Verlies voor PEC Zwolle in Twente

Zwolle – PEC Zwolle is er niet in geslaagd om voor het eerst in de historie een competitieduel bij FC Twente winnend af te sluiten. De ploeg van Ron Jans staat bij rust nog met 0-1 voor, maar gaat desondanks toch onderuit (2-1). ,,Steve McClaren zei het al: dit waren twee verschillende helften", baalt middenvelder Wout Brama. ,,We hadden hier echt een resultaat kunnen boeken, jammer dat het niet gelukt is", vindt trainer Ron Jans.

Zwolle begon met vrijwel hetzelfde elftal als verleden week tegen De Graafschap. De van een schorsing teruggekeerde Ouasim Bouy nam de plaats in van de geblesseerde Stef Nijland. De formatie van Ron Jans speelde een prima eerste helft in Enschede en was daarin gevaarlijker dan de thuisploeg. Zo waren er mogelijkheden voor Wouter Marinus (kopbal) en Lars Veldwijk, laatstgenoemde wachtte net iets te lang met uithalen. Zwolle kwam na een klein half uur spelen wel op voorsprong via Kingsley Ehizibue. De rechteraanvaller stond op de juiste plaats om binnen te schieten, nadat Twente-keeper Nick Marsman een vrije trap van Wouter Marinus uit de hoek ranselde. De bal kwam voor de voeten van Dirk Marcellis, die Ehizibue bediende. ,,We speelden goed in die eerste helft en waren ook gevaarlijker, al was het voetballend in evenwicht", vond Brama. FC Twente-speler Robbert Schilder had geluk dat hij geen tweede gele kaart kreeg.

Na rust was het Twente dat de achterstand binnen tien minuten omboog in een voorsprong. Hakim Ziyech en Jerson Cabral profiteerden met twee fraaie doelpunten. ,, Meteen na rust zijn we overal te laat en je kunt Hakim Ziyech gewoon niet 93 minuten uitschakelen. Een fantastisch doelpunt", vindt Jans. De bezoekers probeerden het daarna wel, met debutant Samet Bulut als invaller, maar kansen voor Queensy Menig, Ehizibue en Marinus waren niet aan hen besteed. Jans: ,,Een resultaat had er ingezeten, het is jammer dat het ons weer niet lukt."

Tekst: PECZwolle.nl 

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Begint iets te vaak te worden dat PEC de punten te makkelijk laat lopen. 10 punten meer op de ranglijst had makkelijk gekund. En dan moet je kijken naar de scheids, maar ook naar jezelf. Gewoon doordrukken en afmaken en de punten mee naar huis nemen. Niet zo angstig of afwachtend. Dat moet volgend seizoen echt beter.


  Maak melding

 2. Officieel zou Zyech nooit mogen spelen, een speler die onder valse voorwendselen gehaald is. Dat is fraude en zou de knvb moeten bestraffen met elke wedstrijd 3-0 verlies.
  Dat je daar nooit iemand over hoort of zouden de bners zoals jan mulder en vriendjes dat niet durven bij studio Ajax?
  Als ze de KNVB geen verkeerde gang van zaken hadden gegeven was Zyech nooit speler bij Twente geworden. Terug naar de aller laatste klasse die er is ongeacht faillissement dat zou de enige juiste straf zijn.


  Maak melding

 3. Pff, wat een slechte verliezers, ja-tja en gentle giant. PEC begon goed, maar heeft het helaas laten lopen. Dat het niet eenvoudig zou worden, was bekend. Twente zit sportief weer in de flow en had misschien ook meer drive om de achterban die met duizenden in optocht waren komen lopen te plezieren.  Maak melding

Reageer