Blazende Veiligheid gaat richting kampioenschap

Zwolle – Met een reuze voorsprong van zeventien punten op titelverdediger Bordeaux Groen dendert de Blazend Veiligheid ’trein’ over het ‘spoor’ richting de het kampioenschap in de hoofdklasse B van de WRZV Zaalvoetbalcompetitie.

Afgelopen woensdag ging het bijna mis en leek de koploper het eerste puntenverlies dit seizoen te lijden tegen Vastgoed uit Dalfsen. Een slechte en onsamenhangende start bij de ‘BV’ zorgde ervoor dat Vastgoed met een ruime 1-4 voorsprong kon gaan rusten. Na de rust was het vooral Talha Özen, die zo’ n beetje eigenhandig de achterstand in een 8-4 voorsprong had omgedraaid. Toch bleef Vastgoed aandringen en maakte het tot de slotminuut spannend. Blazende Veiligheid hield uiteindelijk toch stand en mocht wederom een zege aan het onbetwiste palmares bijschrijven. Bordeaux Groen passeerde Krijtje FC op de ranglijst door met 7-4 te winnen van Aqua Comfort uit Zwartewaterland.

Bij FC Hummel lijkt het ‘lek’ boven. De gedoodverfde degradatiekandidaat van eerder deze competitie wist voor de derde maal op rij te winnen en staat nu boven de rode degradatiestreep. YBC pakte met een 6-6 remise een knap en belangrijk punt tegen Krijtje FC. Ook Europanel en Neptunes’12 deelden met 3-3 gelijkspel de punten.   
 
In de hoofdklasse A zette Tabonon Sportschool zonder al teveel moeite het laag geklasseerde Woord & Daad met 9-5 opzij en heeft de voorsprong op VT Benz uit Kampen verder vergroot. Eerder op de avond wist Gebroeders Postma het sterke Diaspora niet van zich af te schudden. Vlak voor tijd maakte Diaspora de gelijkmaker en beide ploegen moesten genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel. Stip Entertainment en Het Beugeltje maakten er een doelpuntrijk duel van, maar Stip won nipt met 8-7. Middenmoter Dozend versloeg Kletsen en Proeven met 6-4.
 
Torsades Trois Points gaat alleen aan kop in de eerste klasse B. De koploper wist dankbaar gebruik te maken van de misstap van AVC. Zelf wist Torsades het belangrijke en spannende duel met de andere concurrent Le Gong met 4-2 te winnen. Zwolle Zuid was verantwoordelijk voor het puntenverlies van AVC. In een sportief duel wisten de ‘boys’ uit Zwolle Zuid een 4-4 gelijkspel uit het ‘vuur’ te slepen. 
 
Maandag eersteklasser Bafana Bafana versloeg subtopper Wehkamp.nl met 7-3. De nummer drie Wehkamp.nl heeft door de nederlaag de aansluiting met de top gemist. Café Lucky lijkt de enige overgebleven concurrent te zijn die Bafana nog van promotie kan afhouden.  Cycloon Zwolle en FC Knetter speelden met 4-4 gelijk. Opgezwolle moest zoals verwacht met 6-9 buigen voor VIPS. Minoyu Restaurant wist Trias met 12-6 te verslaan.
 
De volgende competitieronde is op maandag 14 maart en woensdag 16 maart. De wedstrijden starten om 18:30 uur en de toegang is vrij. Verder kunt u voor nieuws, informatie, uitslagen en het programma onze website www.wrzvzaalvoetbal.nl raadplegen. 
 
De WRZV Futsal League voor 16 t/m 18 jarigen start vrijdag 11 maart om 18.00 uur met de jeugdcompetitie. Vooraf worden alle jeugdteams in een nieuw WRZV tenue gepresenteerd. Er worden drie competitiewedstrijden gespeeld van 2 x 20 minuten. De deelnemende teams zijn: All Stars, IFC Donaci, V.E.T, Youngboys, FC Knudde en vv Rolleman. In 1987 werd voor het laatst in de Ijsselhallen een WRZV jeugdcompetitie gespeeld (zie foto als bijlage het toenmalige team Aa-landen).  
 
Op vrijdagavond 11 en 18 maart as organiseert de WRZV Zaalvoetbalvereniging in samenwerking met de KNVB en Sportservice de wekelijkse zaalvoetbal clinics in de WRZV Hallen. De WRZV zaalvoetbalacademie staat onder leiding van de ervaren trainers Dion Reijnen, Jesse Betaze en Richie Kartosonto. Jeugd in de leeftijd 10 t/m 16 jaar kan kennis maken met de zaalvoetbalacademie en mag kosteloos deelnemen aan de clinics. Aanvang training is 18.00 uur. Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk. Voor vragen kunt u een mail sturen aan secretaris@wrzvzaalvoetbal.nl  

Artikel delen: