Dries Kelderman 3e op NK Survivalrun RUC

Zwolle – Afgelopen zondag vond het Nederlands kampioenschap Survivalrun RUC plaats in het Friese Kootstertille. Onder een prachtige zon maar gure wind moesten de atleten een parcours van 12 km en 55 loodzware hindernissen trotseren. Survivalrun is de snelst groeiende sport van Nederland waarbij veel veteranen de sport blijven beoefenen. Dries Kelderman van THOR Zwolle wist ondanks het sterke startveld beslag te leggen op de 3e plek. Survivalrun THOR Zwolle maakt een sterk seizoen door waarbij het NK jeugd en het algemeen klassement toe behoren en enkele Thorianen op koers lijken.

img_6339.jpg 

In Kootstertille was het toch nog behoorlijk guur. In totaal namen 1100 atleten deel aan de 15e editie van deze survivalrun. In de categorie RUC (12 km en 55 hindernissen) haalden diverse atleten de finish niet eens vanwege de pittige hindernissen. Dries Kelderman startte in de tweede startgroep maar bouwde zijn race goed op. Op het moment dat er diverse loodzware ‘combinatiehindernissen’ kwamen haalde Dries diverse atleten in. De nummers 1 en 2 bleken net te ver vooruit waardoor een 3e plek het hoogst haalbare was.

img_6342.jpg
In de landelijke competitie staat Dries wel bovenaan bij de RUC veteranen. In de categorie BSC voert ook een Thoriaan de ranglijst aan met Eric van den Ham. Bij de jeugd komen ook enkele talenten dichterbij het hoofdpodium. De nieuwe selectiegroep van survivalrun Thor werpt dus nu al zijn vruchten af. Trainer Eric van den Ham was vandaag samen met diverse THOR atleten dan ook erg trots op Dries Kelderman en het feit dat Zwolle zich ook nu weer op het hoogste podium liet zien.
 
Zwolle heeft sinds iets meer dan vijf jaar een survivalrunvereniging. De eerste jaren stonden in het teken van het levensvatbaar maken en ondertussen investeren in kwaliteit van de trainingen. De resultaten liegen er niet om. De afgelopen vier jaar leverde Survivalrun Thor Zwolle vier Nederlands kampioenen af in drie verschillende categorieën. Eric van den Ham werd dit seizoen Nederlands kampioen Survivalrun BSC. Zwolle zet zich sportief al behoorlijk op de kaart en via Survivalrun, de snelst groeiende sport in Nederland, dus ook.
Artikel delen: