Regionale Onderbouwdag Zwolle

Zwolle – Op woensdag 16 maart 2016 vindt in Regardz Buitensociëteit Zwolle de Regionale Onderbouwdag plaats: een inspirerende dag voor iedereen die werkt met jonge kinderen. De ROB-dag is een initiatief van Centraal Nederland, IJsselgroep Educatieve Dienstverlening en de Educatieve Academie van Hogeschool Viaa.

Onderwijsontwikkelaar Bea Pompert van ‘De activiteit’ verzorgt tijdens de ROB-dag de centrale inleiding, getiteld ‘Durf te spelen, juist in de 21e eeuw!’ Die aansporing is volgens Pompert niet nodig voor de meeste jonge kinderen. Zij doen niets liever dan spelen en onderzoeken. Maar hoe kun je de leerprocessen in jouw school laten aansluiten op die natuurlijke houding van kinderen? Hoe spelen leerkrachten mee met kleuters, zodat dat spel bijdraagt aan betekenisvol en functioneel onderwijs? ‘Durf te spelen!’ is dan ook vooral een oproep en uitdaging voor leerkrachten.

Programma
Tijdens de ROB-dag volgen de deelnemers een afwisselend programma met workshopinhouden die direct toepasbaar zijn in het klaslokaal. Voor deze dag hebben zich ruim 400 leerkrachten opgegeven. Een totaaloverzicht van het workshopprogramma van de ROB-dag vinden geïnteresseerden op de website: www.viaa.nl/rob.

Artikel delen:

Reageer