College Zwolle geeft ouderen Vitamine A

Zwolle – Het college van B&W uit Zwolle was vrijdagmiddag als vrijwilligers aanwezig in de Rivierenhof in de Aa-landen om de bewoners van de verpleeghuisafdeling een onvergetelijke dag te bezorgen. Ze werden welkom geheten door Ingrid Veltman en Karaoke zanger Richard. De actie stond in het teken van de landelijke vrijwilligersdag NL Doet.

_dsc6580.jpg 

Veltman sprak het college toe en drukte de ze op het hart dat de bewoners vooral behoefte aan Vitamine A hebben, waarbij de A voor Aandacht staat. Die aandacht is vaak heel lastig in verband met de bezuinigingen en daarom zijn is ze ook zo blij met de bijna 50 vrijwilligers die de afdeling ondersteunen. Het was vrijdag de taak aan het college dat te doen. Nadat het college Zwols gebak had aangeboden werd er gestart met het wereld beroemde BINGO. De burgemeester nam de leiding door de aan de molen te draaien en de cijfers bekend te maken. De wethouders ondersteunde de bewoners met de bingo kaarten in te vullen en ondertussen een leuk gesprekje aan te knopen.

 _dsc6543.jpg 

_dsc6573.jpg 

_dsc6593.jpg 

Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 

Na het prijzen uitreiken werd er gezamenlijk karaoke gezongen, de burgemeester zong het bekende lied van Wim Zonneveld, Het Dorp. Nelleke Vedelaar en René de Heer namen daarna het stokje over. Een gezellige sfeer waarbij ook plaats was voor een grap. Het geheel werd afgesloten met een hapje en een drankje.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Wat een goed idee. Ik ken de afdeling en weet dat alle medewerkers en vrijwilligers daar alles proberen om de bewoners aandacht en liefde te geven.


  ⚠️ Meld

 2. Ik stel hierbij voor dat het college op tournee gaat langs alle Zwolse zorginstellingen. Kan de raad dit niet bij motie afdwingen? De burgemeester amuseert zich, dat is duidelijk op de foto te zien. Zelden zo’n lach gezien.


  ⚠️ Meld

 3. burgemeester amuseert zich, dat is duidelijk op de foto te zien. Zelden zo’n lach gezien.

  hij valt niet op nee 8)

  vitamine A gebak ?

  volgende keer een appel 😛


  ⚠️ Meld

Reageer