Petitie sterkt Wildness

Zwolle – Muziekfestival Wildness voelt zich gesterkt om in de toekomst terug te keren, door de succesvolle petitie op internet. Zwollenaren uit alle geledingen steunen de actie om het festival voor Zwolle te behouden.

wildness_zwolle.jpg 

Wildness: "We hadden afgelopen vrijdag niet kunnen vermoeden hoeveel reacties we zouden ontvangen, het was geweldig om te zien hoe erg Wildness leeft!! De motivatie om door te gaan met Wildness is groter dan ooit, ondanks de grote tegenslag die we hebben moeten incasseren! Een van onze bezoekers heeft een petitie opgezet die inmiddels al ruim 3.500 keer is getekend, maar dat kan natuurlijk nog veel meer worden! Hij wil deze petitie gaan aanbieden aan de gemeente om te laten zien dat Wildness (en festivals in het algemeen) thuishoren in Zwolle".

Artikel delen:
Reacties 25
 1. Volgens mij kan de initiatiefnemer de petitie beter aanbieden bij de organisator. De gemeente kan de organisator niet dwingen om het festival te houden.


  ⚠️ Meld

 2. De logica is weer ver te zoeken. De organisatie besluit om Wildness af te gelasten. Er komt een petitie dat Wildness door moet gaan. En de organisatie voelt zich gesterkt. Wie het snapt, mag het zeggen?


  ⚠️ Meld

 3. De organisatie moet het festival aflassen vanwege rechtzaken die de rijke stinkerds van huds aan gaan spannen als ze doorgaan. Dit in combinatie met laffe decibelnormen die door de gemeente worden gesteld onder druk van huds.


  ⚠️ Meld

 4. De rechter zou wildness nog steeds in hun gelijk stellen omdat ze niks verkeerd doen, het probleem is dat festivals niet zo’n diepe buidel hebben om rechtzaken uit te financieren.


  ⚠️ Meld

 5. Abouali, je moet niet zo slachtoffertje spelen. Festivals zijn geen goede doelen, het zijn commerciële ondernemingen. Daar gaat meer geld in om dan een paar “rijke stinkerds” bij elkaar kunnen leggen. En dan nog – een gang naar de rechter is een heel legitieme manier om een belangenverschil te beslechten. Als Wildness daar bang voor was, hadden ze ook gewoon het volume omlaag kunnen doen. Om het festival af te lasten was echt hun eigen beslissing. Verantwoordelijkheid afschuiven is te makkelijk.


  ⚠️ Meld

 6. Riet, ik ga er gemakshalve van uit dat je geen festivalgerechtigde leeftijd meer hebt. Gewoon het geluid wat zachter zetten is geen optie, want in de open lucht hoort muziek hard te staan wil je er van kunnen genieten. Bij die “muziek” van herman van veen afgelopen grachtenfestival stond het geluid ook dermate hard dat je op enige afstand niet met elkaar kon communiceren. Dit midden in de binnenstad. Dit zodat je niet gestoord word door het geluid van de aggregaten en motorboten om je heen.
  Toch hoor je huds daar niet over, deze mensen zijn er enkel op uit om muziek die hun (en mij overigens) niet aan staat te verbieden. Rancuneus fascisme van een stel bekrompen rijke mensen, waar iedere weldenkende burger tegen zou moeten zijn.


  ⚠️ Meld

 7. ik ga er gemakshalve van uit dat je geen festivalgerechtigde leeftijd meer hebt

  Discrimineert Wildness op basis van leeftijd? Dat had ze nog een rechtszaak extra op kunnen leveren! 😉

  Bij een festival gaat het niet om de kwaliteit van de muziek, want daarvoor kan je beter een cd (of lp) opzetten. Publiek zelf is tijdens een nummer ook niet stil, dus af en toe het geluid van een aggregaat of motorboot tussendoor is daar helemaal op z’n plek en zou juist sfeerverhogend moeten zijn.


  ⚠️ Meld

 8. 0Bericht door Abouali, op 8 maart 2016 22:08
  De rechter zou wildness nog steeds in hun gelijk stellen omdat ze niks verkeerd doen

  Glazen bol thuis?


  ⚠️ Meld

 9. Riet, ik ga er gemakshalve van uit dat je geen festivalgerechtigde leeftijd meer hebt

  Rancuneus fascisme van een stel bekrompen rijke mensen

  Bedankt Abouali voor dit inkijkje in je rancuneuze vooroordelen. Het doet mijn sympathie voor het festival niet toenemen.


  ⚠️ Meld

 10. laffe decibelnormen, vooroordelen, huds, ….
  de verwijten vliegen weer over en weer

  maar ondertussen is het gewoon de organisatie die de stekker eruit getrokken heeft omdat men binnen de gestelde normen geen festival denkt neer te kunnen zetten waar mensen een kaartje voor zullen kopen.
  En de organisatie doet het kennelijk ook niet voor niets.


  ⚠️ Meld

 11. Door een paar zure buurtbewoners gaat het festival niet door. Ik heb ook niet meer de festival gerechtige leeftijd, maar ik snap wel dat “gewoon het geluid wat zachter zetten” geen optie is. Laat die buurtbewoners voor die ene keer (tot 24 uur) oordopjes indoen en niet zo zeiken.


  ⚠️ Meld

 12. Het is gewoon triest om te zien dat de gemeente Zwolle zich al jaren verzet tegen Dance muziek. De regels worden telkens meer aangescherpt tot de organisaties zelf stoppen. Vervolgens kan de gemeente zeggen: ” oh, maar wij hebben niets gedaan. Het waren de organisatoren zelf”. Ook probeert de gemeente, Dance muziek te weren van het centrum tijdens Koningsdag. Echt belachelijk!


  ⚠️ Meld

 13. Het is gewoon triest om te zien hoe makkelijk mensen naar de gemeente wijzen, of naar “een paar zure buurtbewoners”. Die buurtbewoners maken gewoon gebruik van hun wettelijk recht, en aangezien andere festivals niet massaal de stad ontvluchten, mag ik aannemen dat het met de aanscherping van de regels ook wel meevalt. 75 dB is helemaal niet zo zacht. Houd eens op met dat slachtoffergedrag. Wildness wordt geleid door volwassen mensen die zelf verantwoordelijk zijn voor hun beslissingen. Als de regels echt te streng zijn, had Wildness ook naar de rechter kunnen stappen.


  ⚠️ Meld

 14. @ Riet Pluim, Wat ontzettend makkelijk om zo te discussieren, “als je je recht wilt halen, doe je dat bij een onafhankelijke rechter”, “die buurtbewoners maken gewoon gebruik van hun wettelijke recht” enz enz, idd ze maken gebruik van de manieren om een dergelijk festival tegen te houden maar houden ze daarnee ook rekening met de duizenden die het wel leuk vinden en er geen probleem mee hebben?, en “gewoon het volume omlaag doen”??, naar 75db??, enig idee hoeveel/hoe hard 75 db is?, dat is het niveau wat een stel flink discussiërende mensen maakt zonder te schreeuwen (2 mensen in dit geval), geloof me, met dat niveau is het onmogelijk een goed/leuk festival te organiseren, nee, in dit geval komt het neer op verdraagzaamheid, elkaar iets gunnen en dat is iets waar het “recht” niets mee kan, daarom dat rechters ook vaak klachten terecht achten, Dus mijn inziens: wees wat verdraagzamer, accepteer wat meer van elkaar, houdt rekening met elkaar, dan moet een festival mogelijk zijn (buurtbewoners moeten geen onmogelijke dingen eisen (die 75db is dus zoiets onmogelijks) waardoor een festival onmogelijk wordt, een festivalorganisatie moet proberen overlast waar mogelijk te beperken (dus geen 100+ db)


  ⚠️ Meld

 15. @E.Smit, – “Wat ontzettend makkelijk om zo te discussieren” Dat zeg je alleen maar omdat je het niet met me eens bent. Vind je “een paar zure buurtbewoners” wel een waardige discussie dan? En waarom zou Wildness niet naar de rechter kunnen als de buren dat wel kunnen? En waarom zouden de buren wel rekening moeten houden met Wildness, maar niet andersom? Ik woon meer dan zeven kilometer van de Wijthmenerplas en nog hoor ik de herrie. Ik wil me niet voorstellen hoe het in Wijthmen is!


  ⚠️ Meld

 16. Herrie” is subjectief…hoor zelf niet/nauwelijks herrie-klachten. Zeker niet buiten een cirkel van 7 kilometer. Je zou je bijna af kunnen vragen of die “herrie” misschien aan de waarnemer kan liggen 😮


  ⚠️ Meld

 17. @Riet Pluim: Lees Uw laatste reactie zelf nog maar eens goed door, ik heb de woorden “zure buurtbewoners” nooit gebruikt, en wildness kan idd naar de rechter stappen maar doet het niet omdat ze net als ik weten dat ze dat weer stuklopen op de harde cijfers en maten van de wet. En als laatste “waarom zouden de buren rekening moeten houden met wildness en niet andersom”, alleen deze opmerking toont dus dat U niet goed leest, want ik schrijf toch echt duidelijk dat beide partijen rekening met elkaar moeten houden (en ook tolerant, verdraagzaam e.d), de oplossing ligt in het grijse gebied van die woorden, niet in de starheid van de wet maar ook niet in het ongelimiteerd overlast bezorgen van wildness.
  Het moet echter ook niet zijn dat een handjevol de mogelijk heeft de starheid van de wet zo handig te gebruiken, dat een wildness op deze manier wel gedwongen wordt te stoppen omdat ze op deze manier (binnen de gestelde normen van de wet)letterlijk geen leuk festival kunnen creeren.
  Wildnes heeft duizenden bezoekers vele voorstanders, dat moet ook meewegen vind ik, het brengt duizenden een leuke dag vol vermaak en plezier mijn inziens is dat ook belangrijk en zou ook mee moeten wegen


  ⚠️ Meld

 18. Maar @E.Smit, dat weegt toch ook mee? Er is helemaal niemand die zegt dat Wildness niet door mocht gaan, behalve Wildness zelf. En nee, jij hebt de woorden “zure buurtbewoners” nooit gebruikt, maar je zegt er ook niets van, en je verwijt mij wel dat het “makkelijk om zo te discussieren” is terwijl ik gewoon mijn standpunt uiteenzet.

  @dick – Het ging me niet om mezelf, maar als indicatie van hoe hard het geluid eigenlijk is. Het is toch van de zotte dat ik op die afstand ?berhaupt iets kan horen? Kun je nagaan hoe het voor de buurt moet zijn.


  ⚠️ Meld

 19. @e.smit de grens is gesteld op 75 dB(a), niet op 75 dB.

  Het moet echter ook niet zijn dat een handjevol de mogelijk heeft de starheid van de wet zo handig te gebruiken, dat een wildness op deze manier wel gedwongen wordt te stoppen omdat ze op deze manier (binnen de gestelde normen van de wet)letterlijk geen leuk festival kunnen creeren. 

  Met andere woorden: de partij die het recht aan zijn zijde heeft moet zijn mond dicht houden en de partij die niet binnen de wettelijke normen wil blijven moet z’n gang kunnen gaan? Zullen we dan gelijk maar alle wetten afschaffen en per geval bekijken wat de meerderheid wil?


  ⚠️ Meld

 20. Ben ik nou de enige die zich niet voor kan stellen dat die paar decibel zo cruciaal is om een festival door te laten gaan 😮  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.