekker en de leden van de Eerste Kamer. Daarnaast wil het CDA dat GS pleit voor de uitvoering van de motie Ten Hoeve waarin de aparte status voor de Friese zender wordt geregeld en deze te verbreden met de positie van RTV Oost. Met de brief van gedeputeerde van Hijum zijn de eerste stappen hierin alvast gezet. 
 
Erkend

De CDA fractie is van mening dat RTV Oost een soortgelijke positie inneemt als Omrop Fryslân en de Limburgse regionale zender aangezien ‘het Limburgs’ net zoals het Fries en het Nedersaksisch door het Europees Handvest in 1997 is erkend als een minderheidstaal. Wat het CDA betreft zouden deze zenders dus ook op eenzelfde wijze behandeld moeten worden.
Artikel delen:
Reacties 13
 1. Waarom moet RTV Twente een aparte status hebben het meeste nieuwe komt uit Twente, Salland en de Kop van Overijssel hangen er maar een beetje bij aan, voor 1 uur tv per dag en daarna elk uur de herhaling zonde van het geld wat daar aan besteed wordt.>:(>:(>:(


  ⚠️ Meld

 2. Ik heb wel eens geturfd, ongeveer 75% is nieuws uit Twente. Het verdiend de naam RTV Oost niet, en al helemaal geen aparte status.


  ⚠️ Meld

 3. nee Leonardo, een regelmatige kijker van RTV Oost maar erger mij over de vele aandacht voor Twente en de matige aandacht voor de rest van de provincie.


  ⚠️ Meld

 4. Het lijkt mij wel overzichtelijker om RTV OOST, RTV overijssel als naam te geven.
  Als die naam dan waar gemaakt moet worden, zal het nieuws meer spreiding krijgen over onze provincie. Met OOST in de naam lokt dat ook bijna uit om daar dan ook nadruk te leggen op nieuwsgaring. En verder hebben alle buur RTV’s ook gewoon de naam van hun provincie. 🙂


  ⚠️ Meld

 5. Vindt rtv twente zowiezo niet meer van deze tijd. Is erg oubollige oudewetse omroep. Ze doen steeds dingen (na apen) wat anderen al jaren doen. En sinds oost niet meer in zwolle zitten maar in twente is het idd meer omroep twente wat de klok slaat. Bovendien… wat moet je nog met al die regionale en lokale omroepen? De nieuwe generatie zal er zeker niet op afstemmen en als de huidige generatie er niet meer is kunnen ze helemaal weg en de huidige generatie zitten ook ruimschoots aan de smartphone of tablet voor nieuws voorziening. Ook rtv zoo kan weg. Die zijn alles behalve actueel en professioneel. Pure geld verspilling.


  ⚠️ Meld

 6. Ik denk ook dat met de huidige luisteraars en kijkers rtvoost vanzelf uitsterft. Net als het “nedersaksisch”.
  DalfsenNet en WeblogZwolle zijn voorbeelden van toekomstgerichte ontwikkelingen. Overigens begint laatsgenoemde volgende maand met achtergrondmuziek8)


  ⚠️ Meld

 7. Waar verdient hij eigenlijk zo belachelijk veel geld mee?
  Wat is de kijk- en luisterdichtheid?
  Door wie wordt RTV Oost in de lucht gehouden, in een provincie hoofdstad waar het gesubsidieerde RTV Zoo al sinds mensenheugnis faalt?
  Idioot en ongepast salaris voor directeur Oost.[/url]

  In Zwolle hebben ze dus zo goed als een monopolie.


  ⚠️ Meld

 8. Nu op ’t journaal over het loonstrookje van 2017. Zou bovengenoemde Oude-Wesselink in 2017 nog meer verdienen dan de genoemde ??192.000,00 (over 2015) :o>:(


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.