Fraterhuiskamer: Premièrefilm ‘Brooklyn’

Zwolle – In Filmtheater Fraterhuis vindt op donderdagavond 17 maart om 19.00 uur het Première Praatje plaats. Een prikkelende inleiding voorafgaand aan de premièrefilm ‘Brooklyn’ in onze karakteristieke Fraterhuiskamer. Een unieke kans voor bezoekers om alvast een kijkje te nemen in de Fraterhuiskamer in wording.
 
fraterhuiskamer.jpg 
 
Première Praatje
Filmburgemeester Constant Hoogenbosch verzorgt iedere derde donderdagavond van de maand een Première Praatje bij de premièrefilm van die dag. In onze karakteristieke Fraterhuiskamer licht hij voorafgaand aan uw bezoek aan deze actuele film al een tipje van de sluier op. Hij plaatst de film in een bredere context, en voorziet u van handvatten om verder te kijken. Op donderdag 17 maart leidt hij het ontroerende drama ‘Brooklyn’ van regisseur John Crowley in. Het scenario is geschreven door Nick Hornby en is gebaseerd op het gelijknamige, bekroonde boek van Colm Tóibín.  
 

Brooklyn
Op donderdag 17 maart is de première van ‘Brooklyn’ over de jonge vrouw Eillis (Saoirse Ronan) die in 1950 verhuist vanuit een klein dorp in Ierland naar Amerika om in Brooklyn te gaan werken en carrière te maken. De verlegen Ierse vrouw doet haar best zich aan te passen aan de harde realiteit van het New York uit de jaren vijftig. Het lukt haar een leven op te bouwen en ze wordt verliefd op de Italiaans-Amerikaanse Tony. Wanneer een tragedie binnen de familie haar dwingt terug te keren naar haar oude gemeenschap in Ierland en de jongeman Jim haar het hof maakt, raakt ze in dubio over waar haar toekomst ligt. Eillis zal een keuze moeten maken tussen twee landen en twee verschillende levens.

Informatie
•Tijdstip: 19.00 – 20.15 uur [start filmvoorstelling om 20.30 uur]
•Kosten: 5,00 inclusief koffie/thee [exclusief toegang tot de filmvoorstelling]
•De kaartverkoop is ter plekke aan de kassa van het Fraterhuis en online.
•We vragen bezoekers zich te melden bij de kassabalie van het Fraterhuis.

Fraterhuiskamer
In het historische Celekwartier in de binnenstad van Zwolle bevindt zich sinds 2016 de karakteristieke Fraterhuiskamer. Een cinematografische ruimte waar beeldcultuur centraal staat. De Fraterhuiskamer beschikt over geavanceerde film- en beeldtechniek, catering, een intiem terras en biedt plaats aan maximaal 50 personen. In een informele setting is er in de Fraterhuiskamer ruimte voor films, documentaires, fringe, educatie, lezingen, workshops, feestjes en (besloten)verhuur. Een unieke locatie voor film, beeld en media. Kortom dé plek voor en door filmliefhebbers.

Artikel delen:

Reageer