Delain vermaakt volle Broerenkerk in Zwolle

Eens in de zoveel tijd komt Zwolle in het middelpunt van de belangstelling te staan als het om concerten gaat. Zo ook vrijdag 2 november: de band Delain wist de gehele Broerenkerk vol te krijgen. Gewapend met een splinternieuw drumstel, een zangeres wiens stem beter en beter is geworden, en met een legio aan gastmuzikanten wist Delain het publiek onmiddelijk kippevel te bezorgen.

Het optreden bestond uit drie gedeeltes: het eerste werd elektrisch gespeeld, het tweede akoestisch en het derde weer elektrisch. De Zwolse zangeres Charlotte werd in de zang bijgestaan door gastzangeressen Sharon den Adel (zangeres Within Temptation) en de uit Duitsland afkomstige Liv Kristine (Leaves Eyes). Toen Charlotte (met Martijn op de piano) verrassend het gevoelige ‘How Can We Hang On To A Dream’, van Tim Hardin ten gehore bracht, deed ze dat met zoveel emotie dat het publiek helemaal stil werd en de uitwerking duidelijk merkbaar was.
Deze andere kant van Delain sprak veel mensen aan: niets anders dan positieve reacties na afloop. Ook de cover ‘Cordell’ van The Cranberries viel in de smaak. Delain bewees niet alleen prachtig eigen werk te maken, maar ook bestaande nummers uitstekend te kunnen vertolken.


Foto’s: Hans van Eijsden

De Broerenkerk bleek een prachtige locatie voor dit soort optredens. Niet alleen de symphonische metal van Delain kwam goed tot uiting, maar ook het concert van Within Temptation zelf van enkele jaren geleden kreeg dezelfde reacties bij de mensen los. Dit blijkt een unieke en succesvolle combinatie te zijn.

Er was veel aandacht geschonken aan de vormgeving van het podium en de zaal. De belichting was ook in orde, en er werd drie keer van kleding gewisseld zodat de band in ieder deel van de show weer anders naar voren kwam.

Voor de beide Zwollenaren Charlotte en Martijn was dit concert een ware thuishaven. De band heeft werkelijk alles uit de kast gehaald om een goede presentatie neer te zetten, en de reacties na afloop waren duidelijk: dit is de band gelukt. Zwolle is weer op de kaart gezet!

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Het was erg gezellig, veel oude bekenden en een topshow. De cover How can we hang on to a dream vond ik echt een kippenvelmoment. Die moeten ze erin houden 😉 Het deed me ook denken aan Hijo de la luna, misschien is dat ook wel een geschikt covernummer voor ze.


  Maak melding

 2. Toch nog leuke foto’s geworden Hans!
  Het was inderdaad een topavond. Vooral het akoestische deel vond ik erg positief verrassend, toch een hele andere kant van een band als deze.


  Maak melding

 3. Ik was er niet, helaas. Ik baal echt enorm. Maar ik kon geen vervoer vinden, en ik had geen geld :'(
  Ik hoor iedereen op verschillende sites praten over ‘Stay Forever’, dat die zo geweldig is, maar ook die andere wil ik horen, maar ik kan ze nergens vinden.
  Is er iemand die het gefilmd heeft en het voor me zou willen uploaden?  Maak melding

 4. Hebben jullie toevallig nog foto’s van ’t jagermeister promo team dat er die avond was?

  Aangezien ik 1 van de meiden was die moest promoten vind ik het leuk om die foto’s terug te zien!  Maak melding

Reageer