Hotel Lumen - Foto: Hans van Eijsden
Hotel Lumen
Foto: Hans van Eijsden

Nieuwe directie voor IJsseldelta Center

Zwolle –  Het IJsseldelta Center aan de Ceintuurbaan in Zwolle staat onder leiding van nieuwe directie. Erik Broekaart maakt plaats voor Chris Lindeboom, Algemeen Directeur en Patrick Bruins, Financieel Directeur. Om de synergie te optimaliseren tussen hotel, restaurant, event center en voetbal catering is gekozen voor een éénduidige leiding die al deze bedrijfsonderdelen aan zal sturen. Daarbij wordt de nauwe samenwerking met PEC Zwolle uitgebouwd, waarbij supporters en sponsoren centraal staan.

Chris Lindeboom: “De afgelopen drie jaar heeft het IJsseldelta Center onder leiding van Eric Broekaart een positieve groei meegemaakt in zowel omzet die van 1,9 naar 3,5 miljoen steeg als in kwaliteit. Dit momentum willen we vasthouden en verder kracht bijzetten door onze ervaring en expertise in de hospitality branche aan te wenden voor nieuwe ontwikkelingen. De band met de stad Zwolle, de lokale bedrijven en ondernemers en niet in de laatste plaats met PEC Zwolle is ons dierbaar. Het is ons doel om het IJsseldelta Center een prominente rol te laten spelen als de ontmoetingsplek van de regio.” Ook de aandelen van het IJsseldelta Center van zowel Broekaart als van PEC Zwolle worden overgenomen door Hotel Lumen. Het hotel wordt hiermee volledig eigenaar van de totale horeca in het stadion.

 

Het IJsseldelta Center is gevestigd in het stadioncomplex van PEC Zwolle en bestaat uit een event center, de skyboxes, de business lounges, het Bluefinger restaurant en Hotel Lumen. Chris Lindeboom is geboren en getogen Zwollenaar en was voorheen 20 jaar verbonden aan het Okura Hotel in Amsterdam. In 2011 opende hij samen met zakelijk partner Patrick Bruins Hotel Lumen. 

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Ik zie bij dat hotel of restaurant nooit dat er drukte is. Volgens mij loopt het voor geen meter en kunnen de nieuwe directeuren en tevens eigenaren de huidige directeur daarom niet meer betalen.


  ⚠️ Meld

 2. ” Ook de aandelen van het IJsseldelta Center van zowel Broekaart als van PEC Zwolle worden overgenomen door Hotel Lumen. Het hotel wordt hiermee volledig eigenaar van de totale horeca in het stadion.”

  Hotel Lumen is onderdeel van IJsseldelta Center, maar neemt de aandelen (van IJsseldelta) over van Erik Broekaart en van PEC Zwolle.

  Follow the money…….


  ⚠️ Meld

 3. Leonardo, wie zegt mij dat die ‘geweldige omzet’ de waarheid is? Iets met WC-eend. Ik heb een totaal andere indruk van de drukte bij Lumen.


  ⚠️ Meld

 4. Frits, de indruk hebben dat iets niet loopt omdat je er af een toe langs komt geeft nou niet de iindruk dat je er echt kijk op hebt. Je mening zo ventileren is volstrekt belachelijk en zeker niet serieus te nemen.


  ⚠️ Meld

 5. Omzet is leuk maar het draait natuurlijk allemaal om de winst. Je kan een enorme omzet draaien maar alsnog verlies lijden.

  @drama, waar doel je precies op want ik zie niet iets heel geks staan daar of ik moet het gewoon totaal missen. Ze kopen in feite gewoon aandelen terug daar lijkt me niks mis mee.

  Ben wel benieuwd hoeveel PEC Zwolle nou uiteindelijk misloopt doordat ze het niet in eigen beheer hebben en wat de reden voor PEC Zwolle is om haar aandelen te verkopen. Hebben ze wellicht geld nodig op korte termijn voor de verbouwing deze zomer?


  ⚠️ Meld

 6. Frits kom eens een keer binnen kijken in plaats van je mening geven als je er langs rijd.
  Misschien dat je dan een andere mening krijgt.

  Want waar jij je mening nu op basseert is totaal ongeloofwaardig.


  ⚠️ Meld

 7. @ Nummer12; IJsseldeltaCenter-aandelen van derden (Broekaart en PEC) worden gekocht door Hotel Lumen, een onderdeel! van IJsseldeltaCenter. Als de zaken bij IJ-C idd zo goed gaan, zou ik verwachten dat Lindeboom en Bruins deze aandelen zouden kopen.


  ⚠️ Meld

 8. @drama, maar Lumen is opgezet door Lindeboom en Bruins, dus dat doen ze ook? Volgens mij leest het moeilijker dan het is.


  ⚠️ Meld

 9. De voorzitter:

  Met de wijziging van directie zijn ook de aandelen van PEC Zwolle met terugwerkende kracht tot 1 januari 2016 overgedragen aan een onderdeel van het IJsseldelta Center, Hotel Lumen. De club heeft hiertoe besloten omdat:
  – De activiteiten vanuit HIJS (horeca-leverancier) tot dusver niet winstgevend zijn geweest, ondanks dat de omzet van HIJS voor 40% vanuit de club werd gegenereerd.


  ⚠️ Meld

 10. @Nummer12; Lindeboom en Bruins vormen wel de nieuwe directie van IJ-C, maar ik kan nergens lezen dat zij ook eigenaren zijn.


  ⚠️ Meld

 11. Hier:

  Chris Lindeboom is geboren en getogen Zwollenaar en was voorheen 20 jaar verbonden aan het Okura Hotel in Amsterdam. In 2011 opende hij samen met zakelijk partner Patrick Bruins Hotel Lumen.


  ⚠️ Meld

 12. Yep:
  Chris Lindeboom verruilt Okura in Amsterdam voor Chagall Hotels & Restaurants. Lindeboom, nu nog adjuct-directeur bij Okura, gaat samen met Patrick Bruins het directieteam van Chagall vormen. De grote man van Chagall, Ad Siliakus, trekt zich verder terug uit de dagelijkse leiding.

  De 44-jarige Chris Lindeboom begint op 1 januari 2007 aan zijn nieuwe job. Vanaf die datum vormt hij samen met Patrick Bruins de directie. Ad Siliakus, initiatiefnemer en eigenaar van Chagall, zal zich verder terugtrekken uit de dagelijkse leiding en zich meer richten op nieuwe, kansrijke projecten.

  Lindeboom werkt bijna twintig jaar voor Okura, waarvan de laatste negen jaar als adjuct-directeur. ??Het is voor mij een enorme uitdaging om aan de slag te gaan voor deze ondernemende organisatie.

  In april 2011 opent hotel Lumen in Zwolle de deuren voor de eerste gasten. Onlangs is bekend gemaakt dat het 125 kamers en suites tellende hotel zich aansluit bij Hampshire Hospitality. Het hotel zal vanaf nu luisteren naar de naam Hampshire Hotel ?? Lumen Zwolle. Eigenaar van het hotel is Chagall Hotels & Restaurants.

  Chagall heeft al drie hotels in de Randstad, waarvan er twee onder de vlag van Hampshire vallen. ⤽Wij hebben een zeer succesvolle samenwerking met Hampshire die wij graag uitbreiden naar ons nieuwe hotel in Zwolle⤝, aldus Chris Lindeboom, Directeur van Chagall Hotels.

  Ad Siliakus, de eigenaar van Chagall, is inmiddels overleden.  ⚠️ Meld

Reageer