Succes voor ZV 44 bij Afstandskampioenschappen

Zwolle – Vier keer goud, één zilveren en één bronzen medaille mochten afgelopen zaterdag door de ZV 44 zwemmers mee naar huis worden genomen bij de Regio Oost Lange Afstandskampioenschappen zwemmen.

zv44.jpg 

Zaterdag 12 maart 2016 was het Sportfondsenbad Nijmegen-West het toneel voor de Lange Afstandskampioenschappen zwemmen van de KNZB Regio Oost. Zeven zwemmers van ZV 44 waren erin geslaagd zich voor de kampioenschappen te plaatsen. Goud was er voor Lindsey Berghuis, Gabriëlle Bolk en Denice Koolman op de 800 meter vrije slag. Ook Naomi Polinder wist zich naar de hoogste plek op het podium te zwemmen. Zij bemachtigde de gouden medaille op de 1500 meter vrije slag. Op dezelfde afstand wist ook Cynthia Koolman een medaille te winnen. Zij was goed voor het brons.

Julian Reinkingh wist zich op de 1500 meter vrije slag naar een mooie vierde plaats in het klassement te zwemmen. De laatste afstand op het programma was de 400 meter wisselslag. Namens ZV 44 mocht Tristan Scholten op dit nummer aan de start verschijnen. Met een mooie tijd van 5.31.08 won hij niet alleen de zilveren medaille maar behaalde hij meteen de limiet voor de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen die dit jaar van 16 tot en met 19 juni plaatsvinden in Dordrecht.

Artikel delen:

Reageer