Misschien alsnog een dancefestival

Zwolle – "Bijna niemand in Zwolle kan het zijn ontgaan toen vrijdagavond, zo’n anderhalve week geleden" Studio TaS en Absolutely Fresh het populaire dancefestival Wildness Festival moesten annuleren. De facebook-pagina van het evenement en het Zwolse internet ontplofte bijna. Verschillende facebookpagina’s ter ondersteuning van een festivalrijk Zwolle werden opgericht en een petitie voor het terugbrengen van Wildness Festival heeft binnen een week al bijna 5000 handtekeningen opgeleverd.

wildness_zwolle.jpg

Reden voor de afgelasting is het nieuwe meetprotocol & handhavingsbeleid van de gemeente. Een stormvloed van kritiek viel hierdoor over de gemeente heen. Maar ook de "klagers" werden, gezien de vele reacties op ook hen, niet gespaard. Zij worden gezien als de oorzaak van dit alles met hun gang elke keer naar de rechter te gaan, waardoor de geluidsnormen steeds lager worden. Gesterkt door de vele reacties én acties kan het Zwolse evenementenbureau Studio TaS het er niet zo maar bij laten zitten. Rob Teitsma (Studio TaS): "Toen die bewuste vrijdagavond het Zwolse internet en ook mijn app op mijn telefoon overuren draaide, kreeg ik ondanks de teleurstelling wel weer een glimlach op mijn gezicht. Ik wist dat we iets unieks met Wildness Festival voor de bezoekers hadden neergezet, maar dat dit zo enorm werd gewaardeerd had ik niet voorzien".

Teitsma wil dan ook de moed niet opgeven en bekijkt nu met de gemeente Zwolle, Zwolse ondernemers en andere partijen of een dancefestival in juni dit jaar alsnog kan plaats vinden op de Wijthmenerplas. "Met Wildness Festival besloegen wij de hele plas en dus overal dichtbij meetpunten. Met 8 podia heb je daarnaast ook nog eens een enorme geluidsbron. Dit alles bij elkaar opgeteld, was het niet mogelijk om binnen de geluidsnorm te blijven. Maar als je nu eens een dancefestival neerzet op de Wijthmenerplas van iets kleinere aard, waardoor de geluidsbron minder wordt en je ook mogelijkheden hebt om deze verder van de meetpunten te situeren?

Ik zie hierin nog wel mogelijkheden", aldus een positief gestemde Teitsma. Begin deze week hoopt Teitsma in elk geval meer duidelijkheid over het nieuwe festival te hebben. Hij hoopt ook dat hij het gesprek met de desbetreffende omwonenden kan oppakken als het doorgaat en nodigt ze graag uit om eens rustig een kopje koffie te drinken.

Er komt een nieuw spetterend dancefestival in plaats van Wildness Festival. Wildness Festival is met 8 podia te groot qua omvang voor de Wijthmenerplas, waardoor de organisatie niet kan garanderen binnen de geluidsnormen te blijven. Zij zullen zich met Wildness Festival gaan richten op een andere locatie voor volgend jaar.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Waar kan ik alvast de tickets kopen?

    Ik hoop dat ze eruit kunnen komen met de gemeente en met de mensen die er last van onder vinden. Wildness hoort gewoon bij zwolle 🙂


    ⚠️ Meld

  2. Klasse Teitsma, niet meer met zijn broer? Alle succes!

    Maar als je nu eens een dancefestival neerzet op de Wijthmenerplas van iets kleinere aard, waardoor de geluidsbron minder wordt en je ook mogelijkheden hebt om deze verder van de meetpunten te situeren?    ⚠️ Meld

Reageer