Sterk WVF onderuit bij Nunspeet

Zwolle – Zaterdagmiddag twee ploegen tegenover elkaar met totaal verschillende belangen. Nunspeet dat het laatste stapje naar de koppositie wenste te maken en WVF dat nog hoopt op handhaving.
Scheidsrechter de heer W. O’Neil. Vooraf enkele woorden en 1 minuut stilte ter nagedachtenis aan het overlijden van Nunspeet supporter A. Verhage.


WVF kende vandaag een versterkte verdediging en wenste gevaarlijk te worden in de omschakeling. 
Gert Schaafsma stond “op doel” door schorsing Mike en Richard Bouwmeester en Ricardo Kuyer ontbraken. Beide ploegen begonnen erg voorzichtig en het duurde dat de wedstrijd op gang kwam.
Het was Jesse Betaze die enkele sterke akties liet zien en voor het eerste gevaar zorgde. Nunspeet zag een vrije trap gestopt door Gert Schaafsma. Jorben Nieuwenhuis had goed vat op de aanvallende intenties van Nunspeet. Even dreigde WVF door een zich goed vrijkappende Lars ten Dolle op achterstand te komen maar hij schoot naast.

De geleidelijk dominanter spelende gastheren wisten daarna de bal met een spectaculaire omhaal voor de achterlijn voor het doel te brengen maar Jorben blokte de inzet. Kort daarna een inzet van de uitblinkende Baum uit een prima pass van Lange maar hier bleef Gert Schaafsma winnaar. Het was Bas Bouwhuis die na een combinatie van Muti en Jesse afdrukte maar zijn inzet op de lat uiteen zag spatten! Muti incasseerde geel na een aanvallende overtreding van de alerte scheids O’Neil.

Waar in de rust door de supporters toch redelijk tevreden werd teruggeblikt was dat gevoel direct verdwenen na rust. Slecht uitverdedigen werd afgestraft door de Lange 1-0.
 
WVF wist via Jesse gevaar te stichten maar een mooie combinatie werd afgesloten met de bal over het doel. Er volgde een slordige fase met veel balverlies voor beide ploegen. Jesse kwam enkele keren goed door over links. Kristian Bril kwam voor Bas Bouwhuis. Hij moest echter na 15 minuten het veld al weer dizzy verlaten. Sander Bolt zag zijn inzet naast het doel verdwijnen. Als je dan niet scoort doet vervolgens de tegenstander het wel.  In de 71e minuut Baum troefde Hiro af en schoot beheerst in 2-0. Direct volgde er de wissel : van der Sluis kwam voor Hiro. Het moment van Rob Meijerink kwam uit zijn prachtige vrije trap die in de linker bovenhoek plofte 2-1.  Wederom een beauty en Rob schijnt er patent op te hebben! En direct werd duidelijk dat de wedstrijd nog niet gespeeld was.
 
Toch kwamen er weinig kansen meer voor beide ploegen. Wederom een vrije trap van Rob bracht Muti in stelling maar zijn schot werd gekeerd tot corner. Zo werd dan toch opnieuw tegen een nederlaag aangelopen. Jammer is het te zien dat steeds meer irritaties in de ploeg sluipen en ook de wisselwerking met de technische begeleiding niet optimaal is welke zich uit en woord en gebaar. 
Volgende week thuis tegen WHC.
 
Door: Bert Kamerman


 
Karakteristieken
Scheidsrechter:  W. O’Neil
Toeschouwers :  400

Gele kaart :  Nunspeet   Lars ten Dolle      WVF: Muhittin Yukselen


 
Opstellingen:
Nunspeet:  S. Poot, Fechter, Spoelstra, Drost, Pluim. Baum, van den Anker (86 van Velzen), Lange (70. Huijgen)Niebeek, ten Dolle (86 Pul),  Poot


 
WVF:  Schaafsma, Kinket, Nieuwenhuis, Bouwhuis (60. Bril >77. Ruijsch), Reijnen, Betaze, Yukselen, Meijerink, Bolt, Luhukay, Gnanapragassam (71. vd Sluis)

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Nou geen signalen maar ik vraag mij af of deze zinnen in een verslag horen, ondanks dat het misschien klopt. Het wordt er dan niet beter op, ploeg en trainer hebben het al niet makkelijk.


  ⚠️ Meld

 2. Ik ben juist blij met deze objectieve eerlijke verslaglegging. Een verademing. Neem de website van sportiefzwole, zij hebben een ruimte in de sportzaal bij Landstede gekregen en zullen daarom nooit slecht over Landstede schrijven. Dat vind ik waardeloos.


  ⚠️ Meld

 3. Sportief Zwolle is inderdaad een aanfluiting. Weblog is gelukkig nog wel objectief.

  Ook ditmaal heeft de voorhoede van WVF keurig de nul gehouden. Zoals bijna elke week.

  Het moet telkens komen van het sterke middenveld en achterhoede komen. Fijn dat er ditmaal een echte keeper onder de lat stond ipv die zenuwpees. Heeft WVF veel punten gekost.

  Ik vond deze opstelling veel sterker dan vorige week. Toen speelde WVF echt dramatisch. Gisteren was het veel beter tegen Kampioenskandidaat Nunspeet.


  ⚠️ Meld

 4. Ok herder, op 13 maart 2016 8:33; duidelijk. Kan er ook wel in mee, maar ik vind dat Bert dit mag schrijven. Zou het zelf, als het zo op mij overkwam, ook opschrijven in een verslag. Natuurlijk bereiken mij ook signalen van betrokkenen bij het vlaggenschip. Nee, ik ga hier (bij de reacties) geen discussie uitlokken. Dat is natuurlijk ook het gevaar bij Bert’s weergave. Maar ik schreeft ook altijd skerpe stukjes, maakte skerpe reportages, columns en interviews…Vanzelfsprekend her en der op non-profit basis. Vind dat je bij zoiets (en in de maatschappij) eigenlijk nooit van je hart een moordkuil moet maken.
  Hier olie op het vuurtje gooien is zo’n uitzondering, wat mij betreft.

  Hopen en verwachten dat het goed blijft gaan met onze club

  WVF ons glorie…de rest kan ieder WVF-er van boven de 40 (minstens) aanvullen.


  ⚠️ Meld

 5. @ arnovd , op 13 maart 2016 10:20. Beetje makkelijk, je vergeet de geblesseerde Jari en zéker ook de erg lang geblesseerde Marc P.

  Ook jammer

  die zenuwpees

  Tot slot heb je met name mbt Jeroen, achterin, groot gelijk. Reijnen en Jorben stellen ook niet teleur. Zie te weinig om hier, achterin, wat van te vinden

  Bouwhuis (60. Bril >77. Ruijsch)

  . Vind Martijn een erg goeie speler. Goed dat ie weer terug is gekomen. Daar tegenover staat het feit dat het jammer is dat Mehmet gestopt is, voorstelbaar, ivm te weinig speeltijd.

  Moet ik toch in mineur afsluiten…zoals ik Jeroen K. gister hoorde….kon hij ook wel eens in de lappenmand komen. Heb hem tenminste aangeraden, na toch weer 90 minuten gister, aan zichzelf te denken…zsm naar zijn blessure laten kijken en de eerste training(en) over te slaan.


  ⚠️ Meld

 6. @ Dick

  Hoezo begrijpelijk? Is toch laf als je niet speelt gelijk te stoppen?
  Ze denken dat ze allemaal in het 1e horen, en als het niet zint dan stoppen ze ermee.
  Speelt trouwens karwan niet mee?


  ⚠️ Meld

 7. Is ie gestopt? Met zijn kwaliteiten amper spelen in 2? Terwijl hij eerst nog bij 11 hoorde? Dan ging ik misschien de mooiste dag van de week ook wel anders besteden.

  …Hup Ajax, altijd maar vooral NU!


  ⚠️ Meld

Reageer