Gezonde voeding voor hart en longen

Het Longpunt Zwolle organiseert samen met De Hart & Vaatgroep een bijeenkomst met het thema:’Gezonde voeding voor hart en longen’ op donderdag 24 maart om 14.00 uur. Locatie: Nieuwe Haven, Burg. Vos de Waelstraat 1 te Zwolle.

Goede voeding is belangrijk voor mensen met een chronische longziekte en of een Hart & vaataandoening. Soms hebben mensen te maken met ondergewicht of overgewicht en is er extra aandacht nodig van een diëtiste. Maar het kan ook zijn dat u bepaalde voedingstoffen nodig heeft of mogelijk beter kunt vermijden. Mw. N. Wiersma diëtiste van Ijsselheem zal deze middag over gezonde voeding verzorgen. ijdens en na de presentatie kunnen de bezoekers aangeven wat hen bezighoudt en kunnen zij vragen stellen aan de gastspreker. 

Wie een longziekte heeft krijgt natuurlijk de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische ziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor je betekenen?

Lokale samenwerking
In Zwolle wordt samengewerkt met ICARE Thuiszorg, Isala en Ijsselheem en Longfonds.
Longpatiënten en hun partners kunnen maandelijks naar het Longpunt; een themamiddag met informatie en voor het delen van elkaars ervaringen, maar ook om in gesprek te gaan met longverpleegkundigen, longartsen, huisartsen en fysiotherapeuten.

Gratis deelname
Iedereen kan gratis deelnemen aan Longpunt. Informatie via tel. (06) 51006815. Mensen die komen wordt verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van.

Artikel delen: