Ludieke actie Bevrijdingsfestival Overijssel

Zwolle – Het grootste Bevrijdingsfestival in Nederland start een uniek crowdfunding project op. Voor 25 euro kan iedere bezoeker het podium enige tijd ‘helemaal voor zichzelf’ hebben. ‘Podium Sjoerd’ of ‘Podium Emma’ leveren unieke fotomomenten op. Doel van de actie is het publiek betrekken bij het vieren van de vrijheid. En natuurlijk om extra financiering op te halen voor het festival.

podium_sjoerd.jpg 

Na 10 jaar loyaal sponsorschap trekt Wärtsilä zich terug. Niek van der Sprong en zijn team hebben gezocht naar een nieuwe sponsor, maar besloten al snel het over een andere boeg te gooien. "Het publiek steunt het festival massaal door ieder jaar in grote getale naar Zwolle te komen. We zijn niet voor niks het grootste bevrijdingsfestival van Nederland. Waarom dit trouwe publiek niet de mogelijkheid bieden zich even het podium toe te eigenen en een kijkje achter de schermen te nemen?"

De eerste 100 sponsors zijn er al Jacco Vonhof van Novon vindt dit zo’n goed idee dat hij direct besloot 100 van zijn medewerkers op 5 mei de ‘vrijheid’ te geven. “Voor mij is het Bevrijdingsfestival een belangrijk moment in het jaar. We vieren onze vrijheid, we staan er bij stil en waarderen het. Dit kan toch niet mooier dan door met elkaar te genieten van geweldige muziek. Met deze actie bezorg ik 100 collega’s een 5 mei om nooit meer te vergeten”.

Nog meer extraatjes
Behalve het fotomoment dat het podium even helemaal van jezelf is, genieten deze sponsors van nog een paar mooie voordelen. Zij krijgen toegang tot de Press & Guest ruimte naast het hoofdpodium (waar het fijn plassen is op gewone toiletten en een drankje in een gewoon glas geserveerd wordt) en krijgen zo de kans om het festival vanuit een hele andere positie te bekijken.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Het had Novon gesierd als ze niet de huidige medewerkers, maar de oud-medewerkers van vorig jaar hiervoor hadden uitgenodigd.
    Half december was het (zoals een aantal jaren eerder) ook alweer zo’n geweldig werkgeverschap door veel aflopende contracten 1 dag voor de kerstborrel te laten aflopen, om vervolgens tegen de desbetreffende medewerkers te zeggen dat ze niet welkom waren op de kerstborrel én geen recht hadden op een kerstpakket, “omdat ze op dat moment niet in dienst waren”….


    Maak melding

Reageer