Zwolle heeft eigen ‘Passion’ op Goede Vrijdag

Zwolle – Zwolle heeft z’n eigen Passion, op Goede Vrijdag 25 maart in de Oosterkerk aan de Bagijnesingel. Zanggroep Koorbizniz Oosterwind heeft zeven populaire liederen uitgezocht en aangevuld met teksten en op die manier het lijdensverhaal vormgegeven. Iedereen is welkom om 19.30 uur in deze bijzondere viering. De toegang is gratis.

Koorbizniz Oosterwind is geïnspireerd door de jaarlijkse Passion op televisie. Ook in de Oosterkerk wordt een verbinding gemaakt tussen het lijdensverhaal van Jezus en Nederlandstalige popmuziek. Door het gebruik van hedendaagse liederen brengt de zanggroep het lijdensverhaal dichtbij de actualiteit. Leden van de zanggroep hebben songs uitgezocht die qua tekst goed aansluiten bij het lijdensverhaal. Zo maken zij een verbinding met het heden. Tijdens de uitvoering worden delen uit het lijdensverhaal voorgelezen. Deze evangelielezingen worden afgewisseld met hedendaagse teksten, geschreven door ds. Andries den Besten.

In september is een aantal enthousiaste zangers en zangeressen begonnen met het meerstemmig instuderen van de liederen. Het koor wordt begeleid door diverse muzikanten. De muzikale leiding is in handen van Geeske Koopman-Ridderbos.
 

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Tuurlijk. Alles wat met geloof te maken heeft vindt doorgang in zwolle. Niet te hard he… oeps… dit mag hard want de meeste klagers zijn ouwe grijze zeikers en dat zijn gelovige mensen.


  ⚠️ Meld

 2. @blabla

  Tuurlijk. Alles wat met geloof te maken heeft vindt doorgang in zwolle. Niet te hard he… oeps… dit mag hard want de meeste klagers zijn ouwe grijze zeikers en dat zijn gelovige mensen.

  Dit commentaar haalt voor mij op de scorelijst van het algemeen WLZ frustratie level een dikke negen! ;):D


  ⚠️ Meld

 3. Grappig dat een uitvoering van de Passion in een kerk vergeleken word met de eventueel geluidsoverlast van een groots Evenement.
  Naast het feit dat ik het verdrietig vind dat het niet doorgaat bij de Wythemerplas vind ik de vergelijking meer dan bizar.
  Het is bijna het geluidsoverlast van vuilniswagens op een vroege zaterdagmorgen vergelijken met de kermis zomers in de binnenstad.


  ⚠️ Meld

Reageer